Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones author- maandag, 27 juli 2020 10:35 date

Valuta: euro in de lift

De euro noteert maandagochtend ten opzichte van de dollar wederom hoger, onder andere als gevolg van de oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten. Dit zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank maandag tegen ABM Financial News.

Ook het effect van de positieve uitkomst van de EU-top van vorige week ondersteunt de Europese munt nog steeds en heeft volgens Mevissen tot een evenwichtigere koersverhouding voor het valutapaar geleid, aangezien de vrees voor ontvlechting van het blok is weggenomen, hoewel de euro volgens de analist nu wel iets te ver is doorgeschoten.

Rabobank verwacht dat de euro uiteindelijk op de korte termijn zal terugzakken naar 1,15. Over drie maanden wordt een niveau van 1,16 voorzien. Over zes maanden voorspelt de bank een niveau van 1,12, waar dit eerder nog 1,09 was.

Op macro-economisch vlak ligt het zwaartepunt volgens Mevissen maandag bij de Ifo-index. De index is in juli harder gestegen dan verwacht. De index kwam uit op 90,5, terwijl werd gerekend op een niveau van 89,0.

Economisch groeicijfers voor het tweede kwartaal uit de VS en Europa op aan het einde van de week kunnen volgens Mevissen als vanzelfspreken ook op de nodige aandacht rekenen, evenals de Europese werkloosheidscijfers en Amerikaanse steunaanvragen op donderdag. Woensdag zal in het teken staan van het rentebesluit van de Federal Reserve en de daarop volgende toelichting. De centrale bank in de VS zal de rente naar verwachting handhaven. De grote vraag is volgens Mevissen of de centrale bank met meer monetaire steun zal komen of daar op zal hinten.

De euro noteerde maandag ten opzichte van de dollar 0,4 procent hoger op 1,1704, terwijl de Europese munt ten opzichte van het Britse pond vlak noteerde en tegenover de yen 0,1 procent daalde. De dollar verloor tegenover het pond 0,3 procent en daalde ten opzichte van de yen met 0,5 procent.

De Aandeelhouder TV

juli 26, 2021

AEX, DAX en een WINSTNEMER – 26jul21

juli 23, 2021

AEX en DAX dag- en weekchart – 23jul21

juli 23, 2021

Cijferseizoen barst los op de beurs | De Aandeelhouder Podcast Afl. 28

juli 23, 2021

ASML schittert en Cijfers van Basic-Fit en Flow Traders | Deze Week in het DAH Magazine

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:17

  TA van Edward Loef – ‘Klettersteig’ in Zwitserse beursindex

 • 09:22

  Beleggen tijdens het EK voetbal 2021: hoe kunt u profiteren van het EK op de beurs?

 • 08:49

  Amerikaanse arbeidsmarkt verbetert & short squeeze bij AMC Entertainment

 • 16:12

  TA van Edward Loef – Positieve koersuitbraken

 • 08:35

  Meme-aandelen weer in de schijnwerpers op kalm Wall Street

 • 16:17

  TA van Edward Loef – Nieuwe energiehype voorbij?

 • 09:40

  ETF van de week: iShares Core S&P 500 UCITS ETF (SXR8)

 • 08:48

  Hoe duur wordt ons vliegtuigticket? Europa opent groen

 • 17:15

  TA van Edward Loef – Zijn Amerikaanse banken te duur?

Masterclasses

 • 05 augustus

  Vooruitblik halfjaarcijfers: wat kunt u verwachten?

 • 19 augustus

  Live de Amerikaanse markt analyseren met Edward Loef

Columns

Nieuw
26 jul 12:25 Redactie

Philips aan de beademing?

26 jul 11:47 Nico Bakker

Voor KPN een 2-traps setup

26 jul 09:57 Cees Smit

Column: Hoogvliegers