Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 10 juli 2020 22:10

Wall Street optimistisch over coronabehandeling Gilead

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger gesloten. De S&P 500 steeg 1,1 procent op een slot van 3.185,04 punten en de Dow Jones index won 1,4 procent tot 26.075,30 punten. De Nasdaq deed het rustiger aan maar wist wel een nieuwe recordstand te bereiken met een winst van 0,7 procent op 10.617,44 punten.

Beleggers trokken zich vrijdag op aan positief nieuws rond remdesivir, het coronamedicijn van Gilead Sciences. Door een behandeling met de virusremmer zou de overlijdenskans onder coronapatiënten met 62 procent afnemen. 

"Deze week werd het nieuws gedomineerd door verhalen over recordaantallen coronabesmettingen in diverse Amerikaanse staten en beleidsmakers die nieuwe lockdownmaatregelen afkondigden, dus het nieuws rond remdesivir is een welkome afwisseling," volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. 

Donderdag werd voor de zesde keer in tien dagen een record aan nieuwe besmettingen geregistreerd in de Verenigde Staten. Het aantal Covid-19 gevallen steeg donderdag met 63.000, waarbij ziekenhuizen in onder meer Texas en Californië ook een toename van het aantal ziekenhuisopnames registreerden. Het totaal aantal coronagevallen in de VS bedraagt inmiddels meer dan 3,1 miljoen, terwijl het dodental op ruim 133.000 staat.

"Op een gegeven moment accepteer je de realiteit dat Covid-19 niet verdwijnt en dat het op alle economieën een impact zal hebben tot er een vaccin is", aldus marktstrateeg Brian O'Reilly van Mediolanum International Funds.

Beleggers lieten zich vrijdag niet van de wijs brengen door opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump die aangaf dat een tweede handelsdeal met China niet waarschijnlijk is.

"De relatie met China is ernstig verstoord", aldus Trump. Volgens hem heeft dit vooral te maken met de coronapandemie. 

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Amerikaanse producentenprijzen in juni op maandbasis met 0,2 procent zijn gedaald, waar werd gerekend op een stijging van 0,4 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1300. 

De olieprijs is vrijdag verder gestegen. Op een settlement van 40,55 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,93 dollar of 2,3 procent duurder. Op weekbasis daalde de olieprijs fractioneel.
Het Internationaal Energieagentschap heeft zijn prognoses voor 2020 voor de olievraag licht opwaarts bijgesteld, maar waarschuwde daarbij wel voor meer onzekerheid vanwege de recente toename van het aantal coronabesmettingen en de herinvoer van lockdownmaatregelen. Hierdoor kan het economisch herstel stagneren, wat negatief is voor de oliemarkt.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van Gilead Sciences werden vrijdag 2,2 procent nadat de farmaceut met een nieuwe analyse kwam met betrekking tot eerder verschenen onderzoeksdata van virusremmer remdesivir. 

Volgens analisten van Bernstein is de analyse van Gilead onorthodox omdat het bedrijf de klinische data vergelijkt met patiënten buiten de studie en analisten van Raymond James wezen erop dat drie andere studies geen hogere overlevingskans laten zien bij het gebruik van remdesivir. "De klinische gegevens wijzen op zijn minst nog steeds op een niet overtuigende impact op de overlevingskansen."

BioNTech, dat samen met Pfizer aan een coronavaccin werkt, steeg 7,2 procent, nadat de CEO in een interview met The Wall Street Journal zei dat de eerste onderzoeksdata veelbelovend zijn en men mogelijk nog dit jaar goedkeuring van toezichthouders zal vragen.

Carnival ging 10,8 procent hoger nadat de uitbater van cruiseschepen met een business update kwam. Voor boekjaar 2021 heeft het bedrijf voor ongeveer 60 procent aan nieuwe boekingen binnen gekregen. Verder schat Carnival de cashburn voor de tweede jaarhelft 2020 op 650 miljoen dollar per maand. Ondertussen verlaagt het bedrijf nog steeds de capaciteit, waarbij het één schip verkocht in juni. De vloot wordt uiteindelijk met 13 schepen verkleind; dit is 9 procent van de huidige capaciteit.

American Airlines zou enkele orders voor de Boeing 737 Max willen annuleren omdat de financiering ontbreekt. Dit meldde The Wall Street Journal op basis van bronnen. Het aandeel won 6,8 procent en Boeing eindigde 2,9 procent in de plus.

Starbucks eist dat klanten in de Verenigde Staten vanaf volgende week maskers dragen in diens koffiezaken. Het aandeel eindigde 1,0 procent hoger.

Tesla sloot 10,8 procent hoger, na een winst van 2,1 procent op donderdag. Het aandeel is in korte tijd met bijna 25 procent, of ongeveer 50 miljard dollar, gestegen tot een totale waarde van 250 miljard dollar. De waarde van de elektrische autoproducent is daarmee bijna gelijk aan de gecombineerde waarde van Toyota, General Motors, Ford en Fiat Chrysler.

Netflix won 8,1 procent op 548,73 dollar na een koersdoelverhoging van Goldman Sachs naar 670 dollar. Donderdag sloot het aandeel al op een recordniveau. 

De Aandeelhouder TV

augustus 13, 2020

AEX 13 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 13, 2020

Geen fijne tijd voor financials | 13 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 12, 2020

AEX 12 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 12, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 13 – Risk

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:47

  V-shape recovery & jobless claims

 • 17:24

  TA: ‘Uitgewerkte speculatiedrift?’

 • 10:20

  ETF van de week: iShares US Financial ETF (QDVH)

 • 09:07

  Goudprijs verwachting 2020 – Waar gaat de goudprijs heen?

 • 08:11

  S&P 500 schrikt van all-time high & goud en zilver worden verpletterd

 • 17:34

  TA: ‘Wall Street raakt overgekocht’

 • 11:09

  Beursgang Ant Financial Services Group: Chinese betaalreus naar beurs in Azië

 • 08:20

  Amerikaanse banenmarkt is op de goede weg

 • 16:19

  TA: ‘Ready for ‘take-off’ in Air France-KLM’

Masterclasses

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
13 aug 08:34 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: EU-taxonomie – Een gids voor duurzaam herstel

12 aug 10:42 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 13 – Risk

11 aug 14:35 Marco Knulst

GOLDEN CROSS euro inflation linked bonds