Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 25 september 2020 14:55

Lagere opening Wall Street in de maak

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een halfuur voor de opening tot 0,3 procent in het rood. 

Het vertrouwen van beleggers stond afgelopen weken onder de druk door het toenemende aantal coronabesmettingen wereldwijd, evenals tekenen dat het wereldwijde economische herstel vertraagt en ongelijkmatig verloopt. 

De onzekerheid en de politieke risico's die de presidentsverkiezingen van november met zich meebrengen, dragen ook bij aan de nervositeit op de markten.

"We zitten een beetje vast. Het voelt nu als een beetje een onwerkelijke markt. Ik denk niet dat er belangrijke factoren zijn die zijn veranderd", aldus David Coombs, marktanalist bij Rathbone Brothers. 

Ondertussen blijft het wachten op een nieuw coronasteunpakket in de VS. 

De Democraten bereiden een pakket van ongeveer 2,4 biljoen dollar voor, dat luchtvaartmaatschappijen, restaurants en kleine ondernemingen steun zou moeten bieden. Maar de Republikeinen menen dat de kansen op een akkoord vóór de verkiezing klein zijn.

"Gezien de voortdurende politieke impasse, denken we dat de kans op een nieuw steunpakket nu onder de 20 procent is gezakt. Als er eind september geen akkoord is bereikt, zal dat vrijwel zeker pas volgend jaar gebeuren", aldus Benedicte Lowe, strateeg bij BNP Paribas London.

Hoofdeconoom Holger Schmieding van Berenberg heeft er wel vertrouwen in dat er een steunpakket komt. "Het is een kwestie van tijd: voor of na de verkiezingen. Er komt aanzienlijke steun. De Fed vraagt erom", aldus Schmieding.

De Amerikaanse regering heeft tot en met vandaag de tijd om aan de rechter uit te leggen waarom het TikTok uit Amerikaanse appstores wil verbannen en anders moet deze ban opnieuw worden uitgesteld. 

Op macro-economisch vlak bleek dat de nieuwe orders voor duurzame goederen in de VS in augustus op maandbasis minder dan verwacht zijn gestegen. De orders stegen op maandbasis met 0,4 procent, na een stijging met 11,7 procent in juli. Er werd door economen voor augustus echter een toename van 1,8 procent verwacht.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent tot 40,09 dollar, terwijl een november-future Brent 0,2 procent goedkoper werd op 41,84 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1637. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1666 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1673 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Costco Wholesale heeft in het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet behaald. De omzet over het afgelopen boekjaar verbeterde met ruim 9 procent naar 167 miljard dollar. De nettowinst kwam voor het eerst boven de 4 miljard dollar uit, tegen 3,7 miljard dollar een jaar eerder. Het aandeel opent desondanks vermoedelijk 2,5 procent lager. 

LVMH Moët Hennessy-Louis Vuitton en Tiffany & Co negeren vooralsnog een advies van een rechtbank in het Amerikaanse Delaware om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdagavond op basis van ingewijden.

Het Britse gokkantoor William Hill liet weten twee potentiële overnamebiedingen te hebben ontvangen, van Caesars Entertainment en Apollo Management International. De details gaf William Hill niet. In Londen schoot William Hill 38 procent hoger. 

De Europese Commissie heeft aangekondigd dat het in beroep te gaat tegen de nietigverklaring van de procedure waarin Apple veroordeeld werd tot betaling van 13 miljard euro aan achterstallige belastingen aan Ierland.

Slotstanden

De S&P 500 sloot donderdag 0,3 procent in het groen op 3.246,59 punten en de Dow Jones index steeg 0,2 procent op 26.815,44 punten. De Nasdaq eindigde 0,4 procent in de plus op een slot van 10.672,27 punten.

De Aandeelhouder TV

oktober 19, 2020

AEX 19 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 19, 2020

Blondjes beleggen beter – Starten met beleggen #Beursspel2020

oktober 19, 2020

Philips levert | 19 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 18, 2020

Trump lijkt eigen glazen in te gooien

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:46

  TA van Edward Loef – De S&P 100 Index Verdubbelaars

 • 11:13

  Technische Analyse AEX – AEX heeft 587 punten in verschiet en Philips toont interessant patroon

 • 08:45

  Pelosi geeft Trump nog 48 uur om steunpakket rond te krijgen & Chinese economie groeit met 4,9%

 • 17:06

  TA van Edward Loef – Unibail Rodamco Westfield in de lift

 • 08:51

  Wall Street beperkt verlies & ECB staat klaar om in te grijpen

 • 17:38

  TA van Edward Loef – ASMI en ASML chart technisch

 • 08:47

  Wall Street staakt rally na uitblijven coronasteun & kwartaalcijferseizoen officieel van start

 • 15:37

  Aandeel ASML – unieke chipmachines zorgen voor sterke resultaten

 • 09:33

  ETF van de week: iShares Core S&P 500 ETF (SXR8)

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
19 okt 11:05 Nico Bakker

AEGON bulls aan zet

19 okt 10:52 Redactie

9% op jaarbasis op dit aandeel!

17 okt 08:58 Manus Fleskens

Fugro nieuws, fake of toch niet?