Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 25 september 2020 22:10

Wall Street goedgeluimd het weekend in

Wall Street is vrijdag flink hoger geëindigd. De S&P 500 sloot 1,6 procent in het groen op 3.298,46 punten en de Dow Jones index steeg 1,3 procent op 27.173,96 punten. De Nasdaq eindigde 2,3 procent in de plus op een slot van 10.913,56 punten.

Op weekbasis resteerde voor de S&P 500 en de Dow wel een verlies en dat voor de vierde week op rij. De Nasdaq eindigde op weekbasis in het groen.

Ondanks het optimisme van vrijdag is er volgens marktkenners  genoeg voor beleggers om zich zorgen over te maken, zoals de aanstaande presidentsverkiezingen in de VS en de stijgende coronagevallen aldaar en in Europa.

Analist Nicholas Colas van DataTrek Research voorspelt dat de volatiliteit op de Amerikaanse markten aan zal houden tot duidelijk is wie de presidentsverkiezingen in de VS heeft gewonnen en er een nieuw coronasteunpakket wordt afgesproken.

Volgens de laatste berichten bereiden de Democraten een pakket van ongeveer 2,4 biljoen dollar voor, dat luchtvaartmaatschappijen, restaurants en kleine ondernemingen steun zou moeten bieden. Maar de Republikeinen menen dat de kans op een akkoord vóór de verkiezingen klein is.

"Gezien de voortdurende politieke impasse, denken we dat de kans op een nieuw steunpakket nu onder de 20 procent is gezakt. Als er eind september geen akkoord is bereikt, zal dat vrijwel zeker pas volgend jaar gebeuren", aldus Benedicte Lowe, strateeg bij BNP Paribas London.

Hoofdeconoom Holger Schmieding van Berenberg heeft er meer vertrouwen in dat er een steunpakket komt. "Het is een kwestie van tijd: voor of na de verkiezingen. Er komt aanzienlijke steun. De Fed vraagt erom", aldus Schmieding. 

De onzekerheid rond de verkiezingen en een steunpakket, als ook het oplopende aantal Covid-19 besmettingen, betekenen niet dat beleggers aandelen maar in de ban moeten doen. UBS blijft vrij positief over aandelen in de komende maanden, maar erkent de verwachte volatiliteit, aldus chief investment officer Mark Haefele. 

"Zolang er monetaire steun in overvloed is, blijven aandelen relatief gezien aantrekkelijk tegenover het historisch lage rendement op obligaties. Bovendien verwachten we meer vooruitgang in de zoektocht naar een veilig en effectief coronavaccin", aldus Haefele. 

Op macro-economisch vlak bleek vrijdag dat de nieuwe orders voor duurzame goederen in de VS in augustus op maandbasis minder dan verwacht zijn gestegen. De orders stegen op maandbasis met 0,4 procent, na een stijging met 11,7 procent in juli. Er werd door economen voor augustus een toename van 1,8 procent verwacht.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,1631. De olieprijs is vrijdag een fractie gedaald. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 0,1 procent goedkoper op 40,25 dollar. Op weekbasis werd een vat ruwe olie ongeveer 1,5 procent minder waard.

"Beleggers waren deze week in het algemeen terughoudender omdat de recente toename in coronabesmettingen de vraag oproept wat een tweede golf betekent voor de wereldeconomie en de vraag naar olie", aldus marktstrateeg Colin Cieszynski van SIA Wealth Management.

Stijgers en dalers

De regering Trump heeft vrijdag gehoor gegeven aan het verzoek van een rechtbank in Washington om uit te leggen waarom het TikTok uit Amerikaanse appstores wil verbannen, meldde persbureau Reuters. Het Amerikaanse ministerie van justitie vroeg de rechter toestemming om de bezwaren verzegeld in te dienen omdat deze vertrouwelijke bedrijfsinformatie van TikTok-moeder ByteDance bevatten. De rechter oordeelt naar verwachting voor zondag over de kwestie. Op die dag wordt TikTok formeel geweerd uit Amerikaanse appstores als dan geen officiële deal is gesloten met Oracle en Walmart. Aandelen van Oracle en Walmart sloten vrijdag respectievelijk 0,9 en 0,4 procent hoger.

Costco Wholesale heeft in het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet behaald. De omzet over het afgelopen boekjaar verbeterde met ruim 9 procent naar 167 miljard dollar. De nettowinst kwam voor het eerst boven de 4 miljard dollar uit, tegen 3,7 miljard dollar een jaar eerder. Het aandeel verloor 1,3 procent. 

LVMH Moët Hennessy-Louis Vuitton en Tiffany & Co negeren vooralsnog een advies van een rechtbank in het Amerikaanse Delaware om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdagavond op basis van ingewijden. Tiffany ging 0,4 procent lager. 

Het Britse gokkantoor William Hill liet weten twee potentiële overnamebiedingen te hebben ontvangen, van Caesars Entertainment en Apollo Management International. De details gaf William Hill niet. In Londen sloot William Hill eerder ruim 43 procent hoger. Caesars steeg in New York 7,9 procent. 

De Europese Commissie heeft aangekondigd dat het in beroep gaat tegen de nietigverklaring van de procedure waarin Apple veroordeeld werd tot betaling van 13 miljard euro aan achterstallige belastingen aan Ierland. Apple ging vrijdag 3,8 procent hoger. 

Aandelen van Novavax stegen 10,9 procent in waarde nadat de biofarmaceut de start van een Fase 3 studie met zijn potentiële coronavaccin aankondigde. Het klinische onderzoek zal worden uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk. Verder werd bekend dat Endo International Novavax zal ondersteunen in het produceren van een eventueel vaccin.

Uitbaters van cruiseschepen zaten flink in de lift na een positief sectorrapport van Barclays. Norwegian Cruise Line steeg 13,3 procent en Carnival won 9,7 procent. Royal Caribbean sloot 7,7 procent in de plus.

Galapagos maakte na het slot in Europa bekend dat het van de Europese Commissie goedkeuring heeft ontvangen voor de vermarkting van filgotinib als reumabehandeling in de Europese Unie. Vrijdagochtend werd ook al de Japanse goedkeuring aangekondigd. Met zijn notering aan de Nasdaq steeg Galapagos vrijdag zo'n 5 procent.

De Aandeelhouder TV

oktober 31, 2020

Waarom is spreiden zo belangrijk op de beurs – #Beursspel2020

oktober 30, 2020

AEX week 44 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 30, 2020

Beleggen is soms ‘gewoon’ wiskunde – #Beursspel2020

oktober 30, 2020

Amerikaans cijferfeest | 30 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:18

  TA van Edward Loef – Een ‘Fasten Seat Belt’-signaal

 • 08:57

  Europa opent fors lager en onzekerheid rond de technologie-aandelen

 • 17:06

  TA van Edward Loef – De wereld op z’n kop gezet

 • 08:44

  Europa in lockdown & Pinterest is het rock and roll aandeel

 • 17:12

  TA van Edward Loef – Dubbele top in Dow Jones Index

 • 09:53

  ETF van de week: iShares S&P US Banks ETF (IUS2)

 • 08:29

  Cijferseizoen in volle gang; Microsoft omlaag & First Solar schiet omhoog

 • 17:21

  TA van Edward Loef – “The Sky has no Limit”-aandelen

 • 08:37

  Volatiliteit neemt toe & Ant Group gaat $35 miljard ophalen

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
30 okt 12:51 Redactie

In de Boardroom: Bernd Stahli, CEO NSI NV

30 okt 11:24 Redactie

5 waardeaandelen om nu te kopen

29 okt 08:09 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – China’s comeback na de COVID klap