Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 26 juni 2020 18:24

Europese beurzen lager het weekend in

De aandelenmarkten in Europa zijn overwegend lager het weekend ingegaan. De Stoxx Europe 600 index daalde vrijdag 0,4 procent op 358,32 punten, de Duitse DAX verloor 0,7 procent op een slot van 12.089,39 punten en de Franse CAC 40 ging 0,2 procent lager op 4.909,64 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,2 procent in de plus op 6.159,30 punten.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets verloren de Europese aandelenmarkten stoom vanwege de zorgen over de coronacrisis in de VS. Daar werd donderdag een recordaantal nieuwe gevallen geregistreerd.

"Donderdag werd al duidelijk dat Florida en Texas de heropening van hun economieën op pauze zetten en vandaag kondigde Texas aan dat bars weer dicht gaan en ziekenhuizen onder druk staan door het aantal coronagevallen." 

Met name de situatie in Texas is zorgwekkend omdat andere staten dit voorbeeld mogelijk moeten volgen. De voornaamste reden voor de aandelenrally tussen eind maart en begin juni was juist het versoepelen van lockdowns, aldus de marktanalist. "Men vreest nu het omgekeerde."
   
Op macro-economisch vlak was het vrijdag redelijk rustig. Het Franse consumentenvertrouwen over juni steeg onverwacht met 4 punten naar 97, waar een daling met 1 punt was voorzien. De index staat overigens nog altijd op een historisch gezien laag peil.

De geldhoeveelheid van de eurozone is in mei sneller gestegen, in dit geval met 8,9 tegen een plus van 8,2 procent in april.

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1213. Een vat WTI-olie werd 4 procent goedkoper.
 
Bedrijfsnieuws

KLM krijgt van de Nederlandse overheid 3,4 miljard euro aan steun in de vorm van leningen en garanties. KLM mag pas weer dividend uitkeren aan aandeelhouders als de leningen volledig zijn terugbetaald. Voor de staatssteun moet nog wel toestemming komen van de Europese Commissie en het Nederlandse parlement. Het aandeel Air France-KLM daalde 3,4 procent.

Concurrent Lufthansa daalde 6,2 procent. Aandeelhouders hebben donderdagavond ingestemd met het coronasteunpakket van 9 miljard euro waarmee de Duitse staat een belang van 20 procent krijgt in de luchtvaartmaatschappij.

Novartis heeft samen met twee van zijn (voormalige) dochterbedrijven een schikking van 347 miljoen dollar getroffen met justitie in de Verenigde Staten vanwege vermeende omkoping. Het aandeel Novartis daalde 1,7 procent.

Hennes & Mauritz heeft in het tweede kwartaal van 2020 de omzet zien halveren als gevolg van de coronacrisis. In de periode van 1 tot en met 24 juni daalde de omzet van de groep op jaarbasis met 25 procent. Het aandeel H&M verloor 5,5 procent.

In Frankfurt was van de koers van Wirecard geen spaan meer heel. Er resteerde een povere 1,28 euro voor het aandeel, een daling van bijna 64 procent ten opzichte van donderdag.

Tesco profiteerde afgelopen kwartaal van het feit dat consumenten hamsterden als gevolg van de coronalockdowns. De vergelijkbare omzet steeg met 8 procent. Bij Tesco Bank wordt wel een hoger aantal slechte leningen voorspeld. Het aandeel Tesco steeg 1,9 procent.

Sanofi is van plan bij zijn Europese operaties 1.680 banen te schrappen. Dit meldde persbureau Reuters vrijdag op basis van twee bronnen. Het aandeel daalde 0,8 procent. 

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot 1 tot 2 procent lager.

De Aandeelhouder TV

juli 13, 2020

Dashboard Beleggen | De Basis

juli 13, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 1 – Monopoly

juli 10, 2020

AEX week 28 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 10, 2020

Indicator analyse | De Swingteller

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:31

  TA: ‘Tesla en Ferrari, tijd voor een pitstop’

 • 11:36

  Technische analyse AEX – rising wedge op Nederlandse beurs

 • 08:17

  Aftrap kwartaalcijferseizoen en risk-on sentiment op de beurzen

 • 16:05

  TA: ‘Hoofdschouderpatronen gesignaleerd!’

 • 10:57

  Aandeel Tesla: staat de Tesla-bubbel op knappen?

 • 08:52

  Coronavirus blijft om zich heen slaan & beleggers doen een stapje terug

 • 17:44

  TA: ‘Goudprijs onderweg naar recordniveau’

 • 08:43

  Traditionele bedrijven hebben het zwaar, maar tech-aandelen trekken de kar

 • 16:58

  TA: ‘Gaming aandelen bieden meer vermaak’

Masterclasses

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
13 jul 12:22 Nico Bakker

UNILEVER in verse uptrend

13 jul 11:54 Matthijs Kok

11% in 3 maanden met Galapagos

13 jul 11:10 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 1 – Monopoly