Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 7 juli 2020 20:23

Wall Street koerst af op lager slot

De Amerikaanse beurzen noteerden dinsdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel lager.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,4 procent tot 3.167,55 punten, de Dow Jones index verloor 0,8 procent op 26.087,78 punten en de Nasdaq noteerde 0,1 procent hoger op 10.428,41 punten.

Markten stonden dinsdag onder druk, vanwege de vrees onder beleggers dat de recente rally te ver is doorgeslagen, gezien het fragmentarische economische herstel. De belangrijkste Amerikaanse benchmarks sloten maandag voor de vijfde opeenvolgende dag hoger, terwijl de technisch zware Nasdaq een record bereikte.

"Sommige beleggers zullen hun winsten pakken na de rally van gisteren", zei marktanalist Sebastien Galy van Nordea Asset Management, die tevens wees op tegenvallende industriële productiedata uit Duitsland als reden voor de druk op de beurzen. "Als Duitsland hoest, wordt iedereen verkouden", voegde hij toe.

Het economisch herstel in de Verenigde Staten dreigt af te vlakken nu het aantal coronabesmettingen hard toeneemt in een groot aantal Amerikaanse staten, waarschuwde de voorzitter van de Atlanta Fed, Raphael Bostic, dinsdag in een interview met de Financial Times.

De tegenvallende data laten volgens econoom Carsten Brzeski van ING zien hoe moeilijk de terugkeer naar normaliteit zal zijn. "Na het opheffen van de lockdown-maatregelen hadden bedrijven terughoudender moeten zijn dan consumenten", zei hij.

Beleggers houden intussen de infectiepercentages van het coronavirus nauwlettend in de gaten. "We bevinden ons in een situatie waarbij het laatste nieuws uit de VS, Duitsland, delen van het VK en de lockdown in Melbourne beleggers eraan herinnert dat niet alles op dit traject [naar normalisering] soepel zal verlopen", zei econoom Peter Dixon van Commerzbank.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag in de Verenigde Staten bekend dat het aantal vacatures in de Verenigde Staten in mei is gestegen naar 5,4 miljoen stuks, van ruim 5,0 miljoen in april.

De euro/dollar noteerde op 1,1298. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1298 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1308 op de borden. 

Olie noteerde dinsdag tot 0,1 procent hoger.

Woensdag staan in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door de wekelijkse olievoorraden en het consumentenkrediet in mei. 

Bedrijfsnieuws

Google, Facebook en Twitter zijn enkele van de techbedrijven die niet langer gegevens van gebruikers verstrekken aan de politie in Hongkong na het in werking treden van de Chinese veiligheidswet in de stadstaat. Alphabet, de moedermaatschappij van Google, steeg 0,1 procent, Facebook won 1,4 procent en Twitter noteerde 2,4 procent hoger/lager.

Novavax steeg 33,8 procent, na het nieuws dat de vaccinproducent 1,6 miljard dollar van de Amerikaanse overheid krijgt als onderdeel van het 'Operation Warp Speed' vaccinatie-ontwikkelingsprogramma om een coronavaccin te ontwikkelen.

Moderna steeg 3,9 procent. Hoewel de Amerikaanse overheid het concern met bijna 500 miljoen dollar ondersteunt in de zoektocht naar een coronavaccin, zou er ruzie zijn tussen wetenschappers van de overheid en het bedrijf over de aanpak van dit proces.

Sectorgenoot Regeneron steeg 3,8 procent, na het nieuws dat de Amerikaanse overheid 450 miljoen dollar investeert in de coronabehandeling van het bedrijf.

Deutsche Bank heeft voor 150 miljoen dollar geschikt met de Amerikaanse toezichthouder DFS in de Epstein-zaak vanwege significante nalevingsfouten in zijn transacties met de zedendelinquent, die vorig jaar zelfmoord pleegde. De schikking heeft ook betrekking op nalevingskwesties met Danske Bank en FBME Bank. Het aandeel Deutsche Bank, dat tevens een notering in de VS heeft, noteerde 0,2 procent lager.

SunRun, dat zonnepanelen installeert op woningen in de VS, neemt rivaal Vivint Solar over voor 3,2 miljard dollar. SunRun steeg 24,1 procent, terwijl Vivint 39,0 procent won.

Hamburgerketen Shake Shack daalde 4,9 procent na tegenvallende kwartaalcijfers.

De Aandeelhouder TV

augustus 12, 2020

AEX 12 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 12, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 13 – Risk

augustus 12, 2020

ABN Amro boekt een verliesje | 12 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 11, 2020

AEX 11 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:24

  TA: ‘Uitgewerkte speculatiedrift?’

 • 10:20

  ETF van de week: iShares US Financial ETF (QDVH)

 • 09:07

  Goudprijs verwachting 2020 – Waar gaat de goudprijs heen?

 • 08:11

  S&P 500 schrikt van all-time high & goud en zilver worden verpletterd

 • 17:34

  TA: ‘Wall Street raakt overgekocht’

 • 11:09

  Beursgang Ant Financial Services Group: Chinese betaalreus naar beurs in Azië

 • 08:20

  Amerikaanse banenmarkt is op de goede weg

 • 16:19

  TA: ‘Ready for ‘take-off’ in Air France-KLM’

 • 11:06

  Technische analyse AEX – lagere toppen signaleren verkoopdruk

Masterclasses

 • 13 augustus

  HIT & RUN Trading volgens de RAF Methode

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
12 aug 10:42 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 13 – Risk

11 aug 14:35 Marco Knulst

GOLDEN CROSS euro inflation linked bonds

11 aug 09:04 Van Eck

Goudprijs bepaald door financiële markten