Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 23 september 2020 20:20

Wall Street koerst af op lager slot

De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel lager.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 1,5 procent tot 3.265,07 punten, de Dow Jones index verloor 1,2 procent op 29.966,92 punten en de Nasdaq noteerde 2,2 procent lager op 10.718,48 punten.

De markt trok zich woensdag in eerste instantie op aan het hogere slot van dinsdag, nadat de S&P 500 na vier dagen lager gesloten te zijn de neerwaartse trend wist te doorbreken, maar halverwege de ochtend verloor de markt zijn momentum. 

Beleggers worstelen met het risico's van een nieuwe golf van het coronavirus in Europa en de aanhoudend hoge infecties in de Verenigde Staten. Signalen dat de autoriteiten waarschijnlijk terughoudender zullen zijn met het opleggen van beperkingen om verdere klappen voor de wereldeconomie te voorkomen worden door sommige beleggers toegejuicht.

"Markten veranderen hun manier van denken heel snel", zei marktanaliste Nadège Dufossé van Candriam. "Het is onwaarschijnlijk dat de aandelenmarkten hun meedogenloze opmars zullen hervatten, maar ze zullen ook niet dalen, vanwege de voortdurende steun van de Fed aan de economie", zei ze, eraan toevoegend dat de markt waarschijnlijk niet zal terugvallen naar de dieptepunten van maart.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de economische activiteit in de Verenigde Staten is in september opnieuw gegroeid, maar in een iets minder hoog tempo. De samengestelde inkoopmanagersindex daalde van 54,6 in augustus naar 54,4 in september. De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg naar 53,5, van 53,1, terwijl de index voor de dienstensector daalde van 55,0 naar 54,6.

Het aantal hypotheekaanvragen is vorige week in de Verenigde Staten gestegen met 6,8 procent. De marktindex steeg van 757,2 naar 808,5.

De euro/dollar noteerde op 1,1678. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1694 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1706 op de borden. 

Olie noteerde woensdag vrijwel vlak, nadat uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald met 1,6 miljoen vaten tot 494,4 miljoen vaten.

Op macro-economisch vlak staan woensdag een tweetal publicatie geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen, gevolgd door de nieuwe woningverkopen in augustus. 

Bedrijfsnieuws

Nike steeg 8,8 procent, na sterke kwartaalcijfers. Het winstcijfer was meer dan twee keer zo hoog als de 0,42 dollarcent die analisten gemiddeld per aandeel hadden voorzien.

Johnson & Johnson steeg 0,8 procent, nadat het farmaciebedrijf uit New Jersey bekendmaakte dat een grootschalige studie met een coronavaccin is gestart. Indien veilig en effectief bevonden, zou het begin volgend jaar op de markt kunnen komen.

General Mills noteerde vlak, na meevallende kwartaalcijfers, omdat veel gezinnen thuis blijven eten en daarvan profiteert het voedingsbedrijf.

Stitch Fix verloor 17,2 procent in de handel voorbeurs, na een tegenvallend verlies als gevolg van een boekhoudkundige last.

Tesla noteerde 9,9 procent lager, nadat CEO Elon Musk zei dat het drie jaar kan duren om met een goedkoop model te komen, wat voor sommige beleggers een teleurstelling was. Daarvoor is een goedkopere batterij nodig en alvorens die in grote volumes kan worden geproduceerd zal enkele jaren duren. Het doel van Musk om 20 miljoen auto's per jaar te maken werd ook niet gekoppeld aan een vaste tijdlijn of budget.

Facebook heeft twee netwerken van meer dan 100 gebruikers verwijderd, die banden hebben met China en de Filippijnen, omdat ze een gecoordineerde misleidende campagne voerden over politieke kwesties, en in sommige gevallen zich bemoeiden met de Amerikaanse presidentsverkiezingen. "We concentreren ons meer op het gedrag dan op de inhoud, ongeacht wie erachter zit, wat ze posten en of ze uit het buitenland komen of niet", zei Nathaniel Gleicher van het veiligheidsbeleid bij het sociale platform.

De Aandeelhouder TV

oktober 24, 2020

Wat is een aandeel? – #Beursspel 2020

oktober 23, 2020

AEX maakt zich op voor sterke correctie

oktober 23, 2020

AEX week 43 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2020

Besi kan naar 50 euro

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Wereldhave klimt uit het dal

 • 08:38

  Lagarde laadt het monetair kanon & Remdesivir krijgt goedkeuring FDA

 • 17:04

  TA van Edward Loef – Speculoos Speculeren

 • 16:52

  Euro dollar handelen – alles over de euro/dollar futures

 • 08:23

  Tesla onder stroom & Europese bedrijven in moeilijkheden

 • 17:25

  TA van Edward Loef – Intensive Care aandelen

 • 16:31

  Amerikaanse rentefuture (ZN) – handelen in de 10 Year US Treasury Note future

 • 09:24

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Vooruitgang tijdens gesprekken over steunpakket VS & Netflix stelt teleur

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
23 okt 10:00 Bas Heijink

AEX op weg naar 530

23 okt 08:58 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – verkiezingen in de VS: Alles wat u moet weten

22 okt 11:21 Marco Knulst

Bitcoin naar hoogste niveau 2020