Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 15 juli 2020 22:17

Wall Street blijft hoger

De Amerikaanse beurzen stonden woensdagavond hoger, op optimisme over een coronavirusvaccin en een gematigd positief economisch rapport van de Federal Reserve.

De S&P 500 index stond 1 procent in het groen, en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent.

Het Beige Book van de Fed over juni was positiever dan dat voor mei, maar bewijst nog geenszins dat de Amerikaanse economie uit de problemen is. De werkgelegenheid steeg, maar blijft onzeker. Consumentenbestedingen trokken aan, door autoverkopen en uitgaven aan doe-het-zelfklussen, maar de industriële productie bleef erg laag, net als de vraag naar diensten. 
 
Dinsdag maakte Wall Street de verliezen van de voorgaande dag al goed. Woensdag openden de Amerikaanse beurzen scherp hoger na veelbelovende resultaten van een experimenteel vaccin tegen het coronavirus van farmaciebedrijf Moderna. Solide resultaten van Goldman Sachs droegen bij aan de positieve stemming.

Hoewel er een mismatch blijft bestaan tussen financiele markten en de reële economie, kan een vaccin de weg plaveien voor snel economisch herstel, stelde Stephen Innes van AxiCorp. Dit verklaart volgens hem een groot deel van het positivisme op de beurzen.

In de namiddag werd al bekend dat de New York Fed index verder is hersteld en dat ook de Amerikaanse industriële productie in juni is gestegen. 

De euro/dollar noteerde op 1,1407. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1396 op de borden.

De olieprijs steeg 1,5 procent, na wekelijkse cijfers over de Amerikaanse olievoorraden. Die daalden afgelopen week sterker dan verwacht. Daarentegen zouden oliekartel OPEC en partners als Rusland overwegen om de huidige productievermindering volgend maand te gaan versoepelen.

Bedrijfsnieuws

UnitedHealth stond 1,3 procent lager, ondanks een sterker dan verwachte winst per aandeel over het afgelopen kwartaal. De omzet was echter lager dan verwacht.  
 
Goldman Sachs steeg 1 procent. De bank meldde een vrijwel ongewijzgde nettowinst, ondanks hogere inkomsten bij de zakenbank. Dit overtrof de winstverwachting van analisten ruimschoots. 

Moderna stond 8,5 procent hoger, na publicatie van hoopgevende onderzoeksresultaten voor een mogelijk coronavirusvaccin.

Google investeert 4,5 miljard dollar in Jio Platforms. De zoekmachine koopt daarmee een belang van 7,7 procent in het Indiase telecombedrijf. Moedermaatschappij Alphabet noteerde licht lager.

Best Buy wil dat klanten in alle Amerikaanse winkels van het bedrijf gezichtsbedekking dragen ter bescherming tegen het coronavirus. Het aandeel steeg 2 procent.

Apple behaalde een grote overwinning in een belastingdispuut met de Europese Unie. Het Europese Hof van Justitie oordeelde in het voordeel van Apple en Ierland. Dit bespaart Apple een nabetaling van 13 miljard euro. Het aandeel steeg 0,8 procent.

JC Penney sluit ruim 150 winkels, meldde de retailketen die al eerder in financiële problemen raakte. Het aandeel steeg 4 procent tot een koers van 0,28 dollar.

Alcoa publiceert nabeurs kwartaalcijfers.

De Aandeelhouder TV

augustus 14, 2020

Bitcoin prijs houdt stand en blijft bullish

augustus 14, 2020

AEX week 33 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 14, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 14 – Risk

augustus 14, 2020

Flow Traders profiteert van onrust | 14 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:35

  TA: ‘AEGON en NN GROUP onderuit’

 • 13:02

  Beursgang Airbnb: Amerikaanse woningverhuurwebsite wil naar de beurs

 • 10:22

  TA: ‘Haperend ASML Holding’

 • 08:36

  S&P 500 blijft hangen onder all-time high en mogelijke fraude bij iQiyi

 • 08:47

  V-shape recovery & jobless claims

 • 17:24

  TA: ‘Uitgewerkte speculatiedrift?’

 • 10:20

  ETF van de week: iShares US Financial ETF (QDVH)

 • 09:07

  Goudprijs verwachting 2020 – Waar gaat de goudprijs heen?

 • 08:11

  S&P 500 schrikt van all-time high & goud en zilver worden verpletterd

Masterclasses

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
14 aug 10:40 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 14 – Risk

13 aug 08:34 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: EU-taxonomie – Een gids voor duurzaam herstel

12 aug 10:42 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 13 – Risk