Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 18 september 2020 17:51

Vastgoed onderuit op rood Damrak

De Amsterdamse beurs is vrijdag met een klein verlies gesloten, waarbij onder meer IMCD de kar trok en Unibail-Rodamco-Westfield nog eens met dubbele cijfers in het rood dook. De AEX sloot uiteindelijk 0,3 procent lager op 550,85 punten.

"Met de recente winsten op de brede beurzen, denken we dat de markten om echter verder door te kunnen stijgen we minder van 'het nieuwe normaal' moeten zien maar meer van het 'meer normaal'", zei CIO Mark Haefele van UBS.

Het was de derde vrijdag van de maand en dus optie-expiratie. En omdat het september is, was het ook nog eens quadruple witching.

Verder moesten beleggers het stellen zonder al te veel macro-economische impulsen. Cijfers uit de VS waren positief, met een stijgend consumentenvertrouwen en een plus voor de leidende indicatoren.

Het geopolitieke vuurtje werd ook weer opgestookt. De VS kondigden nieuwe maatregelen af tegen WeChat en TikTok die aanstaande maandag al ingaan.

"De maatregelen van vandaag tonen opnieuw aan dat president Trump alles zal doen wat in zijn mogelijkheden ligt om de nationale veiligheid te kunnen garanderen en Amerikanen te beschermen tegen dreigingen van de Chinese communistische partij", schreef minister Wilbur Ross in een toelichting.

Onder meer mogen de apps straks niet meer door Amerikaanse partijen worden aangeboden en worden updates verboden. Dit betekent dat bijvoorbeeld Apple en Google WeChat en TikTok uit hun appstore moeten gaan weren.

Ook mogen bedrijven straks geen betalingen meer laten lopen via WeChat in de VS.

De euro/dollar handelde vrijdag op 1,1863. Olie werd een procent duurder.

Stijgers en dalers

In de AEX was IMCD weer één van de koplopers. Vrijdag won het aandeel 1,8 procent, waarmee de weekwinst uitkwam op bijna 14 procent. Eerder deze week kondigde IMCD een Indiase overname aan. Daarvoor haalde het 400 miljoen euro op tegen een kleine korting van 1,9 procent per aandeel.

Adyen werd 5,6 procent duurder en DSM 1,7 procent.

Financials hadden het lastig. ING daalde 2,8 procent en ABN AMRO 4,1 procent. De ECB zou evenwel overwegen om het dividendverbod voor banken weer in te trekken. Aegon daalde 3,5 procent en Unibail leverde nog eens 10,5 procent in. Sinds de aankondiging van een claimemissie eerder deze week daalde het aandeel Unibail hard.

In de AMX ging WDP aan de leiding met een koerswinst van 1,3 procent. Vopak steeg 1,1 procent. Jefferies verhoogde het koersdoel voor Vopak naar 58,00 euro.

Vastgoed had het ook in de Midkap zwaar met een koersverlies van 2,0 procent voor NSI en 4,0 procent voor Eurocommercial Properties. In de AScX daalde Vastned 6,4 procent en Wereldhave 9,5 procent. Zakenbank Berenberg verwacht dan ook dat andere vastgoedbedrijven het voorbeeld van Unibail zullen volgen.

Koploper in de AScX was Sif met een koersstijging van 3,8 procent. De houtveredelaar behaalde in de vijf maanden tot 31 april een omzet van 33,7 miljoen euro. Hoewel dit een daling betekende van 6 procent op jaarbasis, sprak het bedrijf wel van een sterk omzetherstel, mede dankzij een versoepeling van de lockdown-maatregelen. De productie in de fabriek in Arnhem is inmiddels weer terug op het niveau van voor de coronacrisis.

Tussenstanden Wall Street

Bij de slotgong op het Damrak leverden de Amerikaanse beurzen tot een procent in.

De Aandeelhouder TV

oktober 29, 2020

AEX 29 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Markets

oktober 29, 2020

De zin en onzin van Bitcoin – #Beursspel2020

oktober 29, 2020

RD pompt dividend op | 29 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 28, 2020

AEX 28 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:06

  TA van Edward Loef – De wereld op z’n kop gezet

 • 08:44

  Europa in lockdown & Pinterest is het rock and roll aandeel

 • 17:12

  TA van Edward Loef – Dubbele top in Dow Jones Index

 • 09:53

  ETF van de week: iShares S&P US Banks ETF (IUS2)

 • 08:29

  Cijferseizoen in volle gang; Microsoft omlaag & First Solar schiet omhoog

 • 17:21

  TA van Edward Loef – “The Sky has no Limit”-aandelen

 • 08:37

  Volatiliteit neemt toe & Ant Group gaat $35 miljard ophalen

 • 17:59

  TA van Edward Loef – SAP & DAX, nu en 3 maanden terug

 • 11:55

  AEX-index blijft doormodderen & Heineken toont potentieel

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
29 okt 08:09 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – China’s comeback na de COVID klap

28 okt 09:39 Bas Heijink

TA AEX: Verdere verzwakkingen

28 okt 09:24 Marco Knulst

Allesweters en twijfelaars