Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 11 september 2020 18:37

Europese beurzen verdeeld het weekend in

De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag verdeeld geëindigd, maar grote uitslagen bleven uit. De STOXX Europe 600 index sloot 0,1 procent in het groen op 367,96 punten, de Duitse DAX sloot 0,1 procent in de min op 13.202,84 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde op een slot van 5.034,14 punten een winst van 0,2 procent. De Britse FTSE 100 eindigde 0,5 procent hoger op 6.032,09 punten.

Marktanalist David Madden van CMC zag terughoudendheid in de markten vanwege een gebrek aan groot nieuws. En nu de techsector in de VS op adem lijkt te komen, is de boel aan deze kant van de Atlantische Oceaan ook gekalmeerd.

Over het algemeen was het een aardige beursweek in Europa, aldus Madden, maar beleggers blijven bezorgd over Covid-19, Brexit en het gebrek aan een nieuw stimuleringspakket in de VS.  

Beleggers verwerkten vrijdag het nieuws dat de Europese Unie eist dat het Verenigd Koninkrijk nog voor het einde van de maand een omstreden wetsvoorstel van premier Boris Johnson schrapt. Anders volgen mogelijk juridische stappen en loopt het overleg over een post-Brexit handelsdeal mogelijk spaak zonder akkoord.
 
"Daar kwam de vingerwijzing uit de Verenigde Staten nog bij", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen vrijdag tegen ABM Financial News. "De Democraten lieten weten dat het VK niet op een handelsdeal met de VS hoeft te rekenen als zij de verkiezingen winnen en Londen de eerdere afspraken met de EU niet respecteert", aldus Mevissen. Het VK wist vrijdag wel definitief een handelsdeal te sluiten met Japan.

Op macro-economisch vlak was er aandacht voor een reeks Britse data, zoals een handelsbalans waarvan het overschot in juli opliep. In dezelfde maand groeide de industriële productie sterker dan verwacht in het VK, terwijl de economie in juli iets minder sterk herstelde dan verwacht.

Duitsland maakte over augustus een definitieve inflatie bekend die gelijk was aan de voorlopige cijfers. De prijzen bleven op jaarbasis stabiel en zakten op maandbasis met 0,1 procent. In Spanje daalden de prijzen met een half procent.

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1830. Een vat WTI-olie werd vrijdag tot een procent duurder maar stond op weekbasis bijna 5 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Sodexo heeft het afgelopen kwartaal conform de eigen verwachtingen zien verlopen, maar moest wel enkele grote afschrijvingen doen. Het aandeel sloot 2,4 procent lager.

KBC Securities heeft vrijdag het advies voor Galapagos verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel van 140,00 naar 144,00 euro. Vannacht kondigde het biotechbedrijf aan met zijn studie naar een medicijn tegen systemische sclerose een volgende stap te hebben gezet. Ziritaxestat werd over het algemeen goed verdragen en er werd volgens Galapagos een significant resultaat voor het primaire eindpunt gehaald. Het aandeel Galapagos werd vrijdag 7,0 procent duurder.

Euronext is met Cassa Depositi e Prestiti in gesprek over een eventueel bod op Borsa Italiana, dat nu nog eigendom is van de Londense beurs. Het aandeel Euronext sloot 1,7 procent hoger.

De Franse kabelaar Altice Europe, genoteerd in Amsterdam, ontving een overnamebod van diens oprichter Patrick Drahi van 4,11 euro per aandeel. Het aandeel steeg vervolgens ruim 24 procent naar 4,13 euro. Aangezien Drahi al zo een groot belang in Altice heeft, rekent ABN AMRO niet op een alternatieve bieder. Bank of America vindt het bod weinig genereus.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag rond het Europese slot overwegend hoger, waarbij de Nasdaq onder druk stond.

De Aandeelhouder TV

september 21, 2020

TikTok | 21 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 18, 2020

AEX week 38 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 18, 2020

Olie in de lift | 18 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 17, 2020

AEX 17 sep 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:32

  TA van Edward Loef: Banken en beren (deel 2)

 • 16:15

  Aandelen Sony – is de Playstation 5 de trigger voor hogere koersen?

 • 11:41

  Technische analyse AEX – 530 punten blijft trekken als een magneet

 • 08:09

  Geruzie om nieuwe opperrechter in de VS & beurzen openen handelsweek in het rood

 • 16:42

  TA van Edward Loef: Belgische, Nederlandse en Deutsche Post

 • 08:25

  Opstoot coronavirus in Europa – Vandaag IPO van Unity Software

 • 18:37

  TA van Edward Loef: Significante omslag?

 • 08:48

  FED houdt rente ongewijzigd – weg open voor sterkere dollar

 • 16:40

  TA van Edward Loef: Onbekend maakt niet onbemind

Masterclasses

 • 24 september

  LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
21 sep 13:39 Nico Bakker

ALFEN suggereert koopkans

18 sep 12:23 Jordy Beuving

EU gaat voor €255 miljard groen

17 sep 12:16 Bas Heijink

TA AEX: Op weg naar lagere koersen