Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 14 augustus 2020 12:58

Amerikaanse futures wijzen op lagere opening Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het rood.

Daarmee blijft de neerwaartse trend van kracht. De markt wacht nog altijd op een nieuw Amerikaans stimuleringspakket en de vrees voor een vertraging van het economisch herstel blijft ook.
 
Beter dan verwachte Amerikaanse arbeidsdata leidden donderdag tot een kortstondige opleving in de markt. Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten kwam voor het eerst sinds medio maart onder de 1 miljoen uit. Vorige week waren er 963.000 nieuwe steunaanvragen, terwijl economen rekenden op 1,1 miljoen nieuwe aanvragen.

Marktvolgers waarschuwen echter dat de economie een nieuw steunpakket nodig heeft om het momentum op de arbeidsmarkt vast te kunnen houden.

"De markt is deze week nogal stoïcijns geweest", zei marktanalist Jane Foley van Rabobank. "Het is augustus, dus het kan zijn dat we tot september moeten wachten om een overtuigende richting te vinden. "Er is nogal wat slecht nieuws", voegde zij toe, daarmee verwijzend naar de patstelling in Washington over een nieuw steunpakket, nieuwe reisbeperkingen in Europa en een daling van de Chinese detailhandelsverkopen.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een vijftal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de detailhandelsverkopen van juli en de arbeidskosten in het tweede kwartaal, gevolgd door industriële productiecijfers van juli, het consumentenvertrouwen in augustus en de bedrijfsvoorraden van juni.

De euro/dollar noteerde op 1,1811. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1813 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1812 op de borden.

Olie noteerde tot 0,6 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Applied Materials noteerde in de elektronische handel voorbeurs 3,1 procent hoger, nadat de Amerikaanse toeleverancier van de halfgeleiderindustrie donderdagavond beter dan verwachte kwartaalresultaten publiceerde. Ook de outlook over het lopende kwartaal was beter dan verwacht.

Apple en Google hebben Fortnite uit hun app-winkels verwijderd. Er is een conflict over de kosten die zij ontwikkelaars in rekening brengen om hun spelletjes te distribueren. Apple noteerde voorbeurs 0,4 procent lager, terwijl Alphabet 0,2 procent daalde.

Cisco noteerde voorbeurs 0,1 procent hoger. De aanbieder van onder meer netwerkoplossingen verloor donderdag circa 1,5 procent na tegenvallende kwartaalcijfers. Voor het lopende kwartaal was de afgegeven outlook ook een tegenvaller.

Citigroup heeft per ongeluk 900 miljoen dollar betaald aan geldschieters van Revlon. De bank heeft om teruggave van het geld gevraagd. De kredietverstrekkers die het cosmeticaconcern hebben aangeklaagd uit onvrede over de reorganisatieplannen van het bedrijf, waren verrast toen zij donderdag zagen dat een lening, verstrekt in 2016, volledig was terugbetaald. De bank sprak van een operationele fout. 

Hudson Bay heeft een nieuwe financieel directeur aangesteld om de retailer door de coronacrisis te loodsen.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent lager op 3.373,43 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het rood op 27.896,72 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 11.042,50 punten. 

De Aandeelhouder TV

september 18, 2020

Olie in de lift | 18 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 17, 2020

AEX 17 sep 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 17, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 18 – Kolonisten van Catan

september 17, 2020

0.0% | 17 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:42

  TA van Edward Loef: Belgische, Nederlandse en Deutsche Post

 • 08:25

  Opstoot coronavirus in Europa – Vandaag IPO van Unity Software

 • 18:37

  TA van Edward Loef: Significante omslag?

 • 08:48

  FED houdt rente ongewijzigd – weg open voor sterkere dollar

 • 16:40

  TA van Edward Loef: Onbekend maakt niet onbemind

 • 10:57

  ETF van de week: iShares STOXX Europe 600 Travel ETF (EXV9)

 • 08:44

  Beleggers in afwachting van rentebesluit Fed & Nikola beschuldigt van fraude

 • 16:50

  TA van Edward Loef: Omdraaipatroon in technologiesector

 • 14:26

  Aandeel Carnival – een analyse van ’s werelds grootste cruiseorganisator

Masterclasses

 • 24 september

  LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
18 sep 12:23 Jordy Beuving

EU gaat voor €255 miljard groen

17 sep 12:16 Bas Heijink

TA AEX: Op weg naar lagere koersen

17 sep 09:35 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Is de bodem in zicht voor de ECB-rente?