Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 1 juli 2020 11:29

Valuta: euro blijft naar verwachting binnen smalle bandbreedte

De valutamarkt bevindt zich nog altijd in een afwachtende atmosfeer met voor de euro voorlopig een bandbreedte van 1,1200 tot 1,1250 dollar, afhankelijk van hoe de inkoopmanagersindices in de Verenigde Staten over juni uitvallen.

"Die twee cijfers lijken ons woensdag doorslaggevend te zijn voor de dollar", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Voor de wat langere termijn is de internationale reactie voor de veiligheidswet voor Hongkong van belang. Daarvan is nu pas bekend wat deze betekent en wat dit voor de positie van China in het internationale speelveld kan betekenen", aldus Mevissen.

De analist van Rabobank zag de yen ten opzichte van de dollar oplopen en schreef die beweging toe aan de zwakke cijfers uit Japan. "Het Tankan-rapport en de inkoopmanagersindex voor de Japanse industrie waren matig en dat zorgde voor een opleving in de behoefte aan een veilige haven en de yen is in zo'n sentiment een goede kandidaat", aldus Mevissen.

Mevissen wees woensdag verder op de plannen voor de Britse infrastructuur van premiers Boris Johnson, waarmee het Britse pond een korte stijging leek te hebben kunnen neerzetten. "Maar wij verwachten dat die opleving van de Britse valuta tijdelijk is en de euro binnen afzienbare tijd weer boven de 0,91 Britse pond noteert", aldus Mevissen.

Voor het verdere verloop van de week wordt voglens Mevissen donderdag essentieel met daarop niet alleen de wekelijkse steunaanvragen in de VS, maar ook het een dag vervroegde Amerikaanse arbeidsrapport over juni. Vrijdag, de dag waarop het maandrapport doorgaans wordt gepubliceerd, is in de Verenigde Staten een vrijdag dag, in aanloop naar zaterdag, wanneer de onafhankelijkheid gevierd wordt. Vrijdag zijn de financiële markten gesloten.

Over juni volgden vandaag een flinke serie inkoopmanagersindices van diverse landen voor hun industrie over juni, om te beginnen met Japan. Die wees nog altijd op krimp, maar iets minder dan in mei het geval was.

China publiceerde een index die op meer groei duidde dan in mei werd gerapporteerd, Frankrijk zag zijn index weer boven de 50 uitkomen, Duitsland maakte een index bekend die blijk gaf van minder krimp van zijn industrie en dat gold ook voor de industrie van de euroozne. Van het Verenigd Koninkrijk werd een index bekend die op een fractionele groei van de industrie duidde.

In Duitsland werden ook detailhandelsverkopen gepubliceerd en die bleken in mei op jaarbasis met een plus van 3,8 procent in de lift te zitten. Op maandbasis kwam er zelfs een stijging naar buiten van 13,9 procent. De Duitse werkloosheid steeg in juni, maar wel minder hard dan in mei.

Het Duitse Ifo-instituut had ondertussen in een rapport voor de tweede helft van dit jaar en voor 2021 een minder somber beeld in zijn verwachtingen voor de Duitse economie opgenomen. Robuust werd het daarin tot en met 2021 nog niet, maar de oude niveaus van 2019 lijken wel weer in beeld te komen.
 
In de Verenigde Staten staan voor woensdag naast de arbeidsontwikkelingen in de Amerikaanse private sector ook twee inkoopmanagersindices voor de Amerikaanse industrie over juni, de bouwuitgaven over mei, de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindige op 27 juni en de notulen van de Federal Reserve op de agenda.

Er wordt voor de private sector gerekend op een groei met 2,5 miljoen banen. In mei nam het aantal banen met 2,76 miljoen af.

Voor de Amerikaanse PMI van Markit wordt een stand van 49,7 verwacht tegen 39,8 in mei. Voor de ISM-index voor de industrie ligt de prognose op 49,5 tegen 43,1 in mei.

De euro noteerde woensdag onveranderd op 1,1233 dollar. De Europese munt noteerde eveneens onveranderd op 0,9058 Britse pond. Het Britse pond noteerde op 1,2400 dollar, en ook hier was er geen sprake van enige beweging. De dollar noteerde 0,1 procent lager op 7,0610 Chinese yuan. De dollar verloor vandaag 0,4 procent en noteerde daarmee op 107,5090 yen. 

De Aandeelhouder TV

april 13, 2021

AEX 13apr21 – Correctie houdt aan…

april 13, 2021

Delivery orders stijgen bijna 700% 💥 | Matthijs Kok over Just Eat Takeaway Q1 Trading Update

april 13, 2021

Just Eat groeit door | 13 april 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 12, 2021

Meewind voor cyclische aandelen in aantocht

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:49

  TA van Edward Loef – Geen campingrally in 2021

 • 08:50

  Wall Street in afwachting inflatiecijfers & Chinese export blijft achter bij verwachtingen

 • 16:38

  TA van Edward Loef – Winnaars in de Europese sectoren

 • 13:35

  Vermoeidheidssignalen bij AEX & Alibaba veert op

 • 08:42

  Cijferseizoen van start op recordkoersen & Alibaba krijgt boete van $2,8 miljard

 • 17:59

  TA van Edward Loef – Het zaaien en oogsten van rendementen

 • 08:37

  Zeven Chinese bedrijven plekje op zwarte lijst & Europa opent status quo

 • 17:54

  TA van Edward Loef – Brandstofaandelen zonder brandstof?

 • 15:03

  Aandeel KPN: nieuwe overnamegeruchten stuwen koers KPN

Masterclasses

 • 15 april

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 20 mei

  SPAC’s: De kansen en risico’s met Nico Inberg

 • 25 mei

  LYNX Handelsplatform level 1: ‘De eerste stappen bij LYNX’

 • 01 juni

  LYNX Handelsplatform level 2: ‘De LYNX TraderTools’

 • 08 juni

  LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
13 apr 13:37 Nico Inberg

Coinbase: Bitcoinbeurs naar Wall Street

13 apr 11:35 Nico Inberg

CEO Wereldhave: ‘Horeca komt keihard terug’

12 apr 14:09 Nico Inberg

Ga NIET in op bod Orange Belgium (update)