Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 6 augustus 2020 14:44

Wall Street koerst af op lagere opening

De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het rood.

Daarmee lijken de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend van de voorgaande dagen niet vast te kunnen houden. Vooralsnog zijn er nog steeds geen tekenen die wijzen op een doorbraak in de onderhandelingen over een nieuw Amerikaans coronasteunpakket. Daarnaast blijven ook de spanningen tussen de Verenigde Staten en China boven de markt hangen, ondanks het nieuws dat de twee landen op 15 augustus weer met elkaar in gesprek gaan om de problemen over de Fase 1 handelsdeal glad te strijken.

Wat de onderhandelingen over het steunpakket betreft, heeft het Witte Huis de druk op de Democraten vergroot door te dreigen weg te lopen van de onderhandelingen en te vertrouwen op het recht van de Amerikaanse president om het pakket erdoor te drukken als aan het einde van de week een overeenkomst nog steeds niet binnen handbereik is.

Tijdens een persconferentie woensdag herhaalde president Trump inderdaad te overwegen om het voorstel van de Republikeinen zonder goedkeuring van de Democraten aan te nemen. "We zijn op dit moment aan het onderhandelen en we zullen zien hoe het uitpakt", zei hij. De twee partijen zijn het niet eens over de omvang en reikwijdte van het steunpakket, waarbij de Democraten de Republikeinen verwijten te klein te denken.

"Komt het Congres tot overeenstemming? Ik denk niet dat de markt anticipeert op een teleurstelling", zei strateeg Seema Shah van Principal Global Investments. "Als de overheidsteun wegvalt, dan komt het herstel echt in gevaar", waarschuwde zij.

"De timing van deze politieke confrontaties zijn moeilijk te voorspellen, maar het gevoel dat uiteindelijk een compromis zal worden bereikt, overheerst", zei marktanalist David Madden van CMC Markets. "Aan beide kanten zijn enkele concessies gedaan en dat wijst erop dat er vooruitgang wordt geboekt", vindt hij.

Vice-voorzitter van de Federal Reserve, Richard Clarida, verwacht dat de Amerikaanse economie in het derde kwartaal weer zal groeien, en voegde eraan toe dat de activiteit tegen het einde van 2021 weer op het niveau van voor de pandemie zou kunnen zitten.

Op macro economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 249.000 naar 1,186 miljoen steunaanvragen, terwijl de markt rekende op 1,423 aanvragen. Voor de rest van de dag staan geen richtinggevende macrocijfers meer op de planning.

De euro/dollar noteerde op 1,1856. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1862 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1861 op de borden.

Olie noteerde donderdag 0,5 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Facebook en Twitter hebben woensdag een video van president Trump verwijderd waarin hij zei dat kinderen vrijwel immuun zijn voor het coronavirus. Met deze uitspraak overtrad Trump de regels van de twee bedrijven die moeten voorkomen dat onjuiste informatie over corona wordt verspeid.
 
Instagram, onderdeel van Facebook, heeft een nieuwe functie in de Verenigde Staten gelanceerd, waarmee korte video's kunnen worden gemaakt. Zo wil Facebook beter concurreren met TikTok. Facebook daalde voorbeurs 0,1 procent.

Restaurant Brands International heeft in het tweede kwartaal de resultaten onder druk zien staan vanwege de coronacrisis, maar presteerde wel iets beter dan verwacht. Het aandeel verloor voorbeurs 0,9 procent.

Papa John's daalde voorbeurs 2,8 procent, nadat de pizzaketen een beter dan verwachte winst rapporteerde over het afgelopen kwartaal, maar een teleurstellende omzet.

Een commissie van het Amerikaanse Congres heeft informatie opgevraagd bij Eastman Kodak, nadat vorige week bekend werd dat het bedrijf een overheidslening van 765 miljoen dollar heeft ontvangen om medicijnen te produceren in zijn Amerikaanse fabrieken. De commissie is bezorgd over het 'gebrek aan farmaceutische ervaring' van Kodak en de toekenning van aandelenopties aan leidinggevenden en bestuurders in aanloop naar de aankondiging. Het aandeel noteerde voorbeurs 2,3 procent hoger.

Uber publiceert donderdag nabeurs zijn resultaten over het tweede kwartaal. Het aandeel noteerde voorbeurs in aanloop naar de publicatie 0,7 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,6 procent hoger op 3.327,77 punten. De Dow Jones index eindigde 1,4 procent in het groen op 27.201,52 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent tot 10.998,40 punten.

De Aandeelhouder TV

januari 16, 2021

In hoeverre betekent de goede eerste beursweek ook een goed 2021?

januari 15, 2021

De Aandeelhouder Podcast Afl. 1 – Chiprally, olietankers, post (DHL) & bezorgsector (JET)

januari 15, 2021

AEX klaar voor 700 punten

januari 15, 2021

AEX week 2 2021 11:30 uur – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:49

  TA van Edward Loef – Amerikaanse schietsport in de lift

 • 08:38

  Amerikaanse beurshuizen positief over Europese aandelen & beursdag start rood

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Beleggen in China of Noord-Amerika?

 • 08:20

  Biden wil $2 biljoen extra & China heeft record handelsoverschot

 • 17:18

  TA van Edward Loef – Carrefour overnamekandidaat

 • 15:07

  Goudprijs verwachting 2021 – Waar gaat de goudprijs heen?

 • 10:56

  ETF van de week: Platinum (VZLA)

 • 08:33

  Aandelen blijven onverschillig bij Amerikaanse politieke situatie en olie zet triomftocht verder

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Pfizer en Moderna resistent tegen koersrisico’s?

Masterclasses

 • 21 januari

  Voorspellen de grafieken verdere koersstijgingen?

Columns

Nieuw
16 jan 13:41 Redactie

Vandaag in DAZ: PostNL, Euronav en China

15 jan 18:36 Redactie

Nieuw: Luister nu De Aandeelhouder Podcast!

15 jan 07:53 Nico Inberg

Euronav: Tankers bijna gratis