Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 7 juli 2020 11:41

Valuta: euro raakt zicht op 1,13 dollar weer kwijt

De euro noteerde dinsdag weer duidelijk onder de 1,13 dollar, waarmee de markt zijn risicobereidheid weer een beetje kwijt is, nu het coronanieuws nog altijd geen reden geeft om de vlag uit te hangen en de productie van de Duitse industrie tegenviel.

"We hebben de euro maandag op 1,1345 dollar gezien, maar de weerstand op 1,1350 dollar is sterker dan de steun van 1,1280 dollar", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News.

Van der Meer wees dinsdag op de aanhoudende stijging in de coronabesmettingen in de Verenigde Staten en de weer deels ingevoerde lockdown in Australië. "De markt zit heel duidelijk te wachten op het echte, goede doorslaggevende nieuws. Dat kan een vaccin zijn of een heel duidelijke daling van het aantal besmettingen en overledenen. Maar dat nieuws is er niet. Af en toe laat de markt dan een bereidheid om risico te nemen zien, waarmee de dollar onder druk komt te staan, maar dat blijkt tot nu toe een vrij tijdelijke bereidheid te zijn", aldus Van der Meer.

De analist van Ebury verwacht voor dinsdag aanhoudende druk op de euro, maar voorziet voorlopig geen dramatische bewegingen. Het eerstvolgende richtpunt voor de valutamarkt is deze week volgens Van der Meer de wekelijkse steunaanvragen uit de Verenigde Staten die donderdag naar buiten komen en de laatste maanden scherper in de gaten worden gehouden om een actueel beeld van de ontwikkelingen in de Amerikaanse arbeidsmarkt te krijgen.

De centrale bank van Australië hield dinsdagochtend vroeg de rente op 0,25 procent en bleef standvastig in zijn stimuleringsbeleid.

Het sentiment in de Duitse industrie is in juni voor de tweede maand op rij verbeterd, zo meldde het Duitse Ifo Institute. Voor het eerst in drie maanden is het aantal bedrijven dat de productie in de komende maanden wil opvoeren in de meerderheid.

Uit Duitsland kwamen dinsdag ook cijfers over de industriële productie. In mei steeg de productie op maandbasis met 7,8 procent, een duidelijke verbetering ten opzichte van de krimp met 17,5 procent in april. De stijging lag wel onder de door economen verwachte plus van 10,0 procent. Vooral de automotivesector van Duitsland heeft het nog altijd moeilijk en zat in mei nog 50 procent onder zijn niveau van voor de coronacrisis.

Er zijn vandaag enkele optredens van beleidsbepalers. Om te beginnen betreft dat de Britse minister van financiën Rishi Sunak die voor het Lagerhuis vragen beantwoordt, gevolgd door de hoofdeconoom van de Bank of England Andy Haldane die deelneemt aan een webinar van de universiteit van Buckingham. De vice-voorzitter van de Federal Reserve Randal Quarles houdt vandaag een toespraak en de voorzitters van de Fed van Richmond en San Francisco, Thomas Barkin en Mary Daly, nemen deel aan een webinar van de National Association for Business Economics.

De euro noteerde dinsdag 0,4 procent lager op 1,1265 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,9035 Britse pond. Het Britse pond zakte op zijn beurt dinsdag ook 0,2 procent en noteerde op 1,2470 dollar. De dollar noteerde 0,1 procent hoger op 7,0249 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,3 procent en noteerde daarmee op 107,6925 yen. De Australische dollar zakte dinsdag 0,6 procent en kwam daarmee uit op 0,6930 Amerikaanse dollar.

De Aandeelhouder TV

augustus 10, 2020

AEX 10 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 10, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 12 – Risk

augustus 10, 2020

Weekupdate aandelenbeurs en AEX augustus 2020

augustus 10, 2020

Hete dag voor GrandVision | 10 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:19

  TA: ‘Ready for ‘take-off’ in Air France-KLM’

 • 11:06

  Technische analyse AEX – lagere toppen signaleren verkoopdruk

 • 08:51

  Trump zorgt voor koersdruk bij technologie-aandelen & winst Saudi Aramco keldert

 • 15:35

  TA: ‘TESLA naar $ 2500?’

 • 08:45

  Nasdaq zet nieuw record & Trump doet TikTok en Tencent in de ban

 • 17:49

  TA: ‘POSTNL in feeststemming’

 • 15:22

  Aandeel ING: voorzieningen voor ‘slechte leningen’ drukken winst ING Groep

 • 08:57

  Disney gooit hoge ogen op Wall Street & S&P 500 nadert all-time high

 • 17:37

  TA: ‘Het koopvirus in Novavax’

Masterclasses

 • 13 augustus

  HIT & RUN Trading volgens de RAF Methode

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
10 aug 11:10 Nico Bakker

RANDSTAD bulls aan het roer

10 aug 10:42 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 12 – Risk

10 aug 09:44 Martijn Rozemuller

De Club van roekeloze beleggers