Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 9 juli 2020 07:57

AEX vermoedelijk hoger van start

De Amsterdamse beurs gaat donderdag naar verwachting in het groen van start. Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een winst van 0,8 procent.

Woensdag leverde de AEX nog 0,6 procent in en eindigde op 572,18 punten.

De Europese beurzen namen woensdag eensgezind gas terug, nadat zorgen over een heropleving van de coronaviruspandemie, met name in Amerika, zich weer naar de voorgrond drongen. Her en der in Amerika worden de coronamaatregelen weer aangescherpt.

Op Wall Street sloten de hoofdindices woensdagavond evenwel overtuigend hoger.

"De situatie in de gezondheidszorg in de Verenigde Staten lijkt een grotere impact te hebben op Europese aandelen dan aan de andere kant van de plas", concludeerde marktanalist David Madden van CMC Markets dan ook.

De index van de 500 grootste Amerikaanse ondernemingen, de S&P 500, klom woensdag in New York met 0,8 procent, terwijl techbeurs Nasdaq met een winst van 1,4 procent zelfs op de hoogste stand ooit sloot.

Volgens analist Gregory Perdon van Arbuthnot Latham & Co is het moeilijk voor de aandelenkoersen om te dalen zo lang de rendementen op obligaties worden gedrukt door onder meer de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank. Bij een gebrek aan alternatieven om rendement te behalen komen beleggers dan toch weer uit bij aandelen, waarbij de bekende namen een streepje voor hebben.

Microsoft en Apple wonnen woensdag 2 tot 3 procent, terwijl Amazon.com met 3,5 procent opnieuw zijn 'all time high' aanscherpte. De internetreus won dinsdag al bijna 6 procent, zonder directe aanleiding.

Ook in China weten beleggers de aandelenmarkten te vinden. De Shanghai Composite index koerste vanochtend met een winst van 1,0 procent zelfs voor de achtste handelsdag op rij hoger. Ook Tokio en Sydney wonnen ongeveer 1 procent.

De augustus-future voor een vat ruwe olie sloot daarnaast woensdagavond op de New York Mercantile Exchange 0,7 procent hoger op 40,90 dollar.

De euro zit in de lift ten opzichte van de dollar. Het muntpaar noteerde vanochtend op 1,1364. Vorige week stond er nog een stand van 1,1200 op de borden.

De macro-economische agenda is vandaag karig gevuld en beleggers zijn in afwachting van de start van het cijferseizoen, dat volgende week zal losbarsten. Wel hebben beleggers vandaag oog voor de vrijgave van de wekelijkse steunaanvragen in Amerika.

Bedrijfsnieuws

Ahold Delhaize zou overwegen zich in de overnamestrijd rondom Hema te mengen om zijn concurrentiepositie ten opzicht van Jumbo te verdedigen. Dit bleek donderdag uit Het Financieele Dagblad die zich daarbij op bronnen baseert.

Jefferies verhoogde het koersdoel voor DSM van 140,00 naar 145,00 euro met handhaving van het koopadvies. Jefferies verhoogde ook het koersdoel voor Kiadis Pharma van 2,00 naar 2,40 euro bij handhaving van het Houden advies. De analisten van Jefferies verhoogden het koersdoel naar aanleiding van de licentiedeal die Kiadis met Sanofi tekende.

Verder kan beursnieuweling JDE Peet’s mogelijk in beweging komen, denkt handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten, wijzend op rapporten van Goldman Sachs en JPMorgan Cazenove. De eerste hanteert een Neutraal advies, maar de tweede een koopaanbeveling.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index eindigde woensdag 0,8 procent hoger op 3.170 punten. De Dow Jones index steeg 0,7 procent en de Nasdaq werd 1,4 procent meer waard.

De Aandeelhouder TV

augustus 12, 2020

AEX 12 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 12, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 13 – Risk

augustus 12, 2020

ABN Amro boekt een verliesje | 12 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 11, 2020

AEX 11 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:24

  TA: ‘Uitgewerkte speculatiedrift?’

 • 10:20

  ETF van de week: iShares US Financial ETF (QDVH)

 • 09:07

  Goudprijs verwachting 2020 – Waar gaat de goudprijs heen?

 • 08:11

  S&P 500 schrikt van all-time high & goud en zilver worden verpletterd

 • 17:34

  TA: ‘Wall Street raakt overgekocht’

 • 11:09

  Beursgang Ant Financial Services Group: Chinese betaalreus naar beurs in Azië

 • 08:20

  Amerikaanse banenmarkt is op de goede weg

 • 16:19

  TA: ‘Ready for ‘take-off’ in Air France-KLM’

 • 11:06

  Technische analyse AEX – lagere toppen signaleren verkoopdruk

Masterclasses

 • 13 augustus

  HIT & RUN Trading volgens de RAF Methode

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
12 aug 10:42 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 13 – Risk

11 aug 14:35 Marco Knulst

GOLDEN CROSS euro inflation linked bonds

11 aug 09:04 Van Eck

Goudprijs bepaald door financiële markten