Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 25 september 2020 18:30

Europese beurzen overwegend lager het weekend in

De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag overwegend lager geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot 0,1 procent in het rood op 355,51 punten, de Duitse DAX sloot 1,1 procent in de min op 12.469,20 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde op een slot van 4.729,66 punten een verlies van 0,7 procent. De Britse FTSE 100 eindigde 0,3 procent hoger op 5.842,67 punten.

"De Europese aandelenmarkten gingen overwegend lager vanwege de toenemende zorgen over de coronacrisis. Het sentiment is pessimistisch door het recordaantal besmettingen in Frankrijk en Nederland. Ook Spanje heeft het moeilijk en er wordt gespeculeerd op een volledige lockdown van Madrid", verklaarde marktanalist David Madden van CMC Markets het beurssentiment vrijdag.

Ook in het Verenigd Koninkrijk lopen de besmettingen op en Londen is inmiddels toegevoegd aan een lijst van plaatsen die extra in de gaten worden gehouden.

In vergelijking met de aandelenmarkten in de eurozone hield de FTSE vrijdag aardig stand. Madden denkt dat dit komt omdat de Britse beurs donderdag juist achterbleef bij de Europese markten en daarom vandaag iets wist te herstellen.      

Op macro-economisch vlak was het vrijdag rustig. De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1615. Een vat WTI-olie werd ruim een half procent goedkoper.
 
Bedrijfsnieuws

Royal Dutch Shell is van plan zijn boorvergunningen in het noorden van Alaska te verkopen. Dit zou woordvoerder Curtis Smith van Shell vrijdag hebben laten weten tegenover Bloomberg. De koers van het aandeel sloot 0,9 procent lager.

LVMH Moët Hennessy-Louis Vuitton en Tiffany & Co negeren vooralsnog een advies van een rechtbank in het Amerikaanse Delaware om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdagavond op basis van ingewijden. Het aandeel LVMH zag de koers vrijdag 0,4 procent dalen.

Het Britse gokkantoor William Hill liet weten twee potentiële overnamebiedingen te hebben ontvangen, van Caesars Entertainment en Apollo Management International. De details gaf William Hill niet. In Londen schoot William Hill 43,5 procent hoger.

Electrolux won 2,9 procent. Vrijdag meldde de fabrikant van onder meer keukenapparatuur een dividend van 7 Zweedse kroon per aandeel te willen gaan uitkeren. Daarbij wees Electrolux op een "substantieel" herstel van de winst en de kasstroom gedurende het afgelopen kwartaal. 

Credit Suisse verlaagde het koersdoel voor Air France-KLM van 2,68 naar 2,20 euro met een onveranderd Underperform advies. De analisten raken steeds meer het vertrouwen in een herstel kwijt, vooral van de zakelijke markt. Die zal in 2021 volgens de bank maar liefst 65 procent lager liggen dan in 2019. En in 2019 was de zakelijke reiziger goed voor 30 tot 35 procent van de omzet van Air France-KLM, aldus Credit Suisse. "Een bijzonder grimmig vooruitzicht", concluderen de analisten dan ook. Vrijdag daalde het aandeel Air France-KLM 1,9 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot hoger.

De Aandeelhouder TV

oktober 24, 2020

Wat is een aandeel? – #Beursspel 2020

oktober 23, 2020

AEX maakt zich op voor sterke correctie

oktober 23, 2020

AEX week 43 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2020

Besi kan naar 50 euro

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Wereldhave klimt uit het dal

 • 08:38

  Lagarde laadt het monetair kanon & Remdesivir krijgt goedkeuring FDA

 • 17:04

  TA van Edward Loef – Speculoos Speculeren

 • 16:52

  Euro dollar handelen – alles over de euro/dollar futures

 • 08:23

  Tesla onder stroom & Europese bedrijven in moeilijkheden

 • 17:25

  TA van Edward Loef – Intensive Care aandelen

 • 16:31

  Amerikaanse rentefuture (ZN) – handelen in de 10 Year US Treasury Note future

 • 09:24

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Vooruitgang tijdens gesprekken over steunpakket VS & Netflix stelt teleur

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
23 okt 10:00 Bas Heijink

AEX op weg naar 530

23 okt 08:58 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – verkiezingen in de VS: Alles wat u moet weten

22 okt 11:21 Marco Knulst

Bitcoin naar hoogste niveau 2020