Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 6 augustus 2020 09:50

Update: Fagron ziet omzet en winst stijgen

Fagron heeft in het eerste helft van 2020 de omzet en REBITDA zien stijgen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de cijfers van de magistrale bereider.

"We zijn heel tevreden en ultra positief over de cijfers in het eerste semester", zei CEO Rafael Padilla van Fagron in gesprek met ABM Financial News. 

"Het eerste semester van 2020 werd ook voor Fagron getekend door de COVID-19 pandemie. Onze sterke resultaten laten de kracht van onze diversificatie zien, zowel wat betreft regio’s als producten", stelde CEO Padilla in een toelichting op de cijfers vast. 

De omzet steeg met 9,1 procent tot 278,8 miljoen euro. Autonoom en tegen constante wisselkoersen groeide de omzet met 7,2 procent. Dit is wel iets lager dan verwacht. Analisten die aan de bedrijfsconsensus bijdroegen, hadden op een omzet van 281,3 miljoen euro gerekend.De REBITDA steeg met 13,2 procent naar 62,9 miljoen euro, terwijl de bijbehorende marge 22,6 procent bedroeg. Dit was een jaar eerder 21,8 procent.

"Alle regio’s laten een sterke ontwikkeling zien. In Noord-Amerika en Latijns-Amerika heeft de hogere omzet dankzij de sterke vraag in Brands en Essentials in combinatie met effectief kostenmanagement geresulteerd in een sterk verbeterde REBITDA-marge", lichtte Padilla toe.

Fagron boekte een 14 procent hogere EBIT van 46,2 miljoen euro. 

De nettowinst explodeerde, met 144 procent tot 31,6 miljoen euro, terwijl de operationele kasstroom op 27,2 miljoen euro uitkwam. 

Volgens topman Padilla kon Fagron "deze turbulente tijden" doorstaan dankzij drie elementen: de structuur van het bedrijf, de diversificatie-strategie en innovatie. Dat laatste is goed voor ongeveer 10 procent van de omzet, aldus Padilla. 

Na het eerste kwartaal zei Fagron dat de corona-pandemie een beperkte impact op het bedrijf had. Dit was ook het geval in het tweede kwartaal.

Fagron merkte wel een verschuiving van de vraagmix. Verder zijn alle faciliteiten volledig operationeel en zijn er nagenoeg geen verstoringen in de supply chain, voegde Fagron toe.

"Fagron kon enerzijds profiteren van een hogere vraag naar corona-gerelateerde producten, zoals de omzetgroei van Brands en Essentials laten zien", aldus topman Padilla. 

Anderzijds had Fagron volgens de topman te maken “met een lagere vraag naar planbare zorg, wat met name een impact heeft op Compounding Services.”  

De positieve impact van de coronacrisis oversteeg de negatieve gevolgen, benadrukte Padilla.

Bij zijn Amerikaanse faciliteit in Wichita zag Fagron ook een verschuiving van de mix. CEO Padilla blijft vol vertrouwen over de omzetdoelstelling van 100 miljoen dollar, al zijn vertragingen vanwege de coronacrisis mogelijk. 

Overname

Fagron heeft in het eerste semester van 2020 de overname van de Duitse Gako afgerond en is een samenwerking met Azelis voor de Australische markt overeengekomen.

"De afgelopen maanden zijn potentiële acquisities geen prioriteit geweest, maar de focus op mogelijke overnames is voorzichtig aan het terugkeren", liet Fagron verder weten.

CFO Karin de Jong zei dat vanwege de onzekerheid die corona meebracht Fagron het rustig op het front van overnames deed in het eerste jaarhelft, maar nu deze impact beperkt blijkt , Fagron weer actiever op de overname markt zal worden. Nieuws op dit vlak valt dan ook te verwachten in de tweede jaarhelft, aldus De Jong. 

Valuta

CFO De Jong lichtte nog toe dat Fagron weinig last heeft van de dalende dollar, maar wel de impact van de zwakke Braziliaanse real voelt, al heeft Fagron "genoeg ruimte om dit op te vangen", aldus De Jong.

Outlook

Fagron is positief gestemd over het tweede helft van 2020, al gaf het geen concrete outlook. “We verwachten een goede omzet- en winstontwikkeling”, aldus CEO Padilla.

Update: om toelichting CEO en CFO toe te voegen.

De Aandeelhouder TV

september 29, 2020

Live debat in focus | 29 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 28, 2020

Wat gaat de AEX doen vanaf de 550 punten?

september 28, 2020

AMG verliest glans | 28 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 27, 2020

Winstneming op IT en terughoudendheid op de beurs gepast

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:59

  Centrale banken zwaaien de plak – Eerste televisiedebat tussen Biden en Trump

 • 17:16

  TA van Edward Loef – Close the gap aandelen

 • 11:30

  Technische Analyse AEX – AEX in dalende wig & ING veert op vanaf steun

 • 08:20

  VS leggen sancties op aan Chinese chipmaker SMIC & beurzen hoger van start

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

 • 08:31

  Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
29 sep 09:35 Nico Bakker

ABNAMRO in de rebound

29 sep 08:43 Albert Jellema

Blik op de Nederlandse aandelenmarkt

28 sep 16:55 Redactie

De 7 beste aandelen om te kopen voor het vierde kwartaal