Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 14 augustus 2020 12:16

Europese beurzen lager rond middaguur

De Europese beurzen noteerden vrijdag lager in een markt die eerder deze week optimistisch genoeg leek, maar vrijdag bezorgd oogt, ingegeven door de inmiddels gebruikelijke ingrediënten als de coronacrisis, Brexit, de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten, de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de status van de tweede steunronde in de VS.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een verlies van 1,7 procent op 366,10 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 1,4 procent naar 12.817,50  punten. De Franse CAC 40 noteerde een afname van 2,0 procent met een stand van 4.944,04 punten. De Britse FTSE verloor vrijdag 2,2 procent naar 6.052,85 punten.

De detailhandelsverkopen in China in juli lieten nog altijd een afname zien, terwijl er vooraf was gerekend op een zijwaartse ontwikkeling. De Chinese industriële productie in dezelfde maand kwam hoger uit, maar bleef nipt onder de verwachtingen. De opwaartse trend bleef wel intact.

Frankrijk maakte over vorige maand een definitieve inflatie van 0,4 procent bekend. Daarmee bleef het cijfer gelijk aan de raming.

De nieuwste raming voor de groei van de economie van de eurozone kwam uit op een krimp met 12,1 procent op kwartaalbasis en dat was in overeenstemming met de eerdere raming die eind juli naar buiten werd gebracht. De werkgelegenheid van de muntunie kwam in het tweede kwartaal 2,8 procent lager uit ten opzichte van het eerste kwartaal en de handelsbalans van de eurozone liet in juli een stijging van het overschot zien, doordat de import harder daalde dan de export.

Uit de Verenigde Staten komen vrijdag 4 cijfers en dat zijn achtereenvolgens de detailhandelsverkopen over juli, de arbeidskosten over het tweede kwartaal, de industriële productie over vorige maand, de bedrijfsvoorraden over juni en het voorlopige consumentenvertrouwen over augustus, zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan.

Olie noteerde vrijdag lager. Een september-future West Texas Intermediate noteerde 0,8 procent in het rood op 41,91 dollar, terwijl voor een oktober-future Brent 44,63 dollar werd betaald, een daling van 0,7 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1800. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1808 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1806 op de borden.

Bedrijfsnieuws

easyJet heeft conform eerdere berichtgeving 23 vliegtuigen verkocht voor in totaal 608 miljoen Britse pond en huurt deze toestellen vervolgens weer terug. De opbrengst ligt binnen de vooraf afgegeven bandbreedte van 500 tot 650 miljoen Britse pond, die dateert van eind mei van dit jaar. Met de terughuur is ongeveer 123,3 miljoen pond gemoeid. De koers van het aandeel noteerde 6,8 procent lager.

Daimler heeft een schikking gesloten van 1,5 miljard dollar met verschillende Amerikaanse autoriteiten in verband met het emissieschandaal. Dit meldde de Duitse autofabrikant donderdagavond. Daar bovenop werd een akkoord bereikt over de schikking van een zogenaamde class-action over dezelfde kwestie voor een bedrag van 700 miljoen dollar. De autofabrikant zei over genoeg voorzieningen te beschikken om de kosten te dekken. De koers van het aandeel noteerde 1,8 procent lager.

PGS heeft een overnamebod van de Noorse bodemonderzoeker TGS NOPEC Geophysical Company op zijn databestanden voor 600 miljoen dollar unaniem afgewezen, omdat het bod te laag werd gevonden. Het aandeel PGS daalde 3,8 procent in koers en een stuk TGS werd 3,3 procent goedkoper in zijn notering.

Op de belangrijkste beursvloeren noteerde geen enkel aandeel koerswinst. In Parijs daalden bijna 30 aandelen meer dan 2 procent, in Frankfurt lag dit aantal op 6, terwijl er 8 onder het procent konden blijven.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,4 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index daalde donderdag 0,2 procent tot 3.373,39 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 27.896,72 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent hoger op 11.042,50 punten.

De Aandeelhouder TV

september 18, 2020

Olie in de lift | 18 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 17, 2020

AEX 17 sep 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 17, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 18 – Kolonisten van Catan

september 17, 2020

0.0% | 17 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:42

  TA van Edward Loef: Belgische, Nederlandse en Deutsche Post

 • 08:25

  Opstoot coronavirus in Europa – Vandaag IPO van Unity Software

 • 18:37

  TA van Edward Loef: Significante omslag?

 • 08:48

  FED houdt rente ongewijzigd – weg open voor sterkere dollar

 • 16:40

  TA van Edward Loef: Onbekend maakt niet onbemind

 • 10:57

  ETF van de week: iShares STOXX Europe 600 Travel ETF (EXV9)

 • 08:44

  Beleggers in afwachting van rentebesluit Fed & Nikola beschuldigt van fraude

 • 16:50

  TA van Edward Loef: Omdraaipatroon in technologiesector

 • 14:26

  Aandeel Carnival – een analyse van ’s werelds grootste cruiseorganisator

Masterclasses

 • 24 september

  LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
18 sep 12:23 Jordy Beuving

EU gaat voor €255 miljard groen

17 sep 12:16 Bas Heijink

TA AEX: Op weg naar lagere koersen

17 sep 09:35 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Is de bodem in zicht voor de ECB-rente?