Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 28 september 2020 12:15

Europese beurzen hoger rond middaguur

De Europese beurzen noteerden maandag rond het middaguur in het groen.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 1,7 procent tot 361,59 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 2,6 procent op 12.790,96 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 1,8 procent op 4.814,64 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 1,3 procent hoger op 5.919,68 punten.

Markten trekken zich op aan het hogere slot van Wall Street vrijdagavond en de groene futures voor de VS op maandag.
 
De Amerikaanse politiek staat in de schijnwerpers na het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump in de eerste twee jaar als president jaarlijks slechts 750 dollar aan inkomstenbelasting heeft betaald.
 
Zaterdag droeg Trump Amy Coney Barrett voor voor het Amerikaanse Hooggerechtshof. Coney Barrett zal, mits de Senaat met haar benoeming instemt, de plek van de onlangs overleden Ruth Bader Ginsburg innemen.
 
In Europa gaat dinsdag de negende gespreksronde tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie van start. Marktanalist Stefan Koopman van Rabobank zei maandag tegen ABM Financial News dat er mogelijk deze week wel eens spijkers met koppen kunnen worden geslagen.

De markt zag zich tevens gesteund door macrocijfers uit China. De Chinese industrie heeft in augustus 19,1 procent meer winst geboekt. Hoewel de winstgroei wel iets vertraagde ten opzichte van de voorgaande maand toen een stijging van 19,6 procent werd gerapporteerd, spraken marktvolgers van "fatsoenlijke" cijfers.

"Het risicosentiment begint de week positief, maar het blijft kwetsbaar vanwege het coronavirus, de Amerikaanse verkiezingen, Brexit en een reeks macro-cijfers deze week", aldus analisten van Lloyds Bank.

De euro/dollar noteerde op 1,1648. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1636 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1630 op de borden.

Olie werd maandag tot 0,6 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws
 
HSBC steeg maandag 1,2 procent, nadat het chinese Ping An Insurance zijn belang in de bank verhoogde naar 8 procent. Vorige week daalde het aandeel HSBC naar zijn laagste niveau sinds 1995 als gevolg van een rapport over vermeende witwasactiviteiten bij een aantal vooraanstaande banken.

Commerzbank steeg maandag 5,1 procent. Manfred Knof, een directeur van Deutsche Bank, wordt de volgende CEO van Commerzbank. Knof werkte voor Deutsche Bank bij Allianz Deutschland.

ArcelorMittal steeg 8,9 procent, nadat de staalreus een deal sloot voor de verkoop van zijn Amerikaanse tak aan Cleveland-Cliffs. Analisten reageerden positief op de verkoop, waardoor ook de schulden dalen.

William Hill verloor 10,8 procent, na een stijging van 43 procent vrijdag toen het onthulde dat Ceasars Entertainment en Apollo spraken over het uitbrengen van overnamebiedingen. Ceasars Entertainment zei maandag 272 pence in contanten te bieden, waarmee het bedrijf wordt gewaardeerd op 2,9 miljard Britse pond.

Diageo steeg 6,7 procent, nadat de drankengigant zei dat de vooruitzichten voor het boekjaar zijn verbeterd, grotendeels gedreven door zijn Amerikaanse activiteiten, dankzij een "veerkrachtige" consumentenvraag.

Futures Wall Street
 
De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,9 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,6 procent hoger op 3.298,46 punten. De Dow Jones index eindigde 1,3 procent in het groen op 27.173,96 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 2,3 procent tot 10.913,56 punten.

De Aandeelhouder TV

oktober 24, 2020

Wat is een aandeel? – #Beursspel 2020

oktober 23, 2020

AEX maakt zich op voor sterke correctie

oktober 23, 2020

AEX week 43 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2020

Besi kan naar 50 euro

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Wereldhave klimt uit het dal

 • 08:38

  Lagarde laadt het monetair kanon & Remdesivir krijgt goedkeuring FDA

 • 17:04

  TA van Edward Loef – Speculoos Speculeren

 • 16:52

  Euro dollar handelen – alles over de euro/dollar futures

 • 08:23

  Tesla onder stroom & Europese bedrijven in moeilijkheden

 • 17:25

  TA van Edward Loef – Intensive Care aandelen

 • 16:31

  Amerikaanse rentefuture (ZN) – handelen in de 10 Year US Treasury Note future

 • 09:24

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Vooruitgang tijdens gesprekken over steunpakket VS & Netflix stelt teleur

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
23 okt 10:00 Bas Heijink

AEX op weg naar 530

23 okt 08:58 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – verkiezingen in de VS: Alles wat u moet weten

22 okt 11:21 Marco Knulst

Bitcoin naar hoogste niveau 2020