Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 22 september 2020 18:36

Europese beurzen sluiten verdeeld

De Europese beurzen zijn dinsdag verdeeld gesloten, na de daling van maandag, die werd toegeschreven aan vrees voor nieuwe maatregelen om het coronavirus in te dammen nu het aantal besmettingen blijft oplopen.    

De brede STOXX Europe 600 index sloot 0,2 procent hoger op 357,55 punten. De Duitse DAX steeg 0,4 procent naar 12.594,39 punten. De Franse CAC 40 daalde juist 0,4 procent tot 4.772,84 punten. De Britse FTSE won 0,4 procent op 5.829,46 punten.

De Britse beurs was relatief volatiel, nadat de Britse regering extra maatregelen tegen het coronavirus afkondigde, die minder streng waren dan sommigen hadden gevreesd.

"Het lijkt erop dat de koopjesjagers vandaag op volle sterkte te voorschijn zijn gekomen", zei marktanalist David Madden van CMC Markets, na de afstraffing op de beurzen van maandag.

Ook Frankrijk en Spanje worstelen met stijgende aantallen besmettingen met het coronavirus. Dit zal leiden tot beperkingen die meer bescheiden, meer gericht en vaak regionaler zijn, dan de eerdere lockdowns bij de eerste golf van het virus in Europa in het voorjaar. "We verwachten dat dit het algemene economische herstel zal dempen maar niet van de rails zal duwen", zei econoom Holger Schmieding van Berenberg.

Analisten van Deutsche Bank waarschuwden voor een financiële crisis, op basis van  "toenemende overwaardering van beleggingen en stijgende schuldniveaus", gedreven door de stimulering via overheidsbegrotingen en monetair beleid.

Qua economisch nieuws was het een rustige dag. Madden verwacht op Wall Street ook rustige handel, terwijl Fed-voorzitter Jerome Powell en minister van Financiën Steven Mnuchin de economische situatie toelichten voor een financieel comité van het Huis van Afgevaardigden.

ECB-bestuurslid Fabio Panetta zei dinsdag dat de centrale bank beter te veel kan stimuleren dan te weinig. De uitspraak was mogelijk bedoeld om de verwachting te vergroten voor meer monetaire accommodatie later dit jaar.
 
Op macro-economisch vlak bleek het consumentenvertrouwen in de eurozone in september minder negatief te zijn geworden, met een verbetering van min 14,7 tot 13,9 negatief. In de Verenigde Staten stegen de verkopen van bestaande woningen in augustus verder, na de sterke stijging in juli.
 
De olieprijs bewoog weinig. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,5 procent lager op 39,65 dollar, terwijl voor een november-future Brent 41,66 dollar werd betaald, een daling van 0,1 procent.

De euro verzwakte verder tegenover de dollar tot 1,1705. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1747 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er nog 1,1769 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Het Duitse leasebedrijf Grenke sloot 7,3 procent hoger. Het aandeel ging recent onderuit na aantijgingen van onregelmatigheden in de boekhouding door een shortseller.

TUI heeft de capaciteit voor het aanstaande winterseizoen neerwaarts bijgesteld en wil de kosten met bijna een derde reduceren. Het aandeel sloot 0,9 procent lager in Londen.

Kone heeft de outlook voor dit jaar verhoogd na een beter dan verwacht derde kwartaal. Vooral in China vielen de verkopen van apparatuur hoger uit en ook de omzet uit diensten verbeterde. Bovendien wordt er weer groei verwacht in China in de markt voor nieuwe apparatuur. Het aandeel steeg 2,6 procent.

In Amsterdam liet ING, na het forse verlies van maandag, nog geen herstel zien met een min van 0,8 procent. ING ging maandag onderuit, na berichten over een nieuwe grote witwaszaak bij de Poolse dochter ING Bank Slaski.

Deutsche Lufthansa neemt extra maatregelen om de coronacrisis het hoofd te bieden, waaronder het verder terugbrengen van de vloot en het personeelsbestand, zo meldde de Duitse luchtvaartmaatschappij. De koers daalde 4,4 procent.

In Amsterdam ging Air France-KLM ook 4,4 procent in het rood. Het aandeel Ryanair daalde 2,2 procent, het aandeel easyJet nipt 0,1 procent.

In Frankfurt sloot Delivery Hero 4,5 procent hoger. Deutsche Börse won 2,1 procent.  

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden dinsdag rond sluitingstijd in Europa licht lager. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,2 procent.

De Aandeelhouder TV

oktober 22, 2020

Twijfel over value-aandelen

oktober 22, 2020

AEX 22 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 22, 2020

Wat heb je nog aan obligaties? – #Beursspel2020

oktober 22, 2020

Veel cijfers! | 22 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:04

  TA van Edward Loef – Speculoos Speculeren

 • 16:52

  Euro dollar handelen – alles over de euro/dollar futures

 • 08:23

  Tesla onder stroom & Europese bedrijven in moeilijkheden

 • 17:25

  TA van Edward Loef – Intensive Care aandelen

 • 16:31

  Amerikaanse rentefuture (ZN) – handelen in de 10 Year US Treasury Note future

 • 09:24

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Vooruitgang tijdens gesprekken over steunpakket VS & Netflix stelt teleur

 • 17:28

  TA van Edward Loef – Het Amerikaanse begrotingstekort

 • 14:54

  Handelen in zilver – Ontdek alles over de zilver futures

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
22 okt 11:21 Marco Knulst

Bitcoin naar hoogste niveau 2020

22 okt 08:55 Shaun Stevens

Vastgoed – De terugkeer van de levende doden; nou ja, voor nu

20 okt 09:44 Bas Heijink

TA AEX: Donkere wolken