Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 13 augustus 2020 12:19

Europese beurzen licht lager rond middaguur

De Europese beurzen noteerden donderdag licht lager na de stijgingen van de afgelopen handelsdagen en maken daarmee een pas op de plaats.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een verlies van 0,3 procent op 373,10 punten. De Duitse DAX liet een min zien van 0,2 procent op 13.025,00 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 0,1 procent met een stand van 5.066,07 punten. De Britse FTSE verloor donderdag 0,9 procent naar 6.222,98 punten.

De consumentenprijzen van Duitsland kwamen in juli in een definitieve meting uit op hetzelfde niveau uit als in de voorlopige cijfers al bekend was, namelijk op jaarbasis 0,1 procent en op maandbasis 0,5 procent lager.

Voor vandaag resteren in de Verenigde Staten dan alleen nog de wekelijkse steunaanvragen en de importprijzen over juli.

Er is vandaag één spreker en die betreft bestuurslid van de Federal Reserve Lael Brainard. Zij krijgt bij de Fed van San Francisco het woord.

Olie noteerde donderdag licht lager. Een september-future West Texas Intermediate noteerde 0, procent in het rood op 59, dollar, terwijl voor een oktober-future Brent 66, dollar werd betaald, een daling van 0, procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1840. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1819 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1730 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Deutsche Telekom heeft de resultaten in het tweede kwartaal zien oplopen, daarbij geholpen door de overname van het Amerikaanse Sprint. Deutsche Telekom kwam ook met een nieuwe outlook. Voor heel dit jaar rekent het telecombedrijf op een aangepaste EBITDA na leases van ongeveer 34 miljard euro. Eerder rekende Deutsche Telekom op 25,5 miljard euro. De opwaartse bijstelling is het gevolg van de overname van Sprint en de samenvoeging daarvan met T-Mobile US. De koers van het aandeel noteerde 2,0 procent hoger.

Thyssenkrupp heeft in het derde kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de omzet zien terugvallen, ook nu door de zwakke automotivemarkt, waardoor het verlies opliep. Voor het laatste kwartaal van het boekjaar dat op 30 september wordt afgesloten, wordt door Thyssenkrupp op kwartaalbasis een stabiele ontwikkeling verwacht, met uitzondering voor Steel Europe, met een aangepast EBIT-verlies dat tussen de 500 miljoen en 1 miljard euro uitkomt. Voor het gehele boekjaar gaat ThyssenKrupp uit van een EBIT-verlies van 1,7 tot 1,9 miljard euro. Het aandeel zag de koers met 15,5 procent onderuit komen.

RWE heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de resultaten zien aantrekken en handhaafde de outlook voor heel 2020. Het nutsbedrijf handhaafde de outlook voor 2020, maar verwacht aan de bovenkant van de afgegeven bandbreedtes uit te komen. RWE voorziet een aangepaste EBITDA te realiseren van 2,7 miljard tot 3 miljard euro en een aangepaste EBIT van 1,2 miljard tot 1,5 miljard euro. RWE handhaafde donderdag ook de dividendverwachtingen. De koers van het aandeel noteerde 2,1 procent winst.

Aegon heeft in de eerste zes maanden van 2020 de winst steviger onder druk zien staan dan verwacht en besloot de financiële doelen voor 2019 tot en met 2021 in te trekken. Nieuwe doelen volgen bij de beleggersdag in december. Het interimdividend 2020 wordt verlaagd tot 0,06 euro per aandeel. De koers van het aandeel Aegon dook in Amsterdam 14,8 procent in het rood.

Adyen en Zalando breiden hun samenwerking uit, met de verwerking van Zalando's creditcardbetalingen in alle Europese markten. De koers van het aandeel Adyen noteerde 1,6 procent hoger.

TUI heeft zijn activiteiten het afgelopen kwartaal door de coronacrisis bijna stil zien vallen en moest daarom donderdag een miljardenverlies bekend maken. TUI noteerde 4,5 procent lager in koers.

De resultaten van Carlsberg hebben het afgelopen kwartaal flink onder druk gestaan. De bierbrouwer sprak daarnaast de verwachting uit dat de autonome operationele winst in 2020 met 10 tot 15 procent zal dalen. In de eerste helft van dit jaar was dat een afname van 8,9 procent. Het aandeel noteerde 1,6 procent koersverlies.

In Parijs en Frankfurt waren de minnen bij de hoofdaandelen in de meerderheid, maar de verliezen bleven aan de bescheiden kant. Op de Duitse beurs vormde het aandeel Adidas een pluspunt met een koerswinst van 2,2 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een licht lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het rood.

De S&P 500 sloot woensdag 1,4 procent hoger op 3.380,34 en de Dow Jones index steeg 1,1 procent. Technologiebeurs Nasdaq steeg 2,1 procent.

De Aandeelhouder TV

september 29, 2020

Live debat in focus | 29 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 28, 2020

Wat gaat de AEX doen vanaf de 550 punten?

september 28, 2020

AMG verliest glans | 28 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 27, 2020

Winstneming op IT en terughoudendheid op de beurs gepast

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:59

  Centrale banken zwaaien de plak – Eerste televisiedebat tussen Biden en Trump

 • 17:16

  TA van Edward Loef – Close the gap aandelen

 • 11:30

  Technische Analyse AEX – AEX in dalende wig & ING veert op vanaf steun

 • 08:20

  VS leggen sancties op aan Chinese chipmaker SMIC & beurzen hoger van start

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

 • 08:31

  Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
29 sep 09:35 Nico Bakker

ABNAMRO in de rebound

29 sep 08:43 Albert Jellema

Blik op de Nederlandse aandelenmarkt

28 sep 16:55 Redactie

De 7 beste aandelen om te kopen voor het vierde kwartaal