Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 7 juli 2020 11:12

Beursupdate: AEX doet stap terug na rally

De Amsterdamse beurs koerste dinsdag licht lager na de rally op maandag. Rond de klok van elf uur verloor de AEX 0,8 procent op 573,80 punten. 

Beleggers wachten op een nieuwe stroom informatie, onder meer over de economie, de verspreiding van het coronavirus en de kwartaalcijfers. In aanloop naar het komende cijferseizoen, zal het volgens analisten moeilijk worden voor de beurzen om de weg omhoog te vinden. 

"De aandelenmarkt is in de afgelopen maanden verder van de onderliggende economie komen te liggen, maar het komende cijferseizoen kan dat, al dan niet tijdelijk, doen veranderen", aldus strateeg Kristina Hooper van Invesco, "waardoor beurzen vooral weer zullen bewegen op nieuwe besmettingscijfers en mogelijk het uitblijven van verdere stimulering."

Maandag koerste de AEX index nog met 1,7 procent overtuigend hoger naar 578,52 punten. De index zette hiermee de hoogste slotstand neer sinds eind februari, toen beleggers nog niet vreesden voor corona. 

"Er wordt vandaag even wat gas teruggenomen", concludeerde investment manager Simon Wiersma van ING. 

Volgens beleggingsspecialisten van online broker Lynx beginnen meer en meer beleggers zich af te vragen hoe een tweede coronagolf eruit zal zien en wat dat betekent voor verdere stimulering vanuit overheden en centrale banken. "We hebben te maken met een pervers effect onder sommige beleggers", aldus Lynx. "De redenering luidt dat een tweede golf nog meer stimuli betekent van de centrale banken." Volgens Lynx kan een tweede coronagolf voor een koersexplosie zorgen. "Beleggers kunnen namelijk gaan anticiperen dat de geldpers van de centrale banken overuren zal draaien."

De macro-economische agenda is vandaag vrijwel leeg. 

Vanochtend werd al wel bekend dat de inflatie in Nederland is aangetrokken. In juni kwam de inflatie uit op 1,6 procent. In mei en april stond de inflatie nog op 1,2 procent. Verder trok de Duitse industrie in mei flink aan, hoewel de klap van de coronacrisis nog steeds zichtbaar blijft en het herstel minder sterk was dan door ecomomen gehoopt. 

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1265. De olieprijzen daalden met 1,4 procent. 

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen gingen de verzekeraars ASR Nederland en NN Group aan kop met winsten van 3 tot 3,5 procent. Verzekeraar Aegon volgde met een stijging van 2,4 procent. 

Nederlandse verzekeraars mogen van De Nederlandsche Bank weer dividend gaan uitkeren. Na de uitbraak van het coronavirus werd het advies gegeven om het dividend tijdelijk stop te zetten. "De verklaring van DNB is een sterk signaal dat in zekere zin ook het gelijke speelveld herstelt voor Nederlandse verzekeraars", aldus analist Albert Ploegh van ING. "Voortzetting van de status quo zou onwenselijk zijn geweest naar ons idee en moeilijk uit te leggen aan de beleggersgemeenschap gezien de solide kapitaalposities", veogde Ploegh toe.

Philips leverde 1,9 procent in. Philips liet maandag weten 18,1 miljoen aandelen uit te geven voor het stockdividend. Vandaag is het dividend betaalbaar gesteld.

In de AMX was Flow Traders met 1,5 procent de sterkste stijger. OCI en Eurocommercial Properties noteerden onderaan met verliezen tot 2,9 procent.

Onder de kleinere aandelen won Avantium 1,4 procent. Wereldhave verloor 3,3 procent.

Wederom waren het de centenfondsen die in de lokale lijst voor beweging zorgden. Kardan daalde 32 procent, terwijl Lavide 20 procent steeg. 

De Aandeelhouder TV

november 25, 2020

De jongens tegen de meisjes, wie pakt de winst – #Beursspel2020

november 25, 2020

ECB steunt banken | 25 november 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 24, 2020

AEX 24 nov 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 24, 2020

Slim aandelen verkopen volgens Corne van Zeijl – #Beursspel2020

Het laatste beursnieuws

updates

 • 09:18

  ETF van de week: iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC)

 • 08:11

  Rustige sessie voor de boeg & Dow Jones breekt record

 • 17:16

  TA van Edward Loef -Uitgewerkte vaccin-aandelen

 • 10:08

  Beleggen in water: de beste water aandelen van dit moment

 • 08:29

  Euforie door Trump en Yellen – Olie bezig aan indrukwekkende rally

 • 16:09

  TA van Edward Loef – Opluchtingsrally in Kon. BAM Groep

 • 12:52

  AEX vertoont negatieve divergentie & Tesla flirt met weerstand $502

 • 08:43

  Beurzen wachten op nieuwe impulsen en ogen gericht op coronavaccins

 • 08:43

  Beurzen wachten op nieuwe impulsen en ogen gericht op coronavaccins

Masterclasses

  Columns

  Nieuw
  25 nov 10:39 Bas Heijink

  Technische Analyse AEX: Euforie in de markt

  24 nov 16:16 Redactie

  7 groeiaandelen om te kopen voor 2021

  24 nov 12:50 Marco Knulst

  Edelmetalen onder druk