Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 30 juni 2020 22:09

Wall Street hoger derde kwartaal in

De Amerikaanse beurzen zijn het tweede kwartaal hoger geëindigd. De S&P 500 won dinsdag 1,5 procent op een slot van 3.100 punten en de Nasdaq, met behulp van onder meer Tesla, eindigde 1,9 procent hoger op 10.056 punten. De Dow Jones index steeg 0,9 procent tot 25.813 punten.

Daarmee beleefden de Dow en S&P 500 hun beste kwartaal sinds 1998, met winsten van 18 tot 20 procent. Het tweede kwartaal stond voor Wall Street vooral in het teken van een stevig herstel nadat de eerste drie maanden van het jaar nog dramatisch verliepen voor de Amerikaanse beurzen vanwege het uitbreken van Covid-19.

Volgens marktkenners is de opleving grotendeels te danken aan de ongekende stimuleringsmaatregelen van de Federal Reserve en de Amerikaanse overheid.

Volgens marktstrateeg Liz Ann Sonders van Charles Schwab & Co strookt het herstel op de aandelenmarkten echter niet met het economisch herstel. "De realiteit is dat de tweede helft van het jaar veel volatieler kan worden", aldus Sonders.

Marktkenners stellen dat de komende zes maanden op Wall Street lastig zijn te voorspellen, onder meer vanwege de presidentsverkiezingen in de VS maar ook door de ontwikkelingen rond de corona-uitbraak. Dinsdag waren er bijna 10,4 miljoen Covid-19 gevallen wereldwijd, waarvan ruim 2,6 miljoen in Amerika. Economisch belangrijke staten als Texas en Californië draaien versoepelingen terug omdat het aantal besmettingen flink oploopt.

Epidemioloog Anthony Fauci, tevens medisch adviseur van de Amerikaanse regering, waarschuwde dinsdag voor de Senaat dat het aantal besmettingen in de VS kan oplopen tot wel 1000.000 per dag, wanneer Amerikanen geen mondkapjes gaan dragen en afstand van elkaar gaan houden.  

Marktstrateeg JJ Kinahan van TD Ameritrade denkt dat de coronacrisis tot zeker oktober zwaarder zal wegen op het beurssentiment dan de Amerikaanse presidentsverkiezingen, tenzij er tussen nu en dan nog iets schokkends gebeurt.

Federal Reserve voorzitter Jerome Powell en minister van financiën Steven Mnuchin verschenen dinsdag voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om verantwoording af te leggen over het coronabeleid tot nu toe.

Volgens Mnuchin herstellen sectoren als de bouw sneller dan de detailhandel en de reisbranche in de VS en is aanvullende financiële steun dan ook niet uitgesloten. 

Powell zei dat de Amerikaanse economie sneller dan verwacht in een nieuwe fase is beland. Hoewel dit herstel zeer welkom is, brengt dit ook nieuwe uitdagingen met zich mee, aldus Powell, en dan vooral hoe men het virus in bedwang kan houden.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag bekend dat het consumentenvertrouwen onder Amerikanen zoals onderzoeksfirma Conference Board dat meet, in juni verder is gestegen. Verder kromp de industrie in de regio Chicago minder hard dan in mei.

De euro/dollar noteerde dinsdagavond op 1,1234. De olieprijs is dinsdag gedaald. Op een settlement van 39,27 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 1,1 procent minder waard. Op kwartaalbasis werd een vat ruwe olie ruim 90 procent meer waard na de forse daling in het eerste kwartaal.

Bedrijfsnieuws

Aandelen Tesla werden dinsdag 7,0 procent meer waard op een recordkoers van bijna 1.080 dollar. Ergens in de komende dagen komt de maker van elektrische voertuigen vermoedelijk met productiecijfers van het tweede kwartaal.

InterContinental Hotels verwacht een daling van de vergelijkbare omzet met ongeveer 75 procent in het tweede kwartaal, en voor de eerste halfjaar wordt rekening gehouden met een omzetdaling van 52 procent. De hotelgroep heeft besloten om voor 150 miljoen dollar aan kosten te besparen. Het aandeel daalde 1,9 procent.

Chipfabrikant Xilinx won 7,0 procent, na een verhoging van de winstverwachting dankzij beter dan verwachte omzetcijfers in het afgelopen kwartaal.

Conagra Brands maakte bekend dat de winst per aandeel in het afgelopen kwartaal ruim is verdubbeld tot 0,75 dollar, op een omzetgroei van 26 procent. Daarmee presteerde Conagra beter dan analisten hadden voorzien. Het aandeel sloot 4,4 procent hoger.

Uber is in gesprek over een overname van Postmates voor circa 2,6 miljard dollar, volgens bronnen. De deal tussen de maaltijdbezorgers zou volgende week al kunnen worden aangekondigd. Het aandeel Uber steeg 4,9 procent.

Boeing leverde 5,9 procent in. Norwegian Air heeft de orders voor 92 Boeing 737 MAX-vliegtuigen geschrapt, na veiligheidsproblemen rond het toestel. Maandag begon Boeing weer met testvluchten voor het toestel, dat aan de grond werd gehouden na twee dodelijke crashes. Norwegian annuleerde ook orders voor 5 Boeings 787.

Wells Fargo gaat voor het eerst in ruim een decennium het dividend verlagen. Andere grote Amerikaanse banken hebben in verband met de coronacrisis de opdracht van toezichthouders gekregen om hun dividend niet te verhogen. Het aandeel daalde 0,5 procent.

Lululemon steeg 6,0 procent nadat maandagavond laat bekend werd dat de maker van sportkleding fitnessketen Mirror overneemt voor 500 miljoen dollar.

Micron Technology heeft afgelopen kwartaal beter dan verwacht gepresteerd, terwijl ook de outlook voor het lopend kwartaal een positief beeld schetst. Op aangepaste basis behaalde de chipproducent afgelopen kwartaal een winst per aandeel van 0,82 dollar. De omzet steeg naar 5,4 miljard dollar. Vooraf door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste nettowinst van 0,75 dollar per aandeel op een omzet van 5,3 miljard dollar. Het aandeel steeg 4,8 procent.

De Aandeelhouder TV

september 27, 2020

Winstneming op IT en terughoudendheid op de beurs gepast

september 25, 2020

AEX week 39 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 24, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 20 – Kolonisten van Catan

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

 • 08:31

  Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

 • 16:58

  TA van Edward Loef: Supermarkten, super interessant

 • 09:54

  ETF van de week: iShares Gold Producers ETF (IS0E)

 • 08:44

  koopgelegenheid goud & zilver – PMI-cijfers Europese driver

 • 15:55

  TA van Edward Loef: Corona-aandelen veren weer op

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden

25 sep 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken