Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 3 augustus 2020 14:58

Beursblik: SBM Offshore boekt waarschijnlijk hogere resultaten

SBM Offshore heeft in de eerste zes maanden van 2020 waarschijnlijk betere resultaten geboekt in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

De analisten voorzien een omzet van 1.162 miljoen dollar, in vergelijking met 965 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder en een omzet van 607 miljoen euro in het eerste kwartaal van dit jaar.

Daarbij wordt voor de divisie Lease & Operate een omzet voorziet van 784 miljoen dollar, tegen 646 miljoen dollar in de eerste helft van 2019. Bij de divisie Turnkey wordt door de analisten gerekend op een omzet van 378 miljoen dollar. Dat was 319 miljoen dollar vorig jaar.

De markt rekent voor de eerste helft van het jaar op een EBITDA van 457 miljoen dollar, tegenover 399 miljoen dollar vorig jaar.  Lease & Operate is volgens de prognoses goed voor een bedrijfsresultaat van 487 miljoen dollar en Turnkey voor 5 miljoen dollar. Diverse andere posten worden door de analisten ingeschat op 30 miljoen euro negatief.

De oliedienstverlener zei tijdens een kwartaalupdate half mei geen reden te zien, ondanks de coronacrisis, om zijn afgegeven winstoutlook voor het hele boekjaar te verlagen. SBM voorziet een EBITDA in 2020 van ongeveer 900 miljoen dollar. De markt gaat uit van een bedrijfsresultaat van 918 miljoen.

Wel stelde SBM Offshore zijn omzetverwachting voor het lopende jaar neerwaarts bij, van ‘meer dan’ naar ‘ongeveer’ 2,3 miljard dollar. De marktconsensus bedraagt 2.281 miljoen dollar.

CEO Bruno Chabas zei bij de laatste kwartaalupdate dat SBM Offshore de effecten voelt van de gecombineerde crisis van vraag- en aanbod op de olie- en gasmarkt en zei derhalve maatregelen  te nemen om zich aan te passen aan de onzekere dynamische marktomstandigheden. Hij zei tevens kostenbesparingen door te voeren om de impact van het coronavirus te pareren.

Olie-en gasbedrijven schroeven momenteel hun investeringen terug vanwege de lage prijzen. SBM zei te merken dat het aantal potentiële opdrachten afneemt. Eind 2019 had de onderneming evenwel een goed gevuld orderboek van 20,7 miljard dollar. Analist Quirijn Mulder van ING voorziet om die reden dat de crisis uiteindelijk slechts een beperkte impact zal hebben op de resultaten van SBM Offshore, tenzij de olieprijs nog jaren laag blijft.

SBM Offshore opent donderdag voorbeurs boeken.

De Aandeelhouder TV

september 24, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 20 – Kolonisten van Catan

september 24, 2020

Galapagos update | 24 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 23, 2020

AEX 23 sep 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 23, 2020

Elon Musk zoekt Nikkel | 23 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

  • 16:43

    TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

  • 08:31

    Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

  • 16:58

    TA van Edward Loef: Supermarkten, super interessant

  • 09:54

    ETF van de week: iShares Gold Producers ETF (IS0E)

  • 08:44

    koopgelegenheid goud & zilver – PMI-cijfers Europese driver

  • 15:55

    TA van Edward Loef: Corona-aandelen veren weer op

  • 08:15

    Angst voor nieuwe coronamaatregelen zet aandelenbeurzen op zijn kop

  • 17:32

    TA van Edward Loef: Banken en beren (deel 2)

  • 16:15

    Aandelen Sony – is de Playstation 5 de trigger voor hogere koersen?

Masterclasses

  • 24 september

    LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken

24 sep 09:37 Bas Heijink

TA AEX: Neerwaartse versnelling

24 sep 08:31 Shaun Stevens

Angst voor de stad? Stedelijk leven en COVID-19