Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 28 september 2020 18:55

Europese beurzen overtuigend hoger gesloten

De Europese beurzen zijn maandag overtuigend aan de nieuwe week begonnen.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 2,2 procent tot 363,39 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 3,2 procent op 12.870,87 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 2,4 procent op 4.843,27 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,5 procent hoger op 5.927,93 punten.

"De aandelenmarkten in Europa zijn flink hoger gesloten", zo merkte marktanalist David Madden van CMC Markets op. "Er is een gigantische verschuiving in het sentiment geweest ten opzichte van de verliezen in Europa op vrijdag."

Madden merkte op dat het positieve sentiment op de Amerikaanse beurzen het sentiment in Europa goed doet, maar dat de Europese aandelenmarkten vanmorgen al op eigen kracht de weg omhoog vonden. "De coronacrisis is in Europa nog steeds een serieus probleem, maar beleggers legden dat vandaag even naast zich neer", aldus Madden.  

De marktvorser zag in Londen dat de winsten breedgedragen waren, waarbij vooral de winsten van banken, huizenbouwers en supermarkten, naast grote stijgers in de olie-industrie, de transportsector en de horeca.

"Beleggers lijken weer bereid om volledig in de markt te stappen na een week van flinke verliezen, maar de bewegingen vandaag lijken wat overdreven gezien de huidige onzekerheden", aldus Madden, die naast de coronacrisis wijst op de handelsgesprekken tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk en het uitblijven van een stimuleringspakket in de Verenigde Staten.
 
In Europa ging dinsdag de negende gespreksronde tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie van start. Marktanalist Stefan Koopman van Rabobank zei maandag tegen ABM Financial News dat er mogelijk deze week wel eens spijkers met koppen kunnen worden geslagen.

De markt zag zich tevens gesteund door macrocijfers uit China. De Chinese industrie heeft in augustus 19,1 procent meer winst geboekt. Hoewel de winstgroei wel iets vertraagde ten opzichte van de voorgaande maand toen een stijging van 19,6 procent werd gerapporteerd, spraken marktvolgers van "fatsoenlijke" cijfers.

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1659. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1636 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1630 op de borden.

Olie werd maandag tot 0,7 procent duurder.

Bedrijfsnieuws
 
HSBC steeg maandag 8,9 procent, nadat het Chinese Ping An Insurance zijn belang in de bank verhoogde naar 8 procent. Vorige week daalde het aandeel HSBC naar zijn laagste niveau sinds 1995 als gevolg van een rapport over vermeende witwasactiviteiten bij een aantal vooraanstaande banken.

Commerzbank steeg maandag 5,6 procent. Manfred Knof, een directeur van Deutsche Bank, wordt de volgende CEO van Commerzbank. Knof werkte voor Deutsche Bank bij Allianz Deutschland.

ArcelorMittal steeg 10,9 procent, nadat de staalreus een deal sloot voor de verkoop van zijn Amerikaanse tak aan Cleveland-Cliffs. Analisten reageerden positief op de verkoop, waardoor ook de schulden dalen.

William Hill verloor 11,6 procent, na een stijging van 43 procent vrijdag toen het onthulde dat Ceasars Entertainment en Apollo spraken over het uitbrengen van overnamebiedingen. Ceasars Entertainment zei maandag 272 pence in contanten te bieden, waarmee het bedrijf wordt gewaardeerd op 2,9 miljard Britse pond.

Diageo steeg 6,1 procent, nadat de drankengigant zei dat de vooruitzichten voor het boekjaar zijn verbeterd, grotendeels gedreven door zijn Amerikaanse activiteiten, dankzij een "veerkrachtige" consumentenvraag.

Tussenstanden Wall Street

Rond het Europese slot noteerden de indexen op Wall Street stevig in het groen.

De Aandeelhouder TV

oktober 24, 2020

Wat is een aandeel? – #Beursspel 2020

oktober 23, 2020

AEX maakt zich op voor sterke correctie

oktober 23, 2020

AEX week 43 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2020

Besi kan naar 50 euro

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Wereldhave klimt uit het dal

 • 08:38

  Lagarde laadt het monetair kanon & Remdesivir krijgt goedkeuring FDA

 • 17:04

  TA van Edward Loef – Speculoos Speculeren

 • 16:52

  Euro dollar handelen – alles over de euro/dollar futures

 • 08:23

  Tesla onder stroom & Europese bedrijven in moeilijkheden

 • 17:25

  TA van Edward Loef – Intensive Care aandelen

 • 16:31

  Amerikaanse rentefuture (ZN) – handelen in de 10 Year US Treasury Note future

 • 09:24

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Vooruitgang tijdens gesprekken over steunpakket VS & Netflix stelt teleur

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
23 okt 10:00 Bas Heijink

AEX op weg naar 530

23 okt 08:58 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – verkiezingen in de VS: Alles wat u moet weten

22 okt 11:21 Marco Knulst

Bitcoin naar hoogste niveau 2020