Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 24 september 2020 19:30

Wall Street koerst hoger

Wall Street koerste donderdag overtuigend hoger met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 steeg 1,0 procent en de Nasdaq ging 1,3 procent hoger. De Dow Jones index won 1,0 procent.

Na een lagere start vonden de Amerikaanse beurzen de weg omhoog na sterke woningcijfers. In augustus steeg de verkoop van nieuwe woningen in de VS met bijna 5 procent op maandbasis en met zelfs 43 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De markten leken ook enigszins gerustgesteld door een tweet van Senaatsleider Mitch McConnell die zei dat de winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november gewoon volgens plan wordt geïnaugureerd in januari 2021.

Woensdag wilde president Trump tijdens een persconferentie in het Witte Huis niet beloven dat hij zal meewerken aan een vreedzame machtsoverdracht wanneer Joe Biden wordt gekozen. Trump gaf ook aan te verwachten dat de verkiezingen zullen worden beslist door het Hooggerechtshof in de VS.

Marktkenners rekenen op meer volatiliteit rond de verkiezingen in de VS. Sowieso is er voor beleggers genoeg om zich zorgen over te maken, zoals een gebrek aan een nieuw Amerikaans coronasteunpakket. Dat de S&P 500 recent vaker flirt met een correctie, reflecteert volgens vermogensbeheerder David Lefkowitz van UBS Global Wealth Management dat beleggers er niet op rekenen dat er voor de verkiezingen nog een nieuwe stimuleringsdeal wordt gesloten. 

En die steun is volgens marktanalist Tony Yarrow van Wise Funds hard nodig. "Amerika niest en de rest van de wereld wordt verkouden; als je wordt verteld dat de grootste economie ter wereld niet zal herstellen zonder stimuleringsmaatregelen en ze het niet eens kunnen worden over de wijze waarop, dan moet dat negatief geïnterpreteerd worden."

Economen van Goldman Sachs verlaagden donderdag hun groeiverwachtingen voor de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal van 6 naar 3 procent. "We denken dat het nu duidelijk is dat het Congres niet tot extra overheidsstimuleringen zal overgaan. Dit impliceert dat na een laatste ronde van extra werkloosheidsuitkeringen, verdere overheidssteun waarschijnlijk zal moeten wachten tot 2021", aldus de economen.

Ondertussen lopen de wekelijkse steunaanvragen in de VS op. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de week eindigend op 19 september steeg met 4.000 naar 870.000, terwijl de markt rekende op een daling tot 850.000 nieuwe aanvragen.

"Ondanks wat bemoedigende cijfers in de afgelopen weken, blijft de zwakte op de arbeidsmarkt ongekend en het herstel zal waarschijnlijk afhangen van verdere overheidssteun", aldus vermogensbeheerder Richard Flynn van Charles Schwab.

De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,1673. Een vat WTI-olie handelde stabiel rond 40 dollar.

Bedrijfsnieuws
 
ByteDance, het Chinese moederbedrijf van TikTok, heeft goedkeuring van Beijing gevraagd voor het door het Witte Huis gesteunde plan om van de video-app een in de VS gevestigd bedrijf te maken. Oracle en Walmart, de twee bedrijven waarmee ByteDance een principeovereenkomst sloot, noteerden met nog een paar uur handel te gaan respectievelijk 1,4 procent en 0,5 procent hoger.

Techaandelen als Apple, Alphabet en Amazon noteerden 1 tot 2 procent in de plus. Tesla steeg zelfs 4,3 procent, nadat de producent van elektrische auto's woensdag al 10,3 procent verloor. Dinsdag zei CEO Elon Musk dat het drie jaar kan duren om met een goedkoop model te komen. Dat was voor sommige beleggers een teleurstelling.

Concurrent Nikola daalde 4,9 procent, na een kritisch rapport van Wedbush-analist Dan Ives. Wedbush verlaagde het koersdoel voor Nikola naar 15 dollar met een verkoopadvies. Het aandeel sloot woensdag op 21,15 dollar. Nikola ligt onder vuur sinds een analist van Hindenburg Research het bedrijf van fraude beschuldigde. Vervolgens trad voorzitter Trevor Milton abrupt af. 

Harley-Davidson daalde 0,4 procent, nadat de fabrikant extra herstructureringsmaatregelen aankondigde.

Aandelen van Darden Restaurants stegen 9,8 procent, nadat de restaurantketen met veel beter dan verwachte resultaten kwam over het eerste kwartaal van zijn lopende boekjaar.

CarMax daalde juist 9,9 procent, ondanks dat de autohandelaar een winststijging van 27 procent rapporteerde over het afgelopen kwartaal. De vraag naar tweedehands auto's is tijdens de pandemie enorm gestegen.

Costco komt vanavond nabeurs met kwartaalcijfers en noteerde in aanloop naar die resultaten 0,2 procent lager.

De Aandeelhouder TV

oktober 27, 2020

AEX 27 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 27, 2020

Lukas Daalder: Deze crisis is anders dan anders – #Beursspel2020

oktober 27, 2020

BP verrast met winst | 27 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 26, 2020

AEX 26 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:21

  TA van Edward Loef – “The Sky has no Limit”-aandelen

 • 08:37

  Volatiliteit neemt toe & Ant Group gaat $35 miljard ophalen

 • 17:59

  TA van Edward Loef – SAP & DAX, nu en 3 maanden terug

 • 11:55

  AEX-index blijft doormodderen & Heineken toont potentieel

 • 08:14

  Zorgen om coronavirus nemen toe & beursweek met razend volle agenda

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Wereldhave klimt uit het dal

 • 08:38

  Lagarde laadt het monetair kanon & Remdesivir krijgt goedkeuring FDA

 • 17:04

  TA van Edward Loef – Speculoos Speculeren

 • 16:52

  Euro dollar handelen – alles over de euro/dollar futures

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
27 okt 12:27 Marco Knulst

SAP geeft wijze les voor ETF belegger

27 okt 11:29 Redactie

De 3 beste aandelen die u kunt kopen met 250 euro

27 okt 09:27 ProBeleggen

14% in 8 maanden met dit aandeel!