Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 3 juli 2020 14:48

Wall Street gesloten

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag gesloten in aanloop naar de viering van de Amerikaanse onafhankelijkheid aanstaande zaterdag.

De Amerikaanse beurzen sloten donderdag de verkorte handelsweek licht hoger, nadat een sterk Amerikaans banenrapport moest worden afgewogen tegen een alarmerende stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen in 40 van de 50 Amerikaanse staten, waarbij Florida het voortouw nam.

"Een degelijk banenrapport bleek een aanjager te zijn voor de Amerikaanse markt om de week opnieuw positief af te sluiten. De Nasdaq zette, zoals de afgelopen dagen al het geval was, opnieuw een record neer, terwijl de S&P 500 sinds begin juni op zijn hoogste niveau sloot", zei marktanalist David Madden van CMC Markets vrijdag.

Uit de meest recente data van het Amerikaanse ministerie van Arbeid bleek donderdag dat de werkgelegenheid in juni harder is gestegen dan verwacht. Het aantal banen steeg met 4,8 miljoen vaten, terwijl de markt rekende op 2,9 miljoen nieuwe banen. De werkloosheid daalde naar 11,1 procent.

"Ondanks de degelijke cijfers, die Trump van de daken schreeuwde, was sprake van meer dan alleen maar een vleugje onderliggende voorzichtigheid, aangezien de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering met 1,4 miljoen stegen, terwijl de doorlopende claims licht stegen tot 19,29 miljoen aanvragen. De voorzichtigheid is gerechtvaardigd, gezien de aanhoudende stijging van het aantal virusgevallen in de VS", voegde de analist toe.

De teller staat momenteel in de Verenigde Staten op ruim 2,7 miljoen infecties, terwijl het dodental inmiddels op ruim 128.000 noteert. De stijging van het aantal nieuwe infecties noteert momenteel op het hoogste niveau sinds 9 mei.

De euro/dollar noteerde op 1,1226. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1247 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1238 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,2 procent lager.

Bedrijfsnieuws

De Europese Commissie heeft vrijdag voorwaardelijke goedkeuring verleend aan het op de markt brengen van het coronamedicijn remdesivir van Gilead Sciences.  
 
Het aandeel Moderna kwam donderdag fors onder druk te staan, nadat de farmaceut meldde dat de laatste fase van proeven met zijn coronakandidaatmedicijn is uitgesteld. Het aandeel sloot donderdag 4,9 procent lager.

Apple maakte donderdag bekend tijdelijk tientallen winkels in het hele land te sluiten, aangezien de pandemie in bepaalde regio's verslechterd. McDonald's liet eenzelfde geluid horen en zei de heropening van diverse locaties uit te stellen vanwege de aanhoudende verspreiding van het coronavirus.

De CEO's van Aamzon.com, Apple, Facebook en Google hebben ingestemd om te verschijnen voor het  House Judiciary Committee, dat onderzoek doet naar de macht van deze bedrijven op het internet.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,5 procent hoger op 3.130,01 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 25.827,36 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent tot 10.207,63 punten.

De Aandeelhouder TV

augustus 10, 2020

AEX 10 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 10, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 12 – Risk

augustus 10, 2020

Weekupdate aandelenbeurs en AEX augustus 2020

augustus 10, 2020

Hete dag voor GrandVision | 10 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:19

  TA: ‘Ready for ‘take-off’ in Air France-KLM’

 • 11:06

  Technische analyse AEX – lagere toppen signaleren verkoopdruk

 • 08:51

  Trump zorgt voor koersdruk bij technologie-aandelen & winst Saudi Aramco keldert

 • 15:35

  TA: ‘TESLA naar $ 2500?’

 • 08:45

  Nasdaq zet nieuw record & Trump doet TikTok en Tencent in de ban

 • 17:49

  TA: ‘POSTNL in feeststemming’

 • 15:22

  Aandeel ING: voorzieningen voor ‘slechte leningen’ drukken winst ING Groep

 • 08:57

  Disney gooit hoge ogen op Wall Street & S&P 500 nadert all-time high

 • 17:37

  TA: ‘Het koopvirus in Novavax’

Masterclasses

 • 13 augustus

  HIT & RUN Trading volgens de RAF Methode

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
10 aug 11:10 Nico Bakker

RANDSTAD bulls aan het roer

10 aug 10:42 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 12 – Risk

10 aug 09:44 Martijn Rozemuller

De Club van roekeloze beleggers