Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 15 september 2020 12:31

Europese beurzen hoger rond middaguur

De Europese beurzen noteerden dinsdag hoger na de plussen op Wall Street van maandag en in afwachting van de rentebesluiten in de Verenigde Staten, Japan en het Verenigd Koninkrijk.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde dinsdag rond het middaguur een winst van 0,5 procent op 370,60 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,2 procent naar 13.216,90 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,3 procent met een stand van 5.066,28 punten. De Britse FTSE steeg dinsdag 0, procent naar 6.074,70 punten.

Afgezien van de rentebesluiten speelt in de Verenigde Staten het verschil van inzicht tussen de Republikeinen en de Democraten omtrent het tweede coronasteunplan en waarbij de aankomende presidentsverkiezingen een belangrijke factor zijn.  

Vanochtend vroeg kregen beleggers al meevallend nieuws uit China. De industriële productie liet in augustus een groeiversnelling zien, terwijl de Chinese detailhandelsverkopen vorige maand voor het eerst in een jaar tijd weer een plus vertoonden.

De Britten zagen hun werkloosheid over de drie maanden tot en met juli van dit jaar oplopen naar 4,1 procent en Frankrijk bevestigde de lichte daling van de consumentenprijzen in augustus.

Daarentegen was er wel goed nieuws uit Duitsland. Daar werd een onverwachte stijging van ZEW-verwachtingsindex gemeld. De index steeg van 71,5 in augustus naar 77,4 deze maand. Vooraf werd door economen gerekend op een daling tot 70,0 punten.

In de Verenigde Staten komen vanmiddag drie cijfers naar buiten, te weten de importprijzen over augustus, de Empire State-index over september en de industriële productie in augustus.

Olie noteerde dinsdag hoger. Een oktober-future West Texas Intermediate noteerde 1,7 procent in het groen op 37,91 dollar, terwijl voor een november-future Brent 40,21 dollar werd betaald, een stijging van 1,5 procent.

De onzekerheid rond de coronacrisis houdt voorlopig aan en zorgt ervoor dat de vraag naar olie sterker terugvalt dan eerder verwacht, aldus het Internationaal Energieagentschap dinsdag in zijn maandrapport.

De euro/dollar noteerde op 1,1891. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1885 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1863 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

De Spaanse bank Caixabank overweegt een bod te doen van circa 4 miljard euro op sectorgenoot Bankia. Dit meldde Reuters op basis van een bron. Caixabank is volgens het persbureau bereid om een premie te betalen van 15 tot wellicht iets meer dan 20 procent ten opzichte van de gemiddelde koers van het aandeel Bankia in de afgelopen drie maanden. Caixabank en Bankia zouden samen de grootste bank van Spanje kunnen worden met meer dan 600 miljard euro onder beheer. De koers van het aandeel Caixa noteerde 0,2 procent hoger, van Bankia 0,2 procent lager. Overigens waren er maandag al geruchten dat Credit Suisse en UBS ook de mogelijkheden voor een samengaan bekijken.

AstraZeneca mag in de VS nog niet verder met het onderzoek naar een coronavaccin tot minstens halverwege deze week. Dit schreef persbureau Reuters maandagavond op basis van bronnen. De Britse toezichthouder gaf al wel groen licht. De koers van het aandeel noteerde 2,6 procent in het groen.

H&M heeft in het derde kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de omzet op jaarbasis flink onder druk zien staan, maar is wel weer winstgevend. De definitieve cijfers volgen op 1 oktober. De koers van het aandeel noteerde 12,2 procent hoger.

In Parijs en Frankfurt noteerden de belangrijkste aandelen in het groen, met in Frankfurt Heidelbergcement als sterkste stijger met plus van 2,5 procent. In Parijs staan naar verhouding iets meer hoofdaandelen onder druk, met Carrefour dat 2,6 procent daalde. Bij de plussen in Parijs tekende zich geen echte uitschieters af.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,7 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 1,3 procent in het groen op 3.383,54 punten en de Dow Jones index steeg met 1,2 procent tot 27.993,33 punten. Techbeurs Nasdaq schreef 1,7 procent bij op 11.277,76 punten. 

De Aandeelhouder TV

september 29, 2020

AEX 29 sep – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 29, 2020

Live debat in focus | 29 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 28, 2020

Wat gaat de AEX doen vanaf de 550 punten?

september 28, 2020

AMG verliest glans | 28 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:55

  TA van Edward Loef – Het EUR/USD debat

 • 08:59

  Centrale banken zwaaien de plak – Eerste televisiedebat tussen Biden en Trump

 • 17:16

  TA van Edward Loef – Close the gap aandelen

 • 11:30

  Technische Analyse AEX – AEX in dalende wig & ING veert op vanaf steun

 • 08:20

  VS leggen sancties op aan Chinese chipmaker SMIC & beurzen hoger van start

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
29 sep 09:35 Nico Bakker

ABNAMRO in de rebound

29 sep 08:43 Albert Jellema

Blik op de Nederlandse aandelenmarkt

28 sep 16:55 Redactie

De 7 beste aandelen om te kopen voor het vierde kwartaal