Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 23 september 2020 18:36

Europese beurzen hoger gesloten

De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,6 procent tot 359,53 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,4 procent op 12.642,97 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,6 procent op 4.802,26 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,2 procent hoger op 5.899,26 punten.

Aandelen van sportkledingfabrikanten zaten in de lift, na sterke cijfers van Nike dinsdagavond, net als die van autofabrikanten.

Beleggers blijven de stijging van het aantal gevallen van het coronavirus in Europa nauwgezet volgen. De Britse premier Boris Johnson kondigde dinsdag nieuwe beperkingen aan. Hij waarschuwde voor "ongekend moeilijke maanden in het verschiet" en zei tevens dat als mensen weigeren mee te werken, de regering verdere maatregelen zal nemen. Toch waren de aangekondigde maatregelen minder heftig dan gevreesd.

Italië heeft naar verluidt zijn grenzen met Frankrijk gesloten. Een coronatest is een vereiste om het land nog binnen te kunnen komen.

De markt zag zich woensdag gesteund door ondersteunende opmerkingen van Fed-voorzitter Jerome Powell tijdens zijn getuigenis op Capitol Hill. Hij riep de regering op om meer te stimuleren.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de economische activiteit in de eurozone in september nipt is gestegen. De samengestelde inkoopmanagersindex voor het euroblok daalde van 51,9 in augustus naar 50,1 afgelopen maand, waarbij de index voor de industrie steeg van 51,7 naar 53,7, terwijl de index voor de dienstensector uitkwam op 47,6. Dat was 50,5 in augustus.

Volgens analisten van ING moeten alarmbellen afgaan over het tempo van het herstel op dit moment, "aangezien het aantal coronabesmettingen weer oplaait. Hoewel nieuwe maatregelen tegen het virus lokaal en mild zijn in vergelijking met maart, lijkt het erop dat de economie nu al de effecten voelt van de toename van het aantal gevallen", zei ING.

Het Duitse consumentenvertrouwen over oktober liet een lichte verbetering zien.

De euro/dollar noteerde op 1,1679. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1707 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1706 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 0,8 procent hoger, nadat uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald met 1,6 miljoen vaten tot 494,4 miljoen vaten.

Bedrijfsnieuws

De koers van het aandeel ING steeg aanvankelijk. ING reageerde voorbeurs officieel op de beschuldigingen die de afgelopen dagen in verschillende media richting de bank werden geuit op basis van de zogeheten FinCen Files inzake witwassen en andere misstanden. Over een transactie in 2014, waarbij ING volgens FinCen fouten zou hebben gemaakt en een betaling van een gesanctioneerde Russische bank toch zou hebben doorgezet, zei ING woensdag dat de genoemde bank niet betrokken was bij deze specifieke transactie. ING spreekt van een "administratieve fout", waarna de juiste transactie alsnog is verricht. De bank besprak de kwestie in 2014 met de Amerikaanse autoriteiten, waarna geen verdere actie werd ondernomen, aldus ING. Kepler Cheuvreux noemde de reactie van de bank geruststellend. Toch kwam het aandeel in de middaghandel onder druk en sloot zelfs 1,2 procent in het rood.

Osram steeg ruim 14 procent, nadat AMS het bod op het Duitse lichtconcern verhoogde naar 44,65 euro per aandeel. AMS eindigde 3,0 procent hoger.
 
Met een daling van onder meer de goudprijs, maar ook die van andere edelmetalen, liepen ook de koersen van aandelen van delvers als Fresnillo, Polymetal International en Rio Tinto terug. Voor Fresnillo was er een min van 5,8 procent, voor Polymetal International van 1,5 procent en Rio Tinto sloot uiteindelijk met een nipte winst van 0,1 procent.

De koers van het Belgische Telenet sloot 1,7 procent hoger na een serie koopaanbevelingen. Analisten van Citi, Morgan Stanley en KBC Securities werden positiever over het aandeel.

In Frankfurt noteerde het aandeel Adidas een overtuigende winst van 4,4 procent, nadat sectorgenoot Nike dinsdag laat sterke cijfers rapporteerde over het afgelopen kwartaal.

Peugeot steeg 1,8 procent, nadat de autoproducent meldde 10 miljoen eigen aandelen te gaan inkopen.

Tussenstanden Wall Street
 
Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,6 procent lager op 3.294,00 punten. De Dow Jones index daalde 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,0 procent in het rood.

De Aandeelhouder TV

oktober 27, 2020

AEX 27 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 27, 2020

Lukas Daalder: Deze crisis is anders dan anders – #Beursspel2020

oktober 27, 2020

BP verrast met winst | 27 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 26, 2020

AEX 26 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:21

  TA van Edward Loef – “The Sky has no Limit”-aandelen

 • 08:37

  Volatiliteit neemt toe & Ant Group gaat $35 miljard ophalen

 • 17:59

  TA van Edward Loef – SAP & DAX, nu en 3 maanden terug

 • 11:55

  AEX-index blijft doormodderen & Heineken toont potentieel

 • 08:14

  Zorgen om coronavirus nemen toe & beursweek met razend volle agenda

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Wereldhave klimt uit het dal

 • 08:38

  Lagarde laadt het monetair kanon & Remdesivir krijgt goedkeuring FDA

 • 17:04

  TA van Edward Loef – Speculoos Speculeren

 • 16:52

  Euro dollar handelen – alles over de euro/dollar futures

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
27 okt 12:27 Marco Knulst

SAP geeft wijze les voor ETF belegger

27 okt 11:29 Redactie

De 3 beste aandelen die u kunt kopen met 250 euro

27 okt 09:27 ProBeleggen

14% in 8 maanden met dit aandeel!