Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 16 september 2020 12:12

Europese beurzen hoger rond middaguur

De Europese beurzen noteerden woensdag hoger in afwachting van het Amerikaanse rentebesluit.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een winst van 0,4 procent op 372,90 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,3 procent naar 13.256,10 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,4 procent met een stand van 5.087,51 punten. De Britse FTSE liet woensdag 0,2 procent gaan en daalde naar 6.109,50  punten.

Economen verwachten dat de Fed geen aanpassingen aan het rentebeleid zal doen en dat de rentes tot het einde van 2023 nog dicht bij nul zal blijven. De Fed zal wel voor het eerst inzicht geven in de economische verwachtingen voor 2023.

Woensdagochtend waren er al enkele macrocijfers. De Britse inflatie kwam vorige maand uit op 0,5 procent op jaarbasis. Economen hadden op een pas op de plaats gerekend. De producentenprijzen kwamen net als in juni op jaarbasis 0,9 procent lager uit.

De handelsbalans van de eurozone over juli liet een goederenexport zien die met 6,5 procent steeg en een import die 4,2 procent opliep. Het is de derde achtereenvolgende maand dat de cijfers een stijging lieten zien, ofschoon het groeitempo wel afnam.

In de Verenigde Staten worden vandaag de detailhandelsverkopen over augustus, de bedrijfsvoorraden over juli, het vertrouwen onder de huizenbouwers in september, de wekelijkse olievoorraden en het rentebesluit bekend gemaakt.

Olie noteerde woensdag hoger. Een oktober-future West Texas Intermediate noteerde 2,2 procent in het groen op 39,13 dollar, terwijl voor een november-future Brent 41,37 dollar werd betaald, een stijging van 2,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1876. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1849 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1848 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Lufthansa is van plan om 130 vliegtuigen uit de vloot te halen als gevolg van de coronacrisis. Dit meldde persbureau Reuters woensdag op basis van bronnen. Dit zouden dertig vliegtuigen meer zijn dan waar Lufthansa aanvankelijk op mikte. De koers van het aandeel noteerde 1,5 procent lager.

Osram Licht denkt dat de omzet dit jaar minder zal terugvallen dan aanvankelijk gevreesd door betere marktomstandigheden in China en de VS. De koers van het aandeel noteerde 1,9 procent hoger.

Inditex heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de winst fors zien teruglopen, terwijl de omzet als gevolg van de coronacrisis met bijna een derde afnam. De koers van het aandeel won woensdag 8,9 procent.

IMCD heeft circa 400 miljoen euro opgehaald met een dinsdag aangekondigde aandelenuitgifte voor de overname van het Indiase Signet Excipients. Analisten reageerden positief op het nieuws. De koers van het aandeel noteerde 7,9 procent hoger.

In Frankfurt was er geen sprake van opvallende koersafwijkingen ten opzichte van de slotnoteringen van dinsdag. In Parijs zakte de koers van het aandeel Accor 3,1 procent, terwijl het aandeel Worldline met 2,7 procent koerswinst woensdag de grootste plus in het veld was.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,5 procent in het groen.

De S&P 500 sloot dinsdag 0,5 procent hoger op 3.491 punten en de Nasdaq won 1,3 procent. De Dow Jones index sloot vlak.

De Aandeelhouder TV

september 29, 2020

AEX 29 sep – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 29, 2020

Live debat in focus | 29 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 28, 2020

Wat gaat de AEX doen vanaf de 550 punten?

september 28, 2020

AMG verliest glans | 28 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:55

  TA van Edward Loef – Het EUR/USD debat

 • 08:59

  Centrale banken zwaaien de plak – Eerste televisiedebat tussen Biden en Trump

 • 17:16

  TA van Edward Loef – Close the gap aandelen

 • 11:30

  Technische Analyse AEX – AEX in dalende wig & ING veert op vanaf steun

 • 08:20

  VS leggen sancties op aan Chinese chipmaker SMIC & beurzen hoger van start

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
29 sep 09:35 Nico Bakker

ABNAMRO in de rebound

29 sep 08:43 Albert Jellema

Blik op de Nederlandse aandelenmarkt

28 sep 16:55 Redactie

De 7 beste aandelen om te kopen voor het vierde kwartaal