Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 30 juni 2020 19:31

Wall Street koerst overwegend hoger

De Amerikaanse beurzen koersen dinsdag overwegend hoger met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 wint 0,7 procent en de Nasdaq, met behulp van onder meer Tesla, gaat zelfs 1,1 procent hoger. De Dow Jones index levert licht in.

Daarmee liggen de Dow en S&P 500 wel op koers voor hun beste kwartaal sinds 1998, met winsten van 17 tot 19 procent. Het tweede kwartaal stond voor Wall Street vooral in het teken van een stevig herstel nadat de eerste drie maanden van het jaar nog dramatisch verliepen voor de Amerikaanse beurzen vanwege het uitbreken van Covid-19.

Volgens marktkenners is de opleving grotendeels te danken aan de ongekende stimuleringsmaatregelen van de Federal Reserve en de Amerikaanse overheid.

Volgens marktstrateeg Liz Ann Sonders van Charles Schwab & Co strookt het herstel op de aandelenmarkten echter niet met het economisch herstel. "De realiteit is dat de tweede helft van het jaar veel volatieler kan worden", aldus Sonders.

Marktkenners stellen dat de komende zes maanden op Wall Street lastig zijn te voorspellen, onder meer vanwege de presidentsverkiezingen in de VS maar ook door de ontwikkelingen rond de corona-uitbraak. Dinsdag waren er bijna 10,4 miljoen Covid-19 gevallen wereldwijd, waarvan 2,6 miljoen in Amerika. Diverse economisch belangrijke staten als Texas en Californië draaien versoepelingen terug omdat het aantal besmettingen flink oploopt.

"Beleggers proberen een medisch probleem te begrijpen", aldus marktstrateeg JJ Kinahan van TD Ameritrade. "En of het zal komen door een gebrek aan kennis of simpelweg door het doen van aannames, we gaan zeker meer volatiliteit zien."

Kinahan denkt dat de coronacrisis tot zeker oktober zwaarder zal wegen op het beurssentiment dan de Amerikaanse presidentsverkiezingen, tenzij er tussen nu en dan nog iets schokkends gebeurt.

Federal Reserve voorzitter Jerome Powell en minister van financiën Steven Mnuchin verschenen dinsdag voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om verantwoording af te leggen over het coronabeleid tot nu toe.

Volgens Mnuchin herstellen sectoren als de bouw sneller dan de detailhandel en de reisbranche in de VS en is aanvullende financiële steun dan ook niet uitgesloten. 

Powell zei dat de Amerikaanse economie sneller dan verwacht in een nieuwe fase is beland en hoewel dit herstel zeer welkom is, dit ook nieuwe uitdagingen met zich meebrengt, en dan met name hoe men het virus in bedwang kan houden.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag bekend dat het consumentenvertrouwen onder Amerikanen zoals onderzoeksfirma Conference Board dat meet, in juni verder is gestegen. Verder kromp de industrie in de regio Chicago minder hard dan in mei.

De euro/dollar noteert dinsdagavond op 1,1246.  Een vat WTI-olie handelt stabiel rond 39,70 dollar.

Bedrijfsnieuws

Tesla stijgt dinsdag 7 procent. Ergens in de komende dagen komt de maker van elektrische voertuigen vermoedelijk met productiecijfers van het tweede kwartaal.

InterContinental Hotels verwacht een daling van de vergelijkbare omzet met ongeveer 75 procent in het tweede kwartaal, en voor de eerste halfjaar wordt rekening gehouden met een omzetdaling van 52 procent. De hotelgroep heeft besloten om voor 150 miljoen dollar aan kosten te besparen. Het aandeel daalt 2,1 procent.

Chipfabrikant Xilinx stijgt 6,1 procent, na een verhoging van de winstverwachting dankzij beter dan verwachte omzetcijfers in het afgelopen kwartaal.

Conagra Brands maakte bekend dat de winst per aandeel in het afgelopen kwartaal ruim is verdubbeld tot 0,75 dollar, op een omzetgroei van 26 procent. Daarmee presteerde Conagra beter dan analisten hadden voorzien. Het aandeel gaat 5,5 procent hoger.

Uber is in gesprek over een overname van Postmates voor circa 2,6 miljard dollar, volgens bronnen. De deal tussen de maaltijdbezorgers zou volgende week al kunnen worden aangekondigd. Het aandeel Uber stijgt 4,7 procent.

Boeing verliest 6,1 procent. Norwegian Air heeft de orders voor 92 Boeing 737 MAX-vliegtuigen geschrapt, na veiligheidsproblemen rond het toestel. Maandag begon Boeing weer met testvluchten voor het toestel, dat aan de grond werd gehouden na twee dodelijke crashes. Norwegian annuleerde ook orders voor 5 Boeings 787.

Wells Fargo gaat voor het eerst in ruim een decennium het dividend verlagen. Andere grote Amerikaanse banken hebben in verband met de coronacrisis de opdracht van toezichthouders gekregen om hun dividend niet te verhogen. Het aandeel daalt 0,5 procent.

De Aandeelhouder TV

september 25, 2020

AEX week 39 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 24, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 20 – Kolonisten van Catan

september 24, 2020

Galapagos update | 24 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

 • 08:31

  Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

 • 16:58

  TA van Edward Loef: Supermarkten, super interessant

 • 09:54

  ETF van de week: iShares Gold Producers ETF (IS0E)

 • 08:44

  koopgelegenheid goud & zilver – PMI-cijfers Europese driver

 • 15:55

  TA van Edward Loef: Corona-aandelen veren weer op

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden

25 sep 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken