Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 7 augustus 2020 12:55

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het rood. 

Donderdag sloten de Amerikaanse indexen nog in het groen, waarbij de Nasdaq nog eens een nieuw record neerzette.

Beleggers wachten vrijdag vooral op het Amerikaanse banenrapport. Economen verwachten dat er in juli circa 1,5 tot 1,7 miljoen nieuwe banen bij gekomen zijn. In juni werden er nog 4,8 miljoen banen toegevoegd. De werkloosheidsgraad zou van 11,0 tot 10,50 procent dalen.

Woensdag toonde het banenrapport van ADP dat er slechts 167.000 nieuwe banen in juli bij zijn gekomen. Dit was volgens Rabobank een tegenvaller. 

De toenemende spanningen tussen China en de Verenigde Staten wegen op de markt. De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag een presidentieel decreet getekend dat transacties met TikTok en WeChat gaat verbieden. Hoewel de details van het decreet niet bekend zijn, lijkt het er volgens deskundigen op dat de apps TikTok van ByteDance en WeChat van Tencent straks niet meer aangeboden mogen worden in de App Store van Apple of de Play Store van Google. Dit zou effectief neerkomen op een algemeen verbod van de apps in de Verenigde Staten.

“De keuze is dat deze bedrijven of binnen 45 dagen hun activiteiten verkopen aan een Amerikaans bedrijf of de apps zullen geweerd worden van de Amerikaanse markt”, aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank. “Hiermee is een nieuwe escalatie in de handels- en investeringsrelatie tussen China en de VS een feit.”

Verder wachten beleggers ook nog steeds op een akkoord tussen de Republikeinen en Democraten over een tweede Amerikaans steunpakket. 
 
Olie noteerde vrijdag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 1,0 procent tot 41,52 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,9 procent goedkoper werd op 44,69 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1818. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1837 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1872 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Booking Holdings heeft in het tweede kwartaal van 2020 veel minder omzet geboekt, maar eindigde nog wel in de zwarte cijfers. "De Covid-19-crisis heeft in de reisindustrie enorme schade veroorzaakt en we blijven de impact voelen aangezien de reisvolumes aanzienlijk blijven afnemen”, meldde het bedrijf. Het aandeel opent vermoedelijk bijna 4 procent hoger.

Uber Technologies had ook in het tweede kwartaal last van de coronapandemie, waardoor de maaltijdbezorging een hogere omzet behaalde dan de traditionele taxidienst. De totale omzet daalde met 29 procent op jaarbasis tot 2,24 miljard dollar, waarbij het leeuwendeel van de omzet kwam van Uber Eats, met 1,2 miljard dollar een ruimte verdubbeling op jaarbasis. De taxidienst behaalde een omzet van 790 miljoen dollar, bijna 70 procent minder dan een jaar eerder. Het aandeel opent naar verwachting 3,5 procent lager.

GoPro heeft in het tweede kwartaal een lagere omzet geboekt, terwijl het verlies toenam. Volgens CEO Nick Woodman was er desalniettemin sprake van een robuuste vraag naar de producten van GoPro. Het aandeel daalt waarschijnlijk 5,6 procent bij de opening. 

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger geëindigd. De S&P 500 sloot 0,6 procent in de plus op 3.349,16 punten. De Dow Jones index won 0,7 procent op 27.386,98 punten en de Nasdaq eindigde 1,0 procent hoger op een slot van 11.108,07 punten.
 Bpost heeft in het tweede kwartaal van 2020 meer winst geboekt dan verwacht, maar zal over 2020 geen dividend uitkeren. Dit meldde het postbedrijf dinsdag nabeurs.
De aangepaste EBIT daalde in de verslagperiode naar 74,9 miljoen euro. In het eerste kwartaal kwam de aangepaste EBIT nog uit op 75,6 miljoen en in het tweede kwartaal van 2019 op 107,5 miljoen euro. Wel overtrof Bpost ruimschoots de verwachtingen, want analisten voorspelden 37,4 miljoen euro. De marge lag afgelopen kwartaal op 7,1 procent.
De totale bedrijfsopbrengsten kwamen in het afgelopen kwartaal 12,5 procent hoger uit op 1.052,7 miljoen euro. Hier ging de consensus uit van 910,3 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2020 bedroegen de bedrijfsopbrengsten van Bpost 934,6 miljoen en in het tweede kwartaal van vorig jaar 935,7 miljoen euro.
De hogere opbrengsten waren te danken aan een sterke stijging van de pakketbezorging in zowel Europa als Noord-Amerika.
Outlook
Bij de jaarcijfers 2019 rekende het bedrijf er nog op dat de totale bedrijfsopbrengsten in 2020 naar verwachting met een laag enkelcijferig percentage zouden stijgen, terwijl de verwachte aangepaste EBIT tussen de 240 miljoen tot 270 miljoen euro moest uitkomen. Vervolgens werd deze outlook bij de cijfers over het eerste kwartaal ingetrokken vanwege de corona-uitbraak.
Dinsdag zei Bpost echter dat het de verwachting voor de aangepaste EBIT die het eerder had afgegeven, herbevestigt; mits er geen tweede nationale of grote lokale lockdown komt of de impact van Covid-19 op een andere manier duidelijk voelbaar wordt.
Voor heel 2020 verwacht de analistenconsensus 3,9 miljard euro aan bedrijfsopbrengsten, een aangepaste EBIT van 200,7 miljoen euro en een dividend van 0,44 euro per aandeel. Dat laatste zal niet gebeuren, want Bpost liet weten over 2020 geen dividend uit te willen keren vanwege de onzekerheid rond de coronacrisis en de prioriteit die het bedrijf daarom geeft aan de balans, kasreserves en capaciteit om op lange termijn weer te kunnen investeren.

De Aandeelhouder TV

september 30, 2020

AEX 30 sep 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 30, 2020

Debat in chaos | 30 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 29, 2020

AEX 29 sep – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 29, 2020

Live debat in focus | 29 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:18

  TA van Edward Loef – AEX positief, neutraal of negatief in Q4?

 • 09:38

  ETF van de week: iShares US Biotechnology ETF (2B70)

 • 08:00

  Bitsig debat tussen Biden en Trump – Monsterboete voor JPMorgan

 • 16:55

  TA van Edward Loef – Het EUR/USD debat

 • 08:59

  Centrale banken zwaaien de plak – Eerste televisiedebat tussen Biden en Trump

 • 17:16

  TA van Edward Loef – Close the gap aandelen

 • 11:30

  Technische Analyse AEX – AEX in dalende wig & ING veert op vanaf steun

 • 08:20

  VS leggen sancties op aan Chinese chipmaker SMIC & beurzen hoger van start

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
30 sep 10:59 Bas Heijink

TA AEX: Neerwaartse druk neemt toe

29 sep 09:35 Nico Bakker

ABNAMRO in de rebound

29 sep 08:43 Albert Jellema

Blik op de Nederlandse aandelenmarkt