Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 29 juni 2020 19:02

Europese beurzen hoger de dag uit

De Europese beurzen sloten maandag licht hoger.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,4 procent tot 359,89 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,2 procent op 12.232,12 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,7 procent op 4.945,46 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,1 procent hoger op 6.225,77 punten.

"De aandelenmarkten zijn op een positieve noot geëindigd, ondanks dat de coronacrisis nog steeds een groot probleem vormt", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Madden merkte op dat er in Florida een recordaantal nieuwe besmettingen plaatsvond op zaterdag, al liepen op zondag de cijfers weer licht terug.  

"Het is overduidelijk dat het heropenen van economieën kan leiden tot een nieuwe opleving van het aantal besmettingen, maar gezien de reactie van beleggers aan beide kanten van de Atlantische Oceaan, lijkt de markt zich daar geen zorgen om te maken", aldus de marktvorser.

Florida en Texas schoven de afbouw van enkele lockdown-maatregelen naar achter. "Maar deze beslissingen vallen redelijk mee, dus daar zijn beleggers niet ongerust om", aldus Madden. "Beleggers zullen de situatie nauwlettend in de gaten houden om te zien of nieuwe maatregelen het virus in bedwang kunnen houden."  

Wereldwijd staat de teller inmiddels op ruim 10 miljoen coronavirusgevallen, terwijl het wereldwijde dodental de 500.000 is gepasseerd. Een kwart van de wereldwijde gevallen is in de VS geconstateerd.

De Amerikaanse minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken, Alex Azar, waarschuwde zondag dat de tijd dringt om het virus onder controle te krijgen. De minister voorziet een stijging van het aantal sterfgevallen en ziekenhuisopnames in de komende weken.

In Europa worden ondertussen kleine clusters van brandhaarden gerapporteerd, zoals in een Zwitserse nachtclub en de Britse stad Leicester, hoewel de infectiepercentages in Europa aanzienlijk zijn afgenomen in vergelijking met de Verenigde Staten en delen van Latijns-Amerika.

De Europese Unie zal naar verwachting in de komende dagen een verdere versoepeling van de vlucht- en reisbeperkingen en quarantaine-maatregelen aankondigen, waarbij reizigers uit het Verenigd Koninkrijk waarschijnlijk weer naar het vasteland mogen reizen, terwijl de grenzen voor passagiers uit de VS naar verwachting nog gesloten blijven.

De Britse premier Boris Johnson heeft beloofd tientallen miljarden uit te geven om de economie te redden. Hij kondigde zondag in een interview met The Mail de bouw van ziekenhuizen, scholen, woningbouwprojecten en weg- en spoorprojecten aan ter ondersteuning van de Britse economie.

In juni waren consumenten vooralsnog positief. Het consumentenvertrouwen in de eurozone wist deze maand licht te herstellen, tot 14,7 negatief, terwijl de index die het economisch sentiment weergeeft zelfs in een recordtempo steeg tussen mei en juni, van 67,5 naar 75,7 in juni. Dit is nog wel ver verwijderd van het niveau van voor de coronacrisis.

Verder stegen de consumentenprijzen in Duitsland in juni vooralsnog harder en herstelden de aanstaande woningverkopen in de VS in mei, gezien de stijging van ruim 44 procent op maandbasis.

Op macro-economisch vlak ligt het zwaartepunt volgens marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank deze week echter bij de publicatie woensdag van de notulen van het laatste rentebesluit van de Federal Reserve en het Amerikaans banenrapport dat deze keer op donderdag verschijnt, aangezien Wall Street vrijdag gesloten is vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag op zaterdag.

De euro/dollar noteerde op 1,1242. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1225 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1217 op de borden.

De euro/dollar handelde rond het slot op 1,1242. Een vat ruwe olie werd werd een procent meer waard.

Bedrijfsnieuws

Drankenproducent Diageo sloot fractioneel procent hoger. Het concern heeft zich aangesloten bij een lange lijst van bedrijven die hebben aangekondigd niet meer op Facebook te adverteren. Starbuck, Unilever en Coca-Cola gingen het bedrijf voor.

Unilever sloot maandag 2,5 procent lager. UBS zette het aandeel op de verkooplijst en verlaagde het koersdoel van 47,00 naar 43,00 euro

TUI steeg 7,3 procent. Het reisbureau rapporteerde een stijging van het aantal boekingen op weekbasis van 50 procent, terwijl Britse vakantiegangers anticiperen op een opheffing van de reisbeperkingen.

De luchtvaartmaatschappijen Ryanair en easyJet stegen respectievelijk 3,9 procent en 5,3 procent.

De moedermaatschappij van British Airways, International Consolidated Airlines, steeg 4,0 procent, nadat BA afgelopen weekend meldde 350 piloten te ontslaan en 300 piloten standby te plaatsen om mogelijk later weer aan te nemen als of wanneer de activiteiten weer aantrekken.

BP heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van zijn petrochemische activiteiten aan INEOS voor 5 miljard dollar.  Het aandeel steeg 3,4 procent.

Wirecard steeg maandag liest 154,5 procent, na berichten dat het Franse Worldline mogelijk delen van het bedrijf probeert op te kopen, nadat Wirecard vorige week faillissement heeft aangevraagd.

Airbus steeg 2,4 procent. Het luchtvaart- en ruimtevaartconcern schrapt de komende twee jaar duizenden banen en verwacht dat de productie in die periode met 40 procent afneemt, zei CEO Guillaume Faury dit weekend tegen de Duitse krant Die Welt.

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen noteerden de Amerikaanse aandelenmarkten overtuigend in het groen.

De Aandeelhouder TV

augustus 14, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 14 – Risk

augustus 14, 2020

Flow Traders profiteert van onrust | 14 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 13, 2020

AEX 13 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 13, 2020

Geen fijne tijd voor financials | 13 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 13:02

  Beursgang Airbnb: Amerikaanse woningverhuurwebsite wil naar de beurs

 • 10:22

  TA: ‘Haperend ASML Holding’

 • 08:36

  S&P 500 blijft hangen onder all-time high en mogelijke fraude bij iQiyi

 • 08:47

  V-shape recovery & jobless claims

 • 17:24

  TA: ‘Uitgewerkte speculatiedrift?’

 • 10:20

  ETF van de week: iShares US Financial ETF (QDVH)

 • 09:07

  Goudprijs verwachting 2020 – Waar gaat de goudprijs heen?

 • 08:11

  S&P 500 schrikt van all-time high & goud en zilver worden verpletterd

 • 17:34

  TA: ‘Wall Street raakt overgekocht’

Masterclasses

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
14 aug 10:40 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 14 – Risk

13 aug 08:34 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: EU-taxonomie – Een gids voor duurzaam herstel

12 aug 10:42 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 13 – Risk