Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 10 augustus 2020 20:27

Wall Street koerst af op licht hoger slot

De Amerikaanse beurzen noteerden maandag pakweg anderhalf uur voor de slotbel licht hoger, nadat de Amerikaanse president Donald Trump afgelopen weekeinde een decreet tekende voor voortzetting van de inkomenssteun aan Amerikaanse burgers.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 3.357,60 punten, de Dow Jones index won 1,1 procent op 27.735,64 punten en de Nasdaq noteerde 0,4 procent lager op 10.963,34 punten.

Nadat het Witte Huis en de Democraten vorige week geen overeenstemming bereikten over een nieuwe rond van financiële coronavirus-hulp, ondertekende Trump afgelopen zaterdag vier decreten, onder andere voor een verlaging van de loonheffing, hulp bij de huur, om te helpen bij het betalen van studieleningen en aanvullende ww-uitkeringen. De maatregelen zien zich vrijwel zeker geconfronteerd met juridische en logistieke uitdagingen, maar worden gezien als een manier om de onderhandelaars opnieuw om de tafel te krijgen, zeiden marktvolgers. House-speaker Nancy Pelosi en de minister van financiën, Steven Mnuchin, zeiden beiden bereid te zijn om de besprekingen te hervatten.

"De legale basis voor Trump's decreten is wankel. Hij komt niet ver", zei econoom Holger Schmieding van Berenberg Bank. Toch zullen politici met de komende verkiezingen in november in het verschiet waarschijnlijk een deal sluiten, wat hulp biedt bij het binnenhalen van stemmen, zei hij. "Het is zeer waarschijnlijk dat we deze week een akkoord zullen hebben die de ondersteuning verlengt tot het einde van het jaar", aldus Schmieding.

De VS rapporteerden ook het laagste aantal nieuwe coronavirusgevallen in bijna een week, waarbij het aantal nieuwe infecties in sommige delen van het land een dalende trend laten zien. Toch is het aantal infecties inmiddels de vijf miljoen gepasseerd, waarbij in 13 staten nog steeds een stijging van het aantal infecties was waar te nemen.

Economen wezen op de afnemende trend van nieuwe infecties als een signaal dat gematigde maatregelen mogelijk voldoende zouden kunnen zijn om het virus in te dammen, zonder de economische activiteit opnieuw ernstig te verminderen.

Op macro-economisch Werd maandag in de Verenigde Staten bekend dat het aantal openstaande vacatures is gestegen tot 5,9 miljoen stuks, van 5,4 miljoen in mei.

De euro/dollar noteerde op 1,1751. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1784 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1786 op de borden. 

Olie noteerde maandag tot 2,0 procent hoger.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de VS een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen het ondernemersvertrouwen in het midden- en kleinbedrijf in juli en de producentenprijzen van juli.

Bedrijfsnieuws

Twitter heeft verkennende gesprekken gevoerd met ByteDance, de eigenaar van TikTok, over een overname van de populaire video-app. Dit meldde The Wall Street Journal dit weekend op basis van ingewijden. Vorige week ondertekende president Donald Trump een decreet waarmee het TikTok verplicht om voor half september een koper te vinden voor zijn Amerikaanse tak, anders wordt de app in de Verenigde Staten verboden. Twitter steeg 1,4 procent.

Het is onduidelijk of Twitter een serieuze overnamepoging doet, want ByteDance voert vergevorderde overnamegesprekken met Microsoft dat een eventuele overnameprijs veel makkelijker zou kunnen betalen dan Twitter. Microsoft noteerde 2,3 procent lager.

Warren Buffett's Berkshire Hathaway heeft in het tweede kwartaal een fors hogere nettowinst behaald dankzij het herstel op de aandelenmarkten, maar presteerde operationeel minder overtuigend en deed een grote afschrijving bij dochterbedrijf Precision Castparts. Het aandeel won 0,7 procent.

Een overheidslening van 765 miljoen dollar aan Eastman Kodak om medicijnen te gaan produceren, is in gevaar nu het bedrijf wordt verdacht van handel met voorkennis rond de aankondiging van de lening. Het aandeel daalde 28,2 procent.

Foot Locker heeft in het tweede kwartaal naar verwachting weer winst behaald nadat er in de drie maanden ervoor nog rode cijfers werden geschreven als gevolg van de coronapandemie. Het aandeel noteerde 6,6 procent hoger.

Aandelen van Royal Caribbean won 9,5 procent, nadat de uitbater van cruiseschepen een groter verlies rapporteerde dan verwacht als gevolg van de corona-uitbraak. De omzet daalde minder dan analisten vooraf voorspelden.

De Aandeelhouder TV

september 28, 2020

AEX 28 sep 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 28, 2020

AMG verliest glans | 28 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 27, 2020

Winstneming op IT en terughoudendheid op de beurs gepast

september 25, 2020

AEX week 39 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:16

  TA van Edward Loef – Close the gap aandelen

 • 11:30

  Technische Analyse AEX – AEX in dalende wig & ING veert op vanaf steun

 • 08:20

  VS leggen sancties op aan Chinese chipmaker SMIC & beurzen hoger van start

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

 • 08:31

  Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

 • 16:58

  TA van Edward Loef: Supermarkten, super interessant

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
28 sep 16:55 Redactie

De 7 beste aandelen om te kopen voor het vierde kwartaal

28 sep 15:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Duurzaamheid: Zorgvuldig rentmeesterschap is cruciaal

28 sep 10:19 Nico Bakker

Spannend steunscenario ABNAMRO