Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 28 september 2020 19:36

Flinke winsten op Wall Street

De Amerikaanse beurzen koersten maandagavond overtuigend hoger. De S&P 500 won 1,7 procent, terwijl de Dow Jones-index 1,9 procent steeg. Techbeurs Nasdaq won 1,5 procent.

"De Amerikaanse beurzen bouwen verder op de winsten die vrijdag werden geboekt", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. De analist merkte op dat de winsten van de Nasdaq 100-index achterblijven op die van hoofdgraadmeter S&P 500. "Recent liep de techsector nog voorop, maar het feit dat de Nasdaq 100 minder presteert dan de bredere index, kan een teken zijn dat de forse beursrally wat aan kracht kan verliezen", aldus Madden.

De marktvorser wees verder op uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump, die de beschuldigingen dat hij bijna geen belasting zou hebben betaald in aanloop naar zijn presidentschap, ontkende. "Zijn belastingaangiftes zullen ongetwijfeld in het presidentiële debat met Joe Biden aan bod komen", zo verwacht Madden.    
 
Beleggers reageerden ook positief op het nieuws dat de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi denkt dat er alsnog een deal met de Republikeinen kan worden gesloten over een stimuleringspakket om de impact van de coronapandemie te verzachten. De Democraten werken aan een compromis ter waarde van circa 2.400 miljard dollar. Het Huis van Afgevaardigden stemt mogelijk deze week al over het pakket. Goedkeuring door de Senaat vormt naar verwachting wel een groter obstakel.

Het uitblijven van een nieuw stimuleringspakket creëert de nodige onzekerheid onder beleggers. Economen van Goldman Sachs rekenen er niet op dat er dit jaar nog een deal wordt gesloten en halveerden afgelopen week om die reden hun groeiverwachtingen voor de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal van 6 naar 3 procent.

UBS blijft vrij positief over aandelen in de komende maanden, maar erkent de verwachte volatiliteit. "Zolang er monetaire steun in overvloed is, blijven aandelen relatief gezien aantrekkelijk tegenover het historisch lage rendement op obligaties. Bovendien verwachten we meer vooruitgang in de zoektocht naar een veilig en effectief coronavaccin", aldus chief investment officer Mark Haefele.

Op macro-economisch vlak was het maandag aan beide kanten van de Atlantische Oceaan rustig. Later deze week staan twee Amerikaanse banenrapporten op de agenda.

De euro/dollar noteerde op 1,1660. Een vat West Texas Intermediate werd 0,7 procent duurder op 40,53 dollar.

Bedrijfsnieuws

De Amerikaanse regering mag TikTok niet weren uit Amerikaanse appstores, oordeelde een rechter in Washington dit weekend. Door de uitspraak heeft ByteDance nu meer tijd om met Oracle en Walmart tot een definitief akkoord te komen en hiervoor ook goedkeuring te krijgen uit Beijing. Een federale rechtbank in San Francisco blokkeerde eerder ook al de voorgenomen ban van Tencents WeChat in de VS. WeChat heeft 19 miljoen regelmatige gebruikers in de VS. TikTok zo'n 100 miljoen.

Aandelen van Oracle en Walmart maakten een pas op de plaats.

Uber heeft van een Britse rechter zijn taxivergunning in Londen teruggekregen, nadat een toezichthouder vorig jaar de verlenging van de vergunning weigerde vanwege twijfels over de veiligheid. Dit meldde de Reuters maandag. Het aandeel noteerde 3,5 procent hoger.

Weibo heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan in de eerste drie maanden van het jaar toen met name de advertentie-inkomsten onder druk stonden vanwege de coronapandemie. Dit bleek maandag uit de resultaten van de Chinese microblogdienst met een notering op Wall Street. Het aandeel steeg 7,3 procent.

Aandelen van Hologic stegen 2,1 procent nadat het farmabedrijf van de FDA goedkeuring kreeg voor een diagnostische test die specifiek kan worden gebruikt bij mensen met Covid-19 die asymptomatisch zijn.

HSBC steeg met zijn notering in New York liefst 8,9 procent nadat bekend werd dat het Chinese Ping An Insurance bijna 11 miljoen aandelen van gemiddeld 3,65 dollar per stuk heeft gekocht waardoor het belang in HSBC toeneemt tot 8 procent.

De Aandeelhouder TV

oktober 24, 2020

Wat is een aandeel? – #Beursspel 2020

oktober 23, 2020

AEX maakt zich op voor sterke correctie

oktober 23, 2020

AEX week 43 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2020

Besi kan naar 50 euro

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Wereldhave klimt uit het dal

 • 08:38

  Lagarde laadt het monetair kanon & Remdesivir krijgt goedkeuring FDA

 • 17:04

  TA van Edward Loef – Speculoos Speculeren

 • 16:52

  Euro dollar handelen – alles over de euro/dollar futures

 • 08:23

  Tesla onder stroom & Europese bedrijven in moeilijkheden

 • 17:25

  TA van Edward Loef – Intensive Care aandelen

 • 16:31

  Amerikaanse rentefuture (ZN) – handelen in de 10 Year US Treasury Note future

 • 09:24

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Vooruitgang tijdens gesprekken over steunpakket VS & Netflix stelt teleur

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
23 okt 10:00 Bas Heijink

AEX op weg naar 530

23 okt 08:58 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – verkiezingen in de VS: Alles wat u moet weten

22 okt 11:21 Marco Knulst

Bitcoin naar hoogste niveau 2020