Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 28 september 2020 12:44

Futures voorspellen flink hogere opening Wall Street

De Amerikaanse futures voorspellen maandag een flink hogere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd stond de S&P 500 future 1,4 procent hoger. Ook de Dow Jones index en de Nasdaq stonden op een stevige openingswinst.

Daarmee lijkt het groene slot van vrijdag een vervolg te krijgen.
 
Beleggers reageerden positief op het nieuws dat de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi denkt dat er alsnog een deal met de Republikeinen kan worden gesloten over een stimuleringspakket om de impact van de coronapandemie te verzachten. De Democraten werken aan een compromis ter waarde van circa 2.400 miljard dollar. Het Huis van Afgevaardigden stemt mogelijk deze week al over het pakket. Goedkeuring door de Senaat vormt naar verwachting wel een groter obstakel.

Het uitblijven van een nieuw stimuleringspakket creëert de nodige onzekerheid onder beleggers. Economen van Goldman Sachs rekenen er niet op dat er dit jaar nog een deal wordt gesloten en halveerden afgelopen week om die reden hun groeiverwachtingen voor de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal van 6 naar 3 procent.

Daarnaast zijn er de aanstaande presidentsverkiezingen in de VS die voor de nodige volatiliteit zorgen, vooral omdat marktkenners vrezen dat de uitslag van de verkiezingen begin november mogelijk lang op zich zal laten wachten. President Donald Trump wil bovendien geen vreedzame machtsoverdracht beloven.

"Het is een heel ander klimaat dan we eerder zagen bij verkiezingen", aldus marktstrateeg James McCormick van NatWest Markets. "Als belegger moet je jezelf beschermen, want je weet niet hoe het gaat lopen."

De onzekerheid rond de verkiezingen en een nieuw steunpakket, als ook het oplopende aantal coronabesmettingen en de aanhoudende spanningen tussen de VS en China, betekenen niet dat beleggers aandelen maar helemaal in de ban moeten doen.

UBS blijft vrij positief over aandelen in de komende maanden, maar erkent de verwachte volatiliteit. "Zolang er monetaire steun in overvloed is, blijven aandelen relatief gezien aantrekkelijk tegenover het historisch lage rendement op obligaties. Bovendien verwachten we meer vooruitgang in de zoektocht naar een veilig en effectief coronavaccin", aldus chief investment officer Mark Haefele.

Op macro-economisch vlak is het maandag aan beide kanten van de Atlantische Oceaan rustig. Later deze week staan twee Amerikaanse banenrapporten op de agenda.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1664. Een vat West Texas Intermediate werd 0,3 procent goedkoper op 40,14 dollar.

Bedrijfsnieuws

De Amerikaanse regering mag TikTok niet weren uit Amerikaanse appstores, oordeelde een rechter in Washington dit weekend. Door de uitspraak heeft ByteDance nu meer tijd om met Oracle en Walmart tot een definitief akkoord te komen en hiervoor ook goedkeuring te krijgen uit Beijing. Een federale rechtbank in San Francisco blokkeerde eerder ook al de voorgenomen ban van Tencents WeChat in de VS. WeChat heeft 19 miljoen regelmatige gebruikers in de VS. TikTok zo'n 100 miljoen.

Aandelen van Oracle en Walmart noteerden voorbeurs beide 0,5 procent hoger.

Uber heeft van een Britse rechter zijn taxivergunning in Londen teruggekregen, nadat een toezichthouder vorig jaar de verlenging van de vergunning weigerde vanwege twijfels over de veiligheid. Dit meldde de Reuters maandag. Het aandeel noteerde voorbeurs 5,6 procent hoger.

Weibo heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan in de eerste drie maanden van het jaar toen met name de advertentie-inkomsten onder druk stonden vanwege de coronapandemie. Dit bleek maandag uit de resultaten van de Chinese microblogdienst met een notering op Wall Street. Het aandeel steeg voorbeurs 6,6 procent.

Slotstanden

De S&P 500 sloot vrijdag 1,6 procent in het groen op 3.298,46 punten en de Dow Jones index steeg 1,3 procent naar 27.173,96 punten. De Nasdaq eindigde 2,3 procent in de plus op een slot van 10.913,56 punten.

De Aandeelhouder TV

oktober 19, 2020

AEX 19 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 19, 2020

Blondjes beleggen beter – Starten met beleggen #Beursspel2020

oktober 19, 2020

Philips levert | 19 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 18, 2020

Trump lijkt eigen glazen in te gooien

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:46

  TA van Edward Loef – De S&P 100 Index Verdubbelaars

 • 11:13

  Technische Analyse AEX – AEX heeft 587 punten in verschiet en Philips toont interessant patroon

 • 08:45

  Pelosi geeft Trump nog 48 uur om steunpakket rond te krijgen & Chinese economie groeit met 4,9%

 • 17:06

  TA van Edward Loef – Unibail Rodamco Westfield in de lift

 • 08:51

  Wall Street beperkt verlies & ECB staat klaar om in te grijpen

 • 17:38

  TA van Edward Loef – ASMI en ASML chart technisch

 • 08:47

  Wall Street staakt rally na uitblijven coronasteun & kwartaalcijferseizoen officieel van start

 • 15:37

  Aandeel ASML – unieke chipmachines zorgen voor sterke resultaten

 • 09:33

  ETF van de week: iShares Core S&P 500 ETF (SXR8)

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
19 okt 11:05 Nico Bakker

AEGON bulls aan zet

19 okt 10:52 Redactie

9% op jaarbasis op dit aandeel!

17 okt 08:58 Manus Fleskens

Fugro nieuws, fake of toch niet?