Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 4 juni 2020 22:10

Wall Street sluit verdeeld

Wall Street is donderdag verdeeld gesloten. De S&P 500 daalde 0,3 procent op 3.112,35 punten. De Dow Jones index won 0,1 procent tot 26.281,82 punten en de Nasdaq ging 0,7 procent lager op een slot van 9.615,81 punten.

Eerder deze week waren beleggers nog positief gestemd vanwege de veelbelovende tekenen van economisch herstel en de hoop op meer fiscale en monetaire stimulering. Donderdag namen de Amerikaanse markten echter gas terug.

Volgens chief investment officer Brad McMillan van Commonwealth Financial Network is er voor beren genoeg om zich zorgen over te maken, terwijl stieren juist zien dat de coronapandemie onder controle is en dat er vooralsnog geen tekenen zijn van een tweede besmettingsgolf. Wel vind McMillan het logisch dat beleggers winst pakken op dit moment.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het Amerikaanse handelstekort in april is toegenomen, waarbij zowel de import als export daalden.

Verder steeg het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week met bijna 1,9 miljoen, wat iets meer was dan verwacht. Het totaal aantal verlengde aanvragen kwam uit op ongeveer 21,5 miljoen.

Met name dit laatste cijfer is volgens analist Mark Tepper van Strategic Wealth Partners toch zorgwekkend omdat het betekent dat Amerikanen vooralsnog werkloos blijven en dus niet massaal terugkeren naar hun werk, ondanks de versoepeling van corona maatregelen.

De euro/dollar noteerde donderdagavond 0,9 hoger op 1,1337 nadat de Europese Centrale Bank nieuwe stimuleringsmaatregelen aankondigde. Een vat WTI werd iets duurder.
 
Bedrijfsnieuws

Aandelen American Airlines werden donderdag liefst 41,3 procent meer waard en United Airlines steeg 16,2 procent nu China toch Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen toestaat hun vluchten van en naar het land te hervatten.

FedEx gaat zijn tarieven verhogen voor sommige transporten in de VS, nadat rivaal UPS hetzelfde deed om stijgende kosten te compenseren en om de sterk toegenomen stroom van pakketten sinds de coronacrisis in goede banen te leiden. FedEx steeg 0,8 procent en UPS verloor 0,4 procent.

LVMH nam eind vorig jaar juweliersketen Tiffany over voor ruim 16 miljard dollar maar meldde donderdag dat men geen aandelen Tiffany in de markt zal kopen. Volgens marktanalist David Madden leidt dit tot speculatie dat het Franse luxeconcern de voorwaarden van de deal wil heronderhandelen, wat niet verrassend is aldus Madden gezien de zwakke economische outlook door de corona-uitbraak. Tiffany zei datmen juridische actie zal ondernemen wanneer LVMH de overnameprijs verlaagt. Het aandeel Tiffany steeg 0,1 procent.

eBay presteert in het tweede kwartaal tot nog toe veel beter dan verwacht en verhoogt daarom de vooruitzichten voor dit kwartaal. In april en mei zag eBay de volumes veel hoger uitvallen dan anders. Inmiddels rekent de online marktplaats dan ook op een volumegroei van 23 tot 26 procent in het tweede kwartaal. Het aandeel steeg 6,3 procent.

Nabeurs openen Broadcom en Slack Technologies de boeken. 

De Aandeelhouder TV

juli 10, 2020

AEX week 28 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 10, 2020

Indicator analyse | De Swingteller

juli 10, 2020

ING sluit kantoren | 10 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 9, 2020

AEX 9 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:05

  TA: ‘Hoofdschouderpatronen gesignaleerd!’

 • 10:57

  Aandeel Tesla: staat de Tesla-bubbel op knappen?

 • 08:52

  Coronavirus blijft om zich heen slaan & beleggers doen een stapje terug

 • 17:44

  TA: ‘Goudprijs onderweg naar recordniveau’

 • 08:43

  Traditionele bedrijven hebben het zwaar, maar tech-aandelen trekken de kar

 • 16:58

  TA: ‘Gaming aandelen bieden meer vermaak’

 • 09:15

  ETF van de week: WT Physical Palladium ETF (VZLB)

 • 08:06

  Amerikaanse beurs omlaag en vaccinontwikkelaar Novavax schiet de lucht in

 • 17:56

  TA: ‘Novavax krijgt een (koers)injectie’

Masterclasses

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
10 jul 14:34 Redactie

Webinar: Visie Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

10 jul 14:48 Marco Knulst

GOLDEN CROSS S&P 500

09 jul 08:33 Cor Wijtvliet

De oliesector bereidt zich voor op het onvermijdelijke