Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 8 juli 2020 11:08

Beursupdate: Kiadis uitblinker in Amsterdam

De Amsterdamse beurs vond woensdag na een lagere opening de weg omhoog. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,1 procent op 576,16 punten. 

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Noesis Capital Management zag de koersen gedurende de ochtend wat oplopen, net als de Amerikaanse futures, maar kon geen directe aanleiding hiervoor vinden. "De beurzen zijn al een tijdje onnavolgbaar", aldus Schutte. 

Desondanks blijven de volumes volgens de beleggingsadviseur vrij laag. "De zomerperiode lijkt ook op de beurs te zijn aangebroken." Volgens Schutte wacht de markt op het cijferseizoen, dat spoedig van start gaat. "Het tweede kwartaal zal voor veel bedrijven niet geweldig zijn geweest, maar mogelijk zijn de bedrijfsresultaten minder slecht dan verwacht." Volgens Schutte zullen vooral de verwachtingen van bedrijven belangrijk zijn, al zullen ondernemingen "geen stevige uitspraken" willen doen in het licht van de huidige onzekerheden. 

Toch lijken beleggers volgens Schutte wel bereid om in de markt te stappen. "Bij winstnemingen worden aandelen direct weer opgepakt", zag de beleggingsadviseur, wijzend op onder meer het aandeel ASML. 

Woensdag staan in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door de wekelijkse olievoorraden en 's avonds het consumentenkrediet in mei.

De euro/dollar noteerde op 1,1281. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1275 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1296 op de borden. De olieprijzen koersten 0,2 procent lager. 

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen steeg Prosus met 2,7 procent, gevolgd door Wolters Kluwer met een plus van 1,4 procent. Sectorgenoot RELX leverde 0,6 procent in. Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten wees op Bernstein, dat de databedrijven Wolters Kluwer en RELX weer is gaan volgen met respectievelijk een Outperform en een Market Perform advies.

In de AMX won PostNL 1,0 procent, nadat de Duitse sectorgenoot Deutsche Post dinsdagavond laat met opbeurende cijfers kwam. Flow Traders won 0,9 procent op 38,84 euro na een koersdoelverhoging van 34,00 naar 35,50 door KBC Securities. De analisten van KBC wezen op een verse deal voor Flow Traders. Flow Traders is via enkele dochterondernemingen aangewezen als zogeheten lead liquidity provider op de Hong Kong Stock Exchange. 

Aalberts leverde 3,5 procent in.

Onder de kleinere aandelen won Alfen 4,5 procent. Zes regio's gaan samen met netbeheerders en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan de slag om slim en snel meer laadpalen te plaatsen in heel Nederland, zo meldde de Rijksoverheid. Fastned werd 1,9 procent duurder. 

Het lokaal genoteerde Kiadis Pharma schoot 55,5 procent omhoog. Kiadis sloot een licentiedeal met de Franse farmaceut Sanofi voor Kiadis' nog niet eerder bekendgemaakte preklinische K-NK004-programma. Kiadis ontvangt direct een bedrag van 17,5 miljoen euro en heeft zicht op een bedrag dat kan oplopen tot 857,5 miljoen euro, dat in delen zal worden uitbetaald, zodra Sanofi vooraf vastgestelde mijlpalen heeft behaald. Jefferies reageerde positief en KBC Securities haalde Kiadis van de verkooplijst.

De Aandeelhouder TV

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 24, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 20 – Kolonisten van Catan

september 24, 2020

Galapagos update | 24 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 23, 2020

AEX 23 sep 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

 • 08:31

  Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

 • 16:58

  TA van Edward Loef: Supermarkten, super interessant

 • 09:54

  ETF van de week: iShares Gold Producers ETF (IS0E)

 • 08:44

  koopgelegenheid goud & zilver – PMI-cijfers Europese driver

 • 15:55

  TA van Edward Loef: Corona-aandelen veren weer op

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden

25 sep 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken