Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 14 juli 2020 07:52

AEX wacht vermoedelijk rode handelsdag

De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting behoorlijk lager van start nadat Wall Street maandagavond flinke winsten verspeelde. Futures op de AEX index wezen ruim een uur voor de beursgong op een verlies van 1,3 procent.

Maandag won de AEX juist nog 1,5 procent op 578,85 punten.

De Amerikaanse beurzen verspeelden maandag richting het slot van de handel alle winsten van eerder op de dag. Vooral techaandelen werden van de hand gedaan in het laatste handelsuur, nadat de Nasdaq-index eerder op de handelsdag nog zijn hoogste stand ooit fors aanscherpte.

De beurzen zakten weg, nadat de staat Californië besloot dat restaurants, cafés, musea en bioscopen voorlopig niet meer open mogen om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Met een bevolking van ongeveer 40 miljoen is Californië de staat met de meeste inwoners in de VS.

Techbeurs Nasdaq sloot uiteindelijk ruim 2 procent lager, terwijl de breed samengestelde S&P 500 index krap 1 procent prijsgaf. Eerder op de dag koersten de Amerikaanse aandelenmarkten juist nog overtuigend hoger met winsten van 1,4 tot 2,0 procent.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets waren beleggers te spreken over berichtgeving rond Pfizer en BioNTech, die samenwerken aan medicijnen die hopelijk als vaccin kunnen dienen tegen Covid-19.

Toch zakten de beurzen weg. Madden benadrukte dat de coronacrisis nog steeds een groot probleem vormt. "We zijn nog lang niet uit de gevarenzone", zo waarschuwde daarnaast analist John Carey van Amundi Pioneer. "Zelfs als er een vaccin komt, duurt het nog een tijd voordat iedereen het kan krijgen."

De teller van het aantal coronabesmettingen staat wereldwijd op circa 13,1 miljoen. De Amerikaanse staat Florida rapporteerde zondag met meer dan 15.000 nieuwe besmettingen het hoogste aantal nieuwe gevallen voor een staat in één dag sinds het begin van de pandemie. "Beleggers zullen de situatie nauwlettend in de gaten houden", aldus Madden.

Beleggers richten hun vizier nu ook op grote Amerikaanse bedrijven die deze week hun resultaten zullen publiceren en daarbij inzicht geven in de impact van de coronapandemie op hun activiteiten. De markt hoopt op basis van de bedrijfscijfers tevens een indruk te krijgen van het tempo van het economisch herstel.

Vandaag rapporteren in New York onder meer de financials JPMorgan Chase, Citigroup, Wells Fargo en luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines kwartaalrapportages. Op Beursplein 5 komt morgen ASML met cijfers door.

In Azië noteren de hoofdindices vanochtend lager. Grootste daler is de Hang Seng index in Hongkong met 1,5 procent. Tokio en Sydney verliezen daarnaast minder dan 1 procent.

Op een settlement van 40,10 dollar werd een vat West Texas Intermediate maandagavond 1,1 procent goedkoper. Vanochtend in de Aziatische hadden daalt de future met 1,9 procent verder. Het muntpaar euro/dollar noteerde daarnaast vanochtend stabiel op 1,1341.

Op macro-economisch vlak hebben beleggers vandaag onder meer oog voor de vrijgave van de Duitse conjunctuurindicator ZEW-index, de industriële productie in de eurozone en de Amerikaanse inflatie in juni.

Bedrijfsnieuws

Kepler Cheuvreux verlaagde het koersdoel voor Royal Dutch Shell van 19,00 naar 18,00 euro, maar handhaafde het koopadvies.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandagavond tot 0,9 procent in het rood op 3.155,22 punten, terwijl de Dow Jonex-index een pas op de plaats maakte op 26.085,80 punten. Techbeurs Nasdaq leverde 2,1 procent in op 10.390,84 punten.

De Aandeelhouder TV

augustus 3, 2020

AEX 3 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 3, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen – Introductie Risk

augustus 3, 2020

PostNL levert af | 3 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 31, 2020

AEX week 31 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:14

  TA: ‘Verzilvermomentje in de Zilverprijs’

 • 16:35

  Aandeel Alphabet: Advertentiereus kwetsbaar voor coronacrisis

 • 11:25

  Technische analyse AEX – Nederlandse beurs op weg naar steun op 530 punten

 • 08:57

  Big Tech verrast & Amerikaanse dollar verzwakt

 • 08:57

  Big Tech verrast & Amerikaanse dollar verzwakt

 • 16:06

  TA: ‘Last minute v.a. € 3,55’

 • 08:12

  aandelensplitsing Apple en duikvlucht voor Air France-KLM

 • 17:34

  TA: ‘Alert zijn op luchtalarm?’

 • 08:48

  Onveranderde rentes stuwen beurs verder

Masterclasses

 • 13 augustus

  HIT & RUN Trading volgens de RAF Methode

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
03 aug 15:42 Nico Bakker

AKZO vindt SMA steun

03 aug 10:51 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen – Introductie Risk

31 jul 11:47 Marco Knulst

GOLDEN CROSS wereldwijde aandelen en AEX