Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 22 juni 2020 19:09

Europese beurzen onder druk door coronazorgen

De aandelenmarkten in Europa zijn maandag terughoudend aan de nieuwe week begonnen. De Stoxx Europe 600 index daalde 0,8 procent tot 362,70 punten, de Duitse DAX verloor 0,6 procent op 12.262,97 punten, de Franse CAC 40 ging 0,6 procent lager op 4.948,70 punten en de Britse FTSE 100 sloot 0,8 procent in het rood op 6.244,62 punten.

"De Europese beurzen sloten vandaag in het rood, waarbij beleggers aan deze kant van de Atlantische Oceaan bezorgd zijn over het toenemende aantal nieuwe coronabesmettingen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "De Amerika's, China, India en Duitsland zagen een scherpe stijging in het aantal nieuwe besmettingen en dat drukte op het sentiment gedurende de dag", zo merkte de analist op.

De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwde voor een nieuwe en gevaarlijke fase, waarbij het aantal Covid-19 besmettingen per dag wereldwijd in een recordtempo toeneemt.

Het Duitse RIVM meldde dat het zogeheten reproductiegetal in Duitsland flink is gestegen, tot boven de 2, wat betekent dat een besmet persoon twee anderen kan besmetten met het coronavirus. De flinke stijging zou te maken hebben met lokale uitbraken in Duitsland, waaronder bij een slachthuis in Noordrijn-Westfalen.

"De verliezen op de beurs zijn evenwel niet heel groot, dus beleggers zijn niet enorm bezorgd, maar eerder terughoudend", aldus Madden. "Er komt een moment dat de markten zijn gewend aan de situatie. Het heropenen van economieën betekent nu eenmaal een risico op een toename van nieuwe gevallen."

Op macro-economisch vlak was het maandag rustig. Het consumentenvertrouwen in de eurozone herstelde in juni wat, nadat het vertrouwen in de voorgaande maanden fors daalde.

De euro/dollar handelde rond het slot op 1,1257. Een vat WTI-olie verhandelde een procent hoger, net boven de 40,00 dollar.

Bedrijfsnieuws

De malaise bij betaalbedrijf Wirecard hield aan. Vorige week verloor het aandeel van het Duitse bedrijf al zo'n 70 procent en maandag kwam daar ruim 44 procent verlies bij. Het bestuur erkende maandag dat het zeer waarschijnlijk is dat de missende 1,9 miljard euro op de balans inderdaad niet bestaat. Ondertussen praat Wirecard met banken over kredietlijnen en kijkt men naar andere manieren om kosten te besparen. Volgens marktanalist Madden van CMC Markets wordt het voor Wirecard lastig om een lening te krijgen, gezien de reputatieschade die wordt geleden.

Lufthansa leverde 3,2 procent in. De zorgen over de beoogde staatssteun van de Duitse overheid houden aan, omdat de kans dat aandeelhouders akkoord gaan met het financieringsplan van 9 miljard euro, klein is. Berlijn zou bij akkoord een belang van ruim 20 procent krijgen in de Duitse luchtvaartmaatschappij. Grootaandeelhouder Heinz Hermann Thiele is tegen het plan en vindt dat Berlijn misbruik maakt van de situatie. Sectorgenoten als Air France-KLM en IAG stonden ruim 4 procent in de min.
   
Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen, bleven de indexen op Wall Street dicht bij huis.

De Aandeelhouder TV

augustus 7, 2020

AEX week 32 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 7, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 11 – Risk

augustus 6, 2020

AEX 6 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 6, 2020

EUR/USD op hoogste niveau sinds 2008

Het laatste beursnieuws

updates

 • 15:35

  TA: ‘TESLA naar $ 2500?’

 • 08:45

  Nasdaq zet nieuw record & Trump doet TikTok en Tencent in de ban

 • 17:49

  TA: ‘POSTNL in feeststemming’

 • 15:22

  Aandeel ING: voorzieningen voor ‘slechte leningen’ drukken winst ING Groep

 • 08:57

  Disney gooit hoge ogen op Wall Street & S&P 500 nadert all-time high

 • 17:37

  TA: ‘Het koopvirus in Novavax’

 • 09:00

  ETF van de week: iShares MSCI Japan ETF (IJPN)

 • 08:22

  Goudprijs boven de $2000 per ounce en corona vaccinatie steeds dichterbij

 • 17:15

  TA: ‘Going Nuts in Utilities’

Masterclasses

 • 13 augustus

  HIT & RUN Trading volgens de RAF Methode

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
07 aug 10:16 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 11 – Risk

06 aug 09:41 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Actief beheer voor rendement in vastrentende waarden

05 aug 10:55 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 10 – Risk