Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 7 juli 2020 18:39

Europese beurzen lager gesloten

De Europese beurzen zijn dinsdag lager gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,6 procent tot 368,96 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,9 procent op 12.616,80 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,7 procent op 5.043,73 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,5 procent lager op 6.189,90 punten.

De Europese beurzen verloren dinsdag terrein nadat zorgen over het coronavirus opnieuw de overhand kregen. "De nieuwsstroom over het coronavirus en de impact ervan blijft verontrustend, van signalen dat het economisch herstel afvlakt vanwege de versterkte golf van infecties, tot de hernieuwde lockdown van zes weken in het Australische Melbourne en een zesde opeenvolgende dag van meer dan 100 nieuwe gevallen in Tokio", vatte marktanalist Chris Scicluna van Daiwa Capital Markets samen.

De Europese Commissie verlaagde zijn prognoses voor het bruto binnenlands product in de eurozone. De commissie voorziet in 2020 een daling van 8,7 procent, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een krimp van 7,7 procent. 

"Omdat de lockdownmaatregelen minder snel worden opgeheven dan in de voorjaarsprognoses was gedacht, zal de impact op de economische activiteiten in 2020 ook groter zijn dan verwacht", verklaarde de Commissie de neerwaartse bijstelling.

Op macro-economisch vlak werd vanochtend bekend dat de Duitse industriële productie in mei minder sterk herstelde dan verwacht. De productie steeg op maandbasis met 7,8 procent, terwijl werd gerekend op een stijging van 10 procent.

Daarnaast werd bekend dat het sentiment in de Duitse industrie in juni voor de tweede maand op rij is verbeterd, zo meldde het Duitse Ifo Institute. Voor het eerst in drie maanden is het aantal bedrijven dat de productie in de komende maanden wil opvoeren in de meerderheid.

De euro/dollar noteerde op 1,1296. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1306 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1308 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 0,4 procent hoger.

Bedrijfsnieuws
 
Deutsche Bank en Alphabet, het moederbedrijf van Google, zijn een strategische samenwerking aangegaan, waarbij de Duitse bank clouddiensten zal afnemen van de internetreus voor de ontwikkeling van nieuwe producten voor cliënten. Het aandeel Deutsche Bank noteerde dinsdag vlak.

Deutsche Lufthansa halveert zijn vliegtuigaankopen en schrapt 1.000 banen plus 20 procent van de leidinggevende functies, om de ontvangen staatssteun terug te kunnen betalen. Het aandeel steeg 0,7 procent.  

Eni heeft vanwege een verwachte lagere olieprijs besloten om 3,5 miljard euro af te schrijven. Het aandeel won 0,7 procent.

Sodexo zag in het afgelopen kwartaal de omzet flink onder druk staan en is terughoudend over het huidige kwartaal. Voor het lopende kwartaal blijft Sodexo terughoudend voor wat betreft de omzetontwikkeling, al zal de onderliggende operationele winst wel aantrekken. Het aandeel daalde ruim 4,0 procent.

Orange heeft nieuwe CEO’s benoemd in Polen en België. In België zal Xavier Pichon de fakkel van Michaël Trabbia overnemen en in Polen wordt Julien Ducarroz de nieuwe CEO. Beide mannen gaan aan de slag vanaf 1 september. De koers van het aandeel verloor 2,1 procent.

Bayer daalde 4,9 procent nu er twijfel is gerezen over de schikkingskansen in de Roundup-zaak in de Verenigde Staten.

Het noodlijdende Wirecard werd ruim 20 procent duurder. 

Tussenstanden Wall Street
 
Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 3.180,28 punten. De Dow Jones index daalde 0,7 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,7 procent in het groen.

De Aandeelhouder TV

augustus 12, 2020

AEX 12 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 12, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 13 – Risk

augustus 12, 2020

ABN Amro boekt een verliesje | 12 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 11, 2020

AEX 11 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:24

  TA: ‘Uitgewerkte speculatiedrift?’

 • 10:20

  ETF van de week: iShares US Financial ETF (QDVH)

 • 09:07

  Goudprijs verwachting 2020 – Waar gaat de goudprijs heen?

 • 08:11

  S&P 500 schrikt van all-time high & goud en zilver worden verpletterd

 • 17:34

  TA: ‘Wall Street raakt overgekocht’

 • 11:09

  Beursgang Ant Financial Services Group: Chinese betaalreus naar beurs in Azië

 • 08:20

  Amerikaanse banenmarkt is op de goede weg

 • 16:19

  TA: ‘Ready for ‘take-off’ in Air France-KLM’

 • 11:06

  Technische analyse AEX – lagere toppen signaleren verkoopdruk

Masterclasses

 • 13 augustus

  HIT & RUN Trading volgens de RAF Methode

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
12 aug 10:42 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 13 – Risk

11 aug 14:35 Marco Knulst

GOLDEN CROSS euro inflation linked bonds

11 aug 09:04 Van Eck

Goudprijs bepaald door financiële markten