Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 3 juli 2020 12:10

Europese beurzen lager rond middaguur

De Europese beurzen noteerden vrijdag lager op een dag waarop de aandelenmarkten het zonder Wall Street moeten stellen en de inkoopmanagersindices voor de Europese dienstensectoren flinke verbeteringen lieten zien.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een daling van 0,3 procent op 365,10 punten. De Duitse DAX liet een verlies zien van 0,5 procent naar 12.552,30 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 0,7 procent met een stand van 5.015,00 punten. De Britse FTSE noteerde vrijdag 1,0 procent lager op 6.180,88 punten.

De Chinese dienstensector stond in mei al op de groeistand en in juni zelfs nog standje hoger. De Franse dienstensector liet een zeer stevig herstel zien en noteerde met de desbetreffende inkoopmanagersindex weer boven de 50. Duitsland zat daar nog wel onder, maar ook in diens dienstensector tekende zich een heel goed herstel af op maandbasis. In de eurozone werd eveneens een stevig herstel gemeld, maar voor de regio gold nog altijd krimp. Het Verenigd Koninkrijk was vrijdag de laatste in de rij met de inkoopindex voor zijn dienstensector: ook hier een flink herstel, maar wel nog altijd krimp.

Met deze cijfers is de macro-economische agenda afgehandeld, nu in de Verenigde Staten in aanloop naar de viering van de onafhankelijkheid op zaterdag 4 juli de financiële markten gesloten blijven.

Olie noteerde vrijdag lager. Een augustus-future West Texas Intermediate noteerde 1,8 procent in het rood op 39,91 dollar, terwijl voor een september-future Brent 42,34 dollar werd betaald, een verlies van 1,9 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1231. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1237 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1238 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

ArcelorMittal is van plan om 200 miljard roepies, omgerekend circa 2,4 miljard euro, te investeren in een capaciteitsuitbreiding en in de infrastructuur in de Indiase staat Gujarat. Dit meldde The Economic Times donderdag op basis van uitspraken van topman Lakshmi Mittal. De koers van het aandeel ArcelorMittal noteerde 2,1 procent lager.

Mercedes-Benz is een strategische samenwerking aangegaan met de Chinese fabrikant van batterijcellen, Farasis Energy, aldus eigenaar Daimler vrijdag. Financiële details werden niet vrijgegeven. Mercedes-Benz neemt ook een belang in Farasis, dat momenteel aan een beursgang werkt, van circa 3 procent. Het aandeel Daimler noteerde vrijdag 1,3 procent koersverlies.

Delivery Hero heeft in het tweede kwartaal het aantal bestellingen bijna zien verdubbelen dankzij de coronacrisis, waarbij in juni zelfs sprake was van een ruimte verdubbeling. In totaal verwerkte de maaltijdbezorger afgelopen kwartaal 280 miljoen bestellingen. Het aandeel Delivery Hero steeg 6,9 procent. 

Het Finse Nokia heeft Lenovo in de Verenigde Staten aangeklaagd en beschuldigt de Chinezen van het schenden van 5 patenten met diens ThinkPad, IdeaPad en Flex Line. Dit schreef persbureau Bloomberg. Nokia wil daarom nu dat de import van laptops, tablets en desktopcomputers van Lenovo door de Amerikaanse International Trade Commission wordt stopgezet. De koers van het aandeel Nokia noteerde 0,6 procent hoger.

Ryanair heeft een akkoord bereikt met Ierse piloten om een salarisverlaging te accepteren om het banenverlies bij de luchtvaartmaatschappij te beperken. Het aandeel daalde 1,1 procent.  

Na een redelijk positief begin zagen de belangrijkste graadmeters het aantal minnen richting het einde van de ochtend toch oplopen. In Parijs noteerden 8 fondsen een koersverlies van meer dan 2,0 procent. Frankfurt telde 10 fondsen met een verlies van meer dan 1,0 procent.

Wall Street

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag gesloten, daags voor de viering van de Amerikaanse onafhankelijkheid.

De S&P 500 index steeg donderdag uiteindelijk 0,5 procent op 3.130,01 punten, de Dow Jones index won 0,4 procent tot 25.827,36 punten en de Nasdaq steeg 0,5 procent op een slot van 10.207,63 punten.

De Aandeelhouder TV

augustus 10, 2020

AEX 10 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 10, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 12 – Risk

augustus 10, 2020

Weekupdate aandelenbeurs en AEX augustus 2020

augustus 10, 2020

Hete dag voor GrandVision | 10 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:19

  TA: ‘Ready for ‘take-off’ in Air France-KLM’

 • 11:06

  Technische analyse AEX – lagere toppen signaleren verkoopdruk

 • 08:51

  Trump zorgt voor koersdruk bij technologie-aandelen & winst Saudi Aramco keldert

 • 15:35

  TA: ‘TESLA naar $ 2500?’

 • 08:45

  Nasdaq zet nieuw record & Trump doet TikTok en Tencent in de ban

 • 17:49

  TA: ‘POSTNL in feeststemming’

 • 15:22

  Aandeel ING: voorzieningen voor ‘slechte leningen’ drukken winst ING Groep

 • 08:57

  Disney gooit hoge ogen op Wall Street & S&P 500 nadert all-time high

 • 17:37

  TA: ‘Het koopvirus in Novavax’

Masterclasses

 • 13 augustus

  HIT & RUN Trading volgens de RAF Methode

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
10 aug 11:10 Nico Bakker

RANDSTAD bulls aan het roer

10 aug 10:42 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 12 – Risk

10 aug 09:44 Martijn Rozemuller

De Club van roekeloze beleggers