Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 2 september 2020 20:32

Herstel Amerikaanse economie bescheiden – Beige Book

De Amerikaanse economie herstelt, maar het herstel is over het algemeen bescheiden en de economische activiteit noteert ver onder de niveau's voorafgaand aan de coronaviruspandemie. Dit stelde het Beige Book van de Federal Reserve dat woensdagavond werd gepubliceerd.

De economische activiteit nam in augustus in de meeste districten toe. Het Beige Book sprak van een stijgende productie in de meeste districten, wat samenviel met toegenomen activiteit in havens en in de transport- en distributiesector. 

Ook de consumentenbestedingen trekken aan, aangewakkerd door sterke autoverkopen.  Ook in de toeristensector en detailhandel was sprake van herstel, aldus het rapport. In veel districten werd afgelopen maand echter wel een vertraging van het groeitempo in deze sectoren geconstateerd. Bovendien lagen de consumentenbestedingen nog ver onder het niveau van voor de crisis.

De Fed-districten constateerden tevens een sterke daling van de commerciële bouw en een krimp op de commerciële vastgoedmarkt. De woningbouw was daarentegen een lichtpuntje, waarbij in veel districten sprake was van groei en een veerkrachtige markt. In de bancaire sector nam de vraag naar leningen licht toe, wat leidde tot solide hypotheek-activiteiten. 

De landbouwsector ging de afgelopen verslagperiode gebukt onder lage prijzen, terwijl de energiesector last had van matige activiteit. Voor beide sectoren wordt geen verbetering op de korte termijn voorzien, zei het rapport.

Hoewel de meeste respondenten bescheiden optimistisch waren over de algemene vooruitzichten, sprak het Beige Book van enig pessimisme in een paar districten. "Aanhoudende onzekerheid en volatiliteit gerelateerd aan de pandemie, en het negatieve effect ervan op de consumenten- en bedrijfsactiviteit, bleek een thema in het hele land", aldus het Beige Book.

Volgens het verslag steeg de werkgelegenheid over het algemeen in de meeste districten, waarbij met name de aantrekkende activiteit in de industrie het vaakst werd genoemd. Er zijn volgens het rapport ook enkele districten waar sprake was van een afnemende banengroei en een grotere volatiliteit bij het inhuren van personeel. De lonen waren de afgelopen verslagperiode in de meeste districten vlak tot licht hoger. 

De prijsdruk is sinds het laatste verlag toegenomen, maar bleef bescheiden, terwijl de inputprijzen over het algemeen sneller stegen dan de verkoopprijzen. 

De Aandeelhouder TV

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Focus op banencijfers | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 2, 2021

AEX 2 maart 21 – Nico Bakker – Daily charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:50

  TA van Edward Loef – Iedereen aan het gokken

 • 09:44

  ETF van de week: Xtrackers Short DAX ETF (DXSN)

 • 08:17

  VS richting monstergroei & Europa start groen

 • 17:19

  TA van Edward Loef – Speculatief vuurwerk

 • 08:09

  China waarschuwt voor Amerikaanse en Europese asset bubbel – Europa start rood

 • 17:37

  TA van Edward Loef – Nasdaq future oogt kwetsbaar

 • 12:49

  Gevaar voor AEX-index nog niet geweken en UBER verliest kracht

 • 11:57

  Beursgang Coinbase: Cryptobeurs mogelijk ruim $100 miljard waard

 • 08:17

  optimisme rond de luchtvaartaandelen en olieprijs van $100 wordt aannemelijk

Masterclasses

 • 04 maart

  De Beleggingstips van Nico Inberg

 • 23 maart

  De Beleggingstips van Willem Middelkoop

 • 30 maart

  De Beleggingstips van Karel Mercx

 • 06 april

  Explosieve winstkansen herkennen met TA

Columns

Nieuw
03 mrt 12:53 Maarten Mosselman

Ultra defensief: Gevangenisaandelen

03 mrt 10:34 Van Eck

Mijnbouwers en de stralende supercyclus

03 mrt 09:17 Bas Heijink

TA EURO STOXX 600: Topvormingssignalen