Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 8 juli 2020 22:21

Twitter in trek op hoger Wall Street

De Amerikaanse beurzen zijn woensdagavond hoger gesloten, in navolging van koerswinsten in China, ondanks dat het aantal besmettingen met het coronavirus in de VS tot meer dan drie miljoen steeg. 

De   S&P 500-index eindigde 0,8 procent hoger op 3.170 punten. De Dow Jones-index steeg 0,7 procent en de Nasdaq werd 1,4 procent meer waard.

De Amerikaanse aandelenbeurzen handelden de afgelopen maand binnen een nauwe bandbreedte, na een sterke stijging gedurende het grootste deel van het tweede kwartaal. 

Beleggers wogen woensdag stimuleringsmaatregelen door centrale banken en overheden af tegen signalen dat de opleving van de Amerikaanse economie zijn momentum heeft verloren. 

Volgens Gregory Perdon van Arbuthnot Latham & Co is het moeilijk voor de aandelenkoersen om te dalen zo lang de rendementen op obligaties omlaag zijn gedrukt door de Federal Reserve en de ECB.

Tegelijkertijd werken de markten met een gebrek aan belangrijke cijfers, voorafgaand aan de kwartaalcijfers van veel grote bedrijven. 

Intussen nemen in sommige delen van het land de aantallen besmettingen met het coronavirus snel toe en stijgt ook de spanning tussen China en het Westen. 

"Het is zo'n week waarin richting moeilijk te definiëren is", schreef J.J. Kinahan van T.D. Ameritrade. "Zulke wisselvallige, richtingloze actie met lage volumes kan nog een paar dagen doorgaan, in afwachting van het kwartaalcijferseizoen."
 
Het was een relatief rustige handelsdag, met een vrijwel lege beursagenda.
    
In de middag bleken de Amerikaanse olievoorraden in de afgelopen week onverwacht te zijn gestegen, waar een daling was voorzien. Daar stond een verrassende daling van de benzinevoorraden tegenover.

Voorzitter Raphael Bostic van de Federal Reserve van Atlanta waarschuwde dinsdag dat het economisch herstel in de Verenigde Staten dreigt af te vlakken nu het aantal coronabesmettingen hard toeneemt in veel Amerikaanse staten. Woensdag zei hij sussend dat het coronavirus waarschijnlijk een kortdurende klap zal zijn voor de economie.

Olie werd woensdag iets duurder. 
 
De euro/dollar noteerde op 1,1332. Dinsdagavond was dat 1,1275.

Bedrijfsnieuws 

Levi Strauss verloor 8,4 procent. De jeansfabrikant boekte afgelopen kwartaal verlies op een teruggelopen omzet en kondigde dinsdagavond ook 700 ontslagen aan.

Kohl's steeg 9,5 procent na een adviesverhoging bij Bank of America, die vindt dat het bedrijf beter kan presteren dan andere warenhuisketens.

Batterijenmaker Nikola maakte een koerssprong van 34 procent, nadat JPMorgan stelde dat de koers te sterk is gedaald.
 
Twitter won ruim 7 procent. Een boycot van sociaal mediaplatform Facebook door een groot aantal bedrijven dreef de koersen van sectorgenoten waaronder Snap en Twitter omhoog, en het laatstgenoemde aandeel kreeg een extra impuls nadat Twitter een vacature plaatste voor een platform voor betalende abonnees, met de codenaam Gryphon.  

Novavax sloot 6 procent lager. De vaccinproducent steeg dinsdag nog meer dan 30 procent na het nieuws dat het bedrijf 1,6 miljard dollar van de Amerikaanse overheid krijgt om een coronavaccin te ontwikkelen.

Regeneron sloot vlak, hoewel de Amerikaanse overheid 450 miljoen dollar investeert in de coronabehandeling die het bedrijf ontwikkelt op basis van antistoffen.

Moderna won 0,6 procent. De Amerikaanse overheid steunt het bedrijf met bijna 500 miljoen dollar in de zoektocht naar een coronavaccin, maar het bedrijf moest zijn lopende klinische onderzoek uitbreiden met meer oude patiënten. Die zijn inmiddels gevonden, meldde Moderna.

De Aandeelhouder TV

augustus 14, 2020

Bitcoin prijs houdt stand en blijft bullish

augustus 14, 2020

AEX week 33 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 14, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 14 – Risk

augustus 14, 2020

Flow Traders profiteert van onrust | 14 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:35

  TA: ‘AEGON en NN GROUP onderuit’

 • 13:02

  Beursgang Airbnb: Amerikaanse woningverhuurwebsite wil naar de beurs

 • 10:22

  TA: ‘Haperend ASML Holding’

 • 08:36

  S&P 500 blijft hangen onder all-time high en mogelijke fraude bij iQiyi

 • 08:47

  V-shape recovery & jobless claims

 • 17:24

  TA: ‘Uitgewerkte speculatiedrift?’

 • 10:20

  ETF van de week: iShares US Financial ETF (QDVH)

 • 09:07

  Goudprijs verwachting 2020 – Waar gaat de goudprijs heen?

 • 08:11

  S&P 500 schrikt van all-time high & goud en zilver worden verpletterd

Masterclasses

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
14 aug 10:40 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 14 – Risk

13 aug 08:34 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: EU-taxonomie – Een gids voor duurzaam herstel

12 aug 10:42 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 13 – Risk