Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 6 juli 2020 09:29

Volksbank reserveert 40 miljoen voor coronacrisis

De coronaviruspandemie heeft vooralsnog een beperkte impact op de netto rentebaten en uitgaven van de Volksbank, maar de bank heeft in het eerste kwartaal al wel 40 miljoen euro opzij gezet voor verwachte hogere kredietverliezen vanwege de economische crisis. Dat bleek maandag uit een update van de bank over de periode tot en met mei.

"We verwachten dat in de loop van 2020 de druk op onze netto rentebaten zal toenemen. Operationele lasten exclusief wettelijke heffingen zullen niet lager zijn dan in 2019", meldde de bank in een toelichting.

De halfjaarcijfers volgen op 14 augustus.

De bank stelt dat de druk op de rentemarge, die al bij de jaarcijfers was aangekondigd, in de eerste maanden van het jaar grotendeels gecompenseerd werd doordat er meer hypotheken werden overgesloten en vervroegd afgelost, wat extra rente-inkomsten opleverde.

De bank rekent op een economische krimp dit jaar van 5 tot 6 procent, gevolgd door 2 tot 3 procent groei volgend jaar. De werkloosheid zou oplopen tot boven 6 procent. Als deze verwachtingen wijzigen, zullen de kredietvoorzieingen worden aangepast.

Betalingspauze

Per eind mei hadden 1.640 klanten gebruik gemaakt van de regeling om hun hypotheekbetalingen te pauzeren voor maximaal zes maanden. Dat is minder dan een procent van het totaal aantal hypotheekklanten.

Daarnaast maakten 232 zakelijke klanten gebruik van de mogelijkheid van een betaalpauze van zes maanden. Ook kunnen mkb-klanten van SNS, ASN Bank en RegioBak tot 50.000 euro lenen voor extra liquiditeit, met een staatsgarantie van 95 procent. Tevens kunnen mkb-klanten onder bepaalde voorwaarden hun limiet van hun zakelijke krediet verhogen. Hoe veel klanten hier van gebruik hebben gemaakt, vermeldde de Volksbank niet.

De Aandeelhouder TV

augustus 14, 2020

Bitcoin prijs houdt stand en blijft bullish

augustus 14, 2020

AEX week 33 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 14, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 14 – Risk

augustus 14, 2020

Flow Traders profiteert van onrust | 14 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:35

  TA: ‘AEGON en NN GROUP onderuit’

 • 13:02

  Beursgang Airbnb: Amerikaanse woningverhuurwebsite wil naar de beurs

 • 10:22

  TA: ‘Haperend ASML Holding’

 • 08:36

  S&P 500 blijft hangen onder all-time high en mogelijke fraude bij iQiyi

 • 08:47

  V-shape recovery & jobless claims

 • 17:24

  TA: ‘Uitgewerkte speculatiedrift?’

 • 10:20

  ETF van de week: iShares US Financial ETF (QDVH)

 • 09:07

  Goudprijs verwachting 2020 – Waar gaat de goudprijs heen?

 • 08:11

  S&P 500 schrikt van all-time high & goud en zilver worden verpletterd

Masterclasses

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
14 aug 10:40 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 14 – Risk

13 aug 08:34 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: EU-taxonomie – Een gids voor duurzaam herstel

12 aug 10:42 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 13 – Risk