Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 14 augustus 2020 22:10

Weinig beweging op Wall Street

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag dicht bij huis gebleven. De S&P 500 sloot fractioneel in de min op 3.372,85 punten. De Dow Jones index won 0,1 procent op 27.931,02 punten. De Nasdaq eindigde 0,2 procent in het rood op een slot van 11.019,30 punten.

"De markt is deze week nogal stoïcijns geweest", zei marktanalist Jane Foley van Rabobank. "Het is augustus, dus het kan zijn dat we tot september moeten wachten om een overtuigende richting te vinden. "Er is nogal wat slecht nieuws", voegde zij toe, daarmee onder meer verwijzend naar de patstelling in Washington over een nieuw steunpakket. De Senaat ging donderdag met zomerreces en keert pas in september terug. Voor die tijd zal er waarschijnlijk geen stimuleringspakket worden afgesproken en dat zal het opwaarts potentieel voor de markten mogelijk beperken, denken marktkenners.

Na sterke cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt op donderdag, werd vrijdag bekend dat de detailhandelsverkopen in de VS in juli op maandbasis met 1,2 procent zijn gestegen, terwijl werd gerekend op een toename van 2,3 procent.

De industriële productie in de VS steeg ook in juli. De index voor productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven steeg met 3,0 procent. Dit was beter dan verwacht.

Verder steeg het consumentenvertrouwen in de VS tussen eind juli en medio augustus beperkt, bleek uit voorlopige data van de Universiteit van Michigan.

Volgens David Donabedian, chief investment officer bij CIBC Private Wealth Management, vlakt het Amerikaanse consumentenvertrouwen af omdat nieuwe stimuleringsmaatregelen op zich laten wachten.

Inkomenssteun van de overheid is volgens de marktkenner cruciaal gebleken en wanneer dit niet wordt voortgezet, zal dit zeker nadelig zijn voor de economie en de aandelenmarkten.

Beleggers keken ook de politieke ontwikkelingen tussen de Verenigde Staten en China. Een voor zaterdag gepland virtueel handelsoverleg is tot nader order uitgesteld, meldde persbureau Reuters vrijdagavond.

De twee kemphanen zouden elkaar dit weekend na maanden weer spreken over de Fase 1 handelsdeal, in de hoop daarmee de recent opgelopen spanningen weg te nemen. Er is nog geen nieuwe datum geprikt, aldus Reuters.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,1837.

De olieprijs is vrijdag gedaald. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 0,5 procent goedkoper op 42,01 dollar. Op weekbasis was sprake van een stijging van bijna 2 procent.

Bedrijfsnieuws

Applied Materials sloot 3,9 procent hoger, nadat de Amerikaanse toeleverancier van de halfgeleiderindustrie donderdagavond beter dan verwachte kwartaalresultaten publiceerde. Ook de outlook over het lopende kwartaal was beter dan verwacht.

Apple en Google hebben Fortnite uit hun app-winkels verwijderd. Er is een conflict over de kosten die zij ontwikkelaars in rekening brengen om hun spelletjes te distribueren. Apple eindigde 0,1 procent lager, terwijl Alphabet 0,8 procent daalde.

Tesla steeg vrijdag 1,8 procent tot een nieuw record voor het aandeel op bijna 1.651 dollar.

Cisco verloor 0,5 procent. De aanbieder van onder meer netwerkoplossingen verloor donderdag al zo'n 1,5 procent na tegenvallende kwartaalcijfers. Voor het lopende kwartaal was de afgegeven outlook ook niet best.

CureVac, dat werkt aan een coronavaccin, beleefde vrijdag zijn beursdebuut in New York en steeg vanaf de IPO prijs van 16 dollar liefst 249 procent tot bijna 56 dollar. Fintechbedrijf Duck Creek, vrijdag ook beursdebutant, won meer dan 48 procent op de openingskoers en sloot op 40 dollar.

Aandelen van de Chinese videostreamingdienst iQiyi verloren vrijdag bij hoge volumes ruim 11 procent aan waarde nadat bekend werd dat een aantal overnames en investeringen door het bedrijf door de US Securities and Exchange Commission onder de loep worden genomen.

McKesson werd 4,2 procent meer waard nadat bekend werd dat de leverancier van logistiek en diensten in de farmaceutische en gezondheidszorgsector een coronavaccin zal distribueren in de VS wanneer dit beschikbaar is.

De Aandeelhouder TV

september 18, 2020

Olie in de lift | 18 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 17, 2020

AEX 17 sep 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 17, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 18 – Kolonisten van Catan

september 17, 2020

0.0% | 17 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:42

  TA van Edward Loef: Belgische, Nederlandse en Deutsche Post

 • 08:25

  Opstoot coronavirus in Europa – Vandaag IPO van Unity Software

 • 18:37

  TA van Edward Loef: Significante omslag?

 • 08:48

  FED houdt rente ongewijzigd – weg open voor sterkere dollar

 • 16:40

  TA van Edward Loef: Onbekend maakt niet onbemind

 • 10:57

  ETF van de week: iShares STOXX Europe 600 Travel ETF (EXV9)

 • 08:44

  Beleggers in afwachting van rentebesluit Fed & Nikola beschuldigt van fraude

 • 16:50

  TA van Edward Loef: Omdraaipatroon in technologiesector

 • 14:26

  Aandeel Carnival – een analyse van ’s werelds grootste cruiseorganisator

Masterclasses

 • 24 september

  LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
18 sep 12:23 Jordy Beuving

EU gaat voor €255 miljard groen

17 sep 12:16 Bas Heijink

TA AEX: Op weg naar lagere koersen

17 sep 09:35 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Is de bodem in zicht voor de ECB-rente?