Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 5 augustus 2020 08:18

Hogere opening Damrak voorzien

De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,6 procent in het groen. Dinsdag maakte de hoofdgraadmeter nog een pas op de plaats op 557,94 punten.

De Europese beurzen zullen vermoedelijk wat hoger openen na berichten dat de Verenigde Staten en China met elkaar om tafel gaan zitten om te spreken over de huidige onenigheden tussen de twee landen. Ook de hoop op vooruitgang in de gesprekken in Washington over een steunpakket doet het sentiment woensdag vermoedelijk goed.

The Wall Street Journal meldde dat China en de Verenigde Staten op 15 augustus weer met elkaar in gesprek willen. Bij dit gesprek zouden hoge functionarissen van beide kampen elkaar ontmoeten en spreken over de problemen die de twee landen ondervinden bij het nakomen van de afspraken uit de Fase 1 handelsdeal.

China zou niet de afgesproken hoeveelheden Amerikaanse waar kopen en Beijing zal vermoedelijk willen spreken over de wijze waarop Washington omgaat met Chinese techbedrijven.

Na een verslechtering van de politieke relatie tussen de VS en China, zouden constructieve gesprekken "een verrassing" zijn, aldus strateeg Stephen Innies van AxiTrader.

De Aziatische beurzen noteerden woensdag verdeeld. De Japanse dienstensector blijkt nog altijd te krimpen, aldus Markit, en in China liep het groeitempo wat terug.

De Amerikaanse futures trokken vanochtend wat aan, nadat Wall Street dinsdag opnieuw hoger sloot. "Ondanks de verspreiding van het [corona]virus, blijft de economie zich herstellen", zag strateeg Kit Juckes van Société Générale. In de Verenigde Staten bleef het aantal nieuwe coronabesmettingen maandag voor de tweede dag op rij onder de 50.000. "Het is de vraag of dit het begin is van een trend", aldus Fahad Kamal van Société Générale.

Er was dinsdag nog geen nieuws over een nieuw steunpakket in de VS. De markt hoopt op een deal ter waarde van 1 biljoen dollar.

Splijtpunt lijkt de 600 dollar per week aan extra bijstand die werkloze Amerikanen ontvangen. Dat er uiteindelijk een akkoord komt, is volgens strateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis al deels ingeprijsd. Hij waarschuwt dat witte rook snel kan vervliegen.

De olieprijs is dinsdag gestegen na een flinke explosie bij een haven in de Libanese hoofdstad Beiroet. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 1,7 procent duurder op 41,70 dollar. In de Aziatische handel vanochtend koersten de olieprijzen licht lager.

De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1814. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1802.

Bedrijfsnieuws

Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal van 2020 flink beter dan verwacht gepresteerd en besloot zowel het dividend als de outlook te verhogen. De onderliggende winst per aandeel zal dit jaar vermoedelijk niet met circa 5 procent stijgen, maar met 20 tot 25 procent. De vrije kasstroom zal minimaal 1,7 miljard euro bedragen. Eerder rekende Ahold op ten minste 1,5 miljard euro. Het interimdividend wordt met 67 procent verhoogd naar 0,50 euro per aandeel.

ASR Nederland heeft besloten weer dividend uit te keren en hervat het inkoopprogramma van eigen aandelen. ASR zal 1,20 euro per aandeel uitkeren als een speciaal dividend, wat gelijk is aan het opgeschorte slotdividend van 2019. Het speciale dividend wordt in september van dit jaar uitbetaald. ASR is van plan op hetzelfde moment het aandeleninkoopprogramma te hervatten om de resterende 24,3 miljoen euro van de oorspronkelijke 75 miljoen euro in te kopen.

Wolters Kluwer boekte in de eerste zes maanden van dit jaar een autonome omzetgroei van 3,0 procent. De nettowinst liep op naar 374 miljoen euro. Een concrete outlook voor 2020 gaf het databedrijf niet af.

Arcadis heeft een akkoord bereikt over zijn belang in het Braziliaanse Alen met partner Porto de Cima Concessões. De aandelen zijn per vandaag overgedragen. Door de deal valt een deel van de voorzieningen vrij en een door Arcadis gegarandeerde schuld van 6 miljoen euro wordt terugbetaald.

GrandVision heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de resultaten conform verwachting flink onder druk zien staan, maar de verliezen waren niet zo groot als analisten hadden voorzien. GrandVision zei woensdag verder nog steeds achter de overname door EssilorLuxottica te staan en het Frans-Italiaanse bedrijf bij te staan in het verkrijgen van groen licht voor de overname binnen 12 tot 24 maanden na de aankondiging op 31 juli 2019.

Frédéric Amar vertrekt als CEO van Esperite vanwege gezondheidsredenen. Amar wordt opgevolgd door Hugo Brugière. Hij is voorzitter van HBR Investment Group, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de overnames van ondernemingen in nood.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 sloot dinsdag 0,4 procent in de plus op 3.306,51 punten. De Dow Jones index won 0,6 procent op 26.828,47 punten en de Nasdaq eindigde 0,4 procent hoger op een slot van 10.941,17 punten.

De Aandeelhouder TV

oktober 19, 2020

AEX 19 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 19, 2020

Blondjes beleggen beter – Starten met beleggen #Beursspel2020

oktober 19, 2020

Philips levert | 19 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 18, 2020

Trump lijkt eigen glazen in te gooien

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:46

  TA van Edward Loef – De S&P 100 Index Verdubbelaars

 • 11:13

  Technische Analyse AEX – AEX heeft 587 punten in verschiet en Philips toont interessant patroon

 • 08:45

  Pelosi geeft Trump nog 48 uur om steunpakket rond te krijgen & Chinese economie groeit met 4,9%

 • 17:06

  TA van Edward Loef – Unibail Rodamco Westfield in de lift

 • 08:51

  Wall Street beperkt verlies & ECB staat klaar om in te grijpen

 • 17:38

  TA van Edward Loef – ASMI en ASML chart technisch

 • 08:47

  Wall Street staakt rally na uitblijven coronasteun & kwartaalcijferseizoen officieel van start

 • 15:37

  Aandeel ASML – unieke chipmachines zorgen voor sterke resultaten

 • 09:33

  ETF van de week: iShares Core S&P 500 ETF (SXR8)

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
19 okt 11:05 Nico Bakker

AEGON bulls aan zet

19 okt 10:52 Redactie

9% op jaarbasis op dit aandeel!

17 okt 08:58 Manus Fleskens

Fugro nieuws, fake of toch niet?