Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 29 juni 2020 12:21

Europese beurzen hoger rond middaguur

De Europese beurzen noteerden maandag rond het middaguur na een weifelende start licht hoger.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 358,90 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,6 procent op 12.164,09 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 4.920,16 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,3 procent hoger op 6.179,99 punten.

De Europese beurzen hadden maandagochtend moeite richting te bepalen, waarbij met name de stijgende infectiepercentages van het coronavirus in Amerika een bron van zorg zijn. Wereldwijd staat de teller inmiddels op ruim 10 miljoen coronavirusgevallen, terwijl het wereldwijde dodental de 500.000 is gepasseerd. Een kwart van de wereldwijde gevallen is in de VS geconstateerd.

De Amerikaanse minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken, Alex Azar, waarschuwde zondag dat de kans in de Verenigde Staten om het virus te beteugelen bijna is verkeken. De minister voorziet een stijging van het aantal sterfgevallen en ziekenhuisopnames in de komende weken. Texas, Arizona, Florida en Californië zijn momenteel de grootste brandhaarden in de VS en hebben al nieuwe beperkingen afgekondigd.

In Europa worden ondertussen kleine clusters van brandhaarden gerapporteerd, zoals in een Zwitserse nachtclub en de Britse stad Leicester, hoewel de infectiepercentages in Europa aanzienlijk zijn afgenomen in vergelijking met de Verenigde Staten en delen van Latijns-Amerika.

De Europese Unie zal naar verwachting in de komende dagen een verdere versoepeling van de vlucht- en reisbeperkingen en quarantaine-maatregelen aankondigen, waarbij reizigers uit het Verenigd Koninkrijk waarschijnlijk weer naar het vasteland mogen reizen, terwijl de grenzen voor passagiers uit de VS naar verwachting nog gesloten blijven.

De Britse premier Boris Johnson heeft beloofd tientallen miljarden uit te geven om de economie te redden. Hij kondigde zondag in een interview met The Mail de bouw van ziekenhuizen, scholen, woningbouwprojecten en weg- en spoorprojecten aan ter ondersteuning van de Britse economie.

Analist David Madden van CMC Markets beaamde het schokkerige verloop van de Europese beurzen maandagochtend. "De gezondheidssituatie in de VS baart beleggers in dit deel van de wereld zorgen, omdat men vreest dat de heropening van de Europese economieën ook hier zou kunnen worden onderbroken als de besmettingspercentages stijgen. Aan de andere kant is de situatie in de VS veel slechter in vergelijking met hier, dus misschien komt het er niet van", zei hij.

Op macro-economisch vlak werd maandagochtend bekend dat het consumentenvertrouwen in de eurozone in juni conform een eerdere raming licht is hersteld. De index herstelde in juni tot 14,7 negatief, van 18,8 negatief een maand eerder. Het economisch sentiment steeg van 67,5 in mei naar 75,7 in juni. Dit was de sterkste stijging op maandbasis ooit voor de sentimentindex.

De euro/dollar noteerde op 1,1275. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1225 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1217 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,2 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Drankenproducent Diageo noteerde rond het middaguur 0,4 procent lager. Het concern heeft zich aangesloten bij een lange lijst van bedrijven die hebben aangekondigd niet meer op Facebook te adverteren. Starbuck, Unilever en Coca-Cola gingen het bedrijf voor.

Unilever noteerde maandag 2,4 procent lager. UBS zette het aandeel op de verkooplijst en verlaagde het koersdoel van 47,00 naar 43,00 euro

TUI steeg 4,1 procent. Het reisbureau rapporteerde een stijging van het aantal boekingen op weekbasis van 50 procent, terwijl Britse vakantiegangers anticiperen op een opheffing van de reisbeperkingen.

De luchtvaartmaatschappijen Ryanair en easyJet stegen respectievelijk 2,4 procent en 4,4 procent.

De moedermaatschappij van British Airways, International Consolidated Airlines, steeg 1,4 procent, nadat BA afgelopen weekend meldde 350 piloten te ontslaan en 300 piloten standby te plaatsen om mogelijk later weer aan te nemen als of wanneer de activiteiten weer aantrekken.

BP heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van zijn petrochemische activiteiten aan INEOS voor 5 miljard dollar.  Het aandeel steeg 2,7 procent.

Wirecard steeg maandag 147,7 procent, na berichten dat het Franse Worldline mogelijk delen van het bedrijf probeert op te kopen, nadat Wirecard vorige week faillissement heeft aangevraagd.

Airbus steeg 2,2 procent. Het luchtvaart- en ruimtevaartconcern schrapt de komende twee jaar duizenden banen en verwacht dat de productie in die periode met 40 procent afneemt, zei CEO Guillaume Faury dit weekend tegen de Duitse krant Die Welt.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een overwegend hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,3 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 2,4 procent lager op 3.009,05 punten. De Dow Jones index eindigde 2,8 procent in het rood op 25.015,55 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 2,6 procent tot 9.757,22 punten.

De Aandeelhouder TV

september 25, 2020

AEX week 39 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 24, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 20 – Kolonisten van Catan

september 24, 2020

Galapagos update | 24 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

 • 08:31

  Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

 • 16:58

  TA van Edward Loef: Supermarkten, super interessant

 • 09:54

  ETF van de week: iShares Gold Producers ETF (IS0E)

 • 08:44

  koopgelegenheid goud & zilver – PMI-cijfers Europese driver

 • 15:55

  TA van Edward Loef: Corona-aandelen veren weer op

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden

25 sep 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken