Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 25 juni 2020 18:32

Europese beurzen schudden virusangst weer even af

De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag hoger geëindigd. De Stoxx Europe 600 index steeg 0,7 procent op 359,74 punten, de Duitse DAX won ook 0,7 procent op een slot van 12.177,87 punten, de Franse CAC 40 ging 1 procent hoger op 4.918,58 punten en de Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent in de plus op 6.147,14 punten.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets is het herstel van vandaag beperkt wanneer vergeleken met de verliezen van woensdag en beleggers blijven dan ook terughoudend vanwege de aanhoudende zorgen over de coronacrisis.

Relatief goed nieuws kwam uit Duitsland met een herstel van het consumentenvertrouwen. Voor juli bleef de vertrouwensindex negatief, maar steeg wel naar 9,6 negatief en dat was een stuk beter dan de door economen verwachte stand van 15,0 negatief.

Verder toonde het Internationaal Monetair Fonds zich in haar Global Financial Stability Update vandaag zeer pessimistisch. Het IMF waarschuwde dat de schuldniveaus voor sommige schuldenaars te hoog kan worden en dat de financiële markten al te ver vooruit zijn gelopen op de echte economie.
Uit de notulen van de laatste rentevergadering van de Europese Centrale Bank bleek dat de ECB zich zorgen maakte dat hogere rentes op bankobligaties en lagere aandelenkoersen van banken op termijn bankleningen duurder kunnen maken voor huishoudens en bedrijven. 

Hoewel het sentiment op de financiële markten sinds de vorige vergadering was verbeterd, waren beleidsmakers van mening dat zelfgenoegzaamheid niet op zijn plaats was. Weliswaar had het opkoopprogramma van de ECB bijgedragen aan de kalmering van de financiële markten, maar de reële rente in de eurozone bleef hoger, wat neerkomt op een monetaire verkrapping. 

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1214. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1226. Een vat WTI-olie werd iets duurder, op 38,10 dollar.
 
Bedrijfsnieuws

Bankaandelen waren vandaag in trek. Deutsche Bank won 3,3 procent, ING 2,3 procent en Société Générale 3,5 procent.

Fiat Chrysler Automobiles heeft bij de grootste bank van Italië Intesa Sanpaolo een kredietfaciliteit afgesloten ter waarde van 6,3 miljard euro. Het aandeel eindigde donderdag in Milaan 1,5 procent hoger.

De Europese Commissie heeft ingestemd met staatssteun ter waarde van 6 miljard euro voor Deutsche Lufthansa. Dit maakte de commissie donderdag bekend in aanloop naar de buitengewone aandeelhoudersvergadering van de luchtvaartmaatschappij, waarbij de aandeelhouders om toestemming wordt gevraagd voor deze steun. Grootaandeelhouder Heinz-Hermann Thiele inmiddels heeft volgens Duitse media aangegeven toch voor het reddingsplan van Berlijn te zullen stemmen. Deutsche Lufthansa zag de koers zijn aandeel 7,1 procent oplopen.

Prijsvechter easyJet heeft met de plaatsing van nieuwe aandelen circa 419 miljoen Britse pond opgehaald. De koers van het aandeel van de prijsvechter sloot donderdag 9,5 procent onder de slotnotering van woensdag. 

De raad van bestuur van Wirecard heeft besloten om een verzoek in te dienen om een faillissementsprocedure te mogen opstarten. De koers van het aandeel noteerde donderdag een verlies van ruim 71 procent op een slot van 3,53 euro.

Royal Mail behaalde in het gebroken boekjaar 2020 minder winst en besloot tot een reorganisatie om kosten te besparen, waarbij tweeduizend banen verloren gaan. De koers van het aandeel daalde 12,4 procent.

Zumtobel heeft over het gebroken boekjaar het bedrijfsresultaat (EBIT) weten te verdubbelen, maar door de corona-uitbraak liep de omzet wel licht terug. Het Oostenrijkse bedrijf dat gespecialiseerd is in lichttechnologie wil een dividend uitkeren van 0,10 euro per aandeel Zumtobel. Zumtobels aandelenkoers steeg 10 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot licht hoger.

De Aandeelhouder TV

juli 13, 2020

Dashboard Beleggen | De Basis

juli 13, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 1 – Monopoly

juli 10, 2020

AEX week 28 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 10, 2020

Indicator analyse | De Swingteller

Het laatste beursnieuws

updates

 • 11:36

  Technische analyse AEX – rising wedge op Nederlandse beurs

 • 08:17

  Aftrap kwartaalcijferseizoen en risk-on sentiment op de beurzen

 • 16:05

  TA: ‘Hoofdschouderpatronen gesignaleerd!’

 • 10:57

  Aandeel Tesla: staat de Tesla-bubbel op knappen?

 • 08:52

  Coronavirus blijft om zich heen slaan & beleggers doen een stapje terug

 • 17:44

  TA: ‘Goudprijs onderweg naar recordniveau’

 • 08:43

  Traditionele bedrijven hebben het zwaar, maar tech-aandelen trekken de kar

 • 16:58

  TA: ‘Gaming aandelen bieden meer vermaak’

 • 09:15

  ETF van de week: WT Physical Palladium ETF (VZLB)

Masterclasses

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
13 jul 12:22 Nico Bakker

UNILEVER in verse uptrend

13 jul 11:54 Matthijs Kok

11% in 3 maanden met Galapagos

13 jul 11:10 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 1 – Monopoly