Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 4 augustus 2020 08:04

AEX start handelsdag vermoedelijk in het groen

De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting hoger van start. Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een winst van 0,4 procent.

Maandag sloot de AEX nog met 2,3 procent overtuigend hoger op 557,73 punten. Afgelopen week gaf de hoofdindex echter nog 3,3 procent prijs op weekbasis.

Ook Wall Street was maandag positief gestemd en de index van de 500 grootste Amerikaanse ondernemingen de S&P 500 koerste 0,7 procent hoger.

Marktanalist David Madden van CMC Markets merkte op dat techaandelen in trek blijven. Nasdaq zette zelfs een nieuw record neer. "In de afgelopen maanden kwam het vaak voor dat de Nasdaq-index het beter deed dan de bredere indices", aldus Madden.

Volgens de marktvorser blijven beleggers evenwel ook kijken naar het politieke gesteggel tussen de Democraten en Republikeinen. De markt hoopt op een deal rond een steunpakket ter waarde van mogelijk 1 biljoen dollar.

"Hoewel de details van een nieuw Amerikaans hulppakket nog niet zijn afgerond, geeft Washington het signaal af dat het de economie zal steunen", zei marktanalist Peter Andersen van Andersen Capital Management. Hij voegde eraan toe heel blij te zijn dat de Fed heeft aangegeven de rentes laag te zullen houden. "Ik denk dat de markt is gepositioneerd voor een geweldige rally wanneer de consument uit de lockdown komt, er een vaccin is, de gasprijzen laag zijn en de rentes ultra laag", aldus Andersen.

Volgens strateeg James McCormick van NatWest Markets bevindt de markt zich op een belangrijk punt. "De outlook voor aandelen en andere risicovolle activa wordt steeds lastiger. We zullen de komende drie tot vier maanden veel leren over hoe duurzaam het herstel is", zei hij.

Verder lieten macro-economische cijfers zien dat de Amerikaanse economie blijft herstellen van de coronacrisis. De inkoopmanagersindex voor de industrie, gemeten door ISM, kwam uit op 54,2 ten opzichte van 52,6 in in juni. Er was door economen een indexstand van 53,8 verwacht. Ook cijfers van Markit wezen op groei, terwijl er een maand eerder nog sprake was van een krimp.

Olie en Azië

De olieprijs sloot maandag hoger, na enkele positieve cijfers over de wereldwijde industrie, maar handelaren vrezen dat het opwaartse potentieel beperkt is nu OPEC de productiebeperkingen terugschroeft en het aantal coronabesmettingen blijft toenemen. Een vat West Texas Intermediate werd maandag op de settlement 1,8 procent duurder op 41,01 dollar.

Ook het sentiment in Azië is vanochtend positief en de hoofdindices noteren eensgezind in het groen. Koplopers zijn de beurzen in Tokio en Sydney met winsten van ongeveer anderhalf procent.

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend stabiel op 1,1769.

Naast bedrijfscijfers hebben beleggers vandaag ook oog de Amerikaanse fabrieksorders en de inkoopmanagersindex van New York.

Bedrijfsnieuws

DSM heeft in het tweede kwartaal de resultaten minder onder druk zien staan dan analisten hadden voorzien. DSM herhaalde de eerder afgegeven verwachtingen voor 2020, waarbij rekening wordt gehouden met de nodige onzekerheid veroorzaakt door de corona-uitbraak.

Koffiebedrijf JDE Peet's heeft de omzet in de eerste 6 maanden van dit jaar licht zien afnemen, maar de onderliggende winstgevendheid wel met meer dan 10 procent weten te verbeteren. Een concrete outlook voor het resterende deel van 2020 gaf JDE Peet's niet.

Na de kwartaalcijfers op maandag, kreeg Heineken van zowel Berenberg als Credit Suisse een koersdoelverlaging.

Berenberg verhoogde juist het koersdoel voor PostNL stevig van 1,45 naar 2,50 euro na de kwartaalupdate op maandag.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,7 procent in het groen op 3.294,61 punten en de Dow Jones index won 0,9 procent op 26.664,40 punten. Techbeurs Nasdaq steeg zelfs met 1,5 procent tot 10.902,80 punten.

De Aandeelhouder TV

oktober 24, 2020

Wat is een aandeel? – #Beursspel 2020

oktober 23, 2020

AEX maakt zich op voor sterke correctie

oktober 23, 2020

AEX week 43 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2020

Besi kan naar 50 euro

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Wereldhave klimt uit het dal

 • 08:38

  Lagarde laadt het monetair kanon & Remdesivir krijgt goedkeuring FDA

 • 17:04

  TA van Edward Loef – Speculoos Speculeren

 • 16:52

  Euro dollar handelen – alles over de euro/dollar futures

 • 08:23

  Tesla onder stroom & Europese bedrijven in moeilijkheden

 • 17:25

  TA van Edward Loef – Intensive Care aandelen

 • 16:31

  Amerikaanse rentefuture (ZN) – handelen in de 10 Year US Treasury Note future

 • 09:24

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Vooruitgang tijdens gesprekken over steunpakket VS & Netflix stelt teleur

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
23 okt 10:00 Bas Heijink

AEX op weg naar 530

23 okt 08:58 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – verkiezingen in de VS: Alles wat u moet weten

22 okt 11:21 Marco Knulst

Bitcoin naar hoogste niveau 2020